Ξέρει τι θέλει (πρωτάθλημα) και πως θα το πάρει…

Ξέρει τι θέλει (πρωτάθλημα) και πως θα το πάρει…

Ο Πάμπλο Γκαρσία μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το 3-0 δήλωσε ότι οι δυο ομάδες είναι ισάξιες (!) Υποθέτω ότι τώρα, κοιτώντας όχι μόνο τον Ολυμπιακό αλλά και τη δική του ομάδα, θα έχει αλλάξει άποψη.

Είμαι κι εγώ σύμφωνος. Υπήρξαν φέτος παιχνίδια στο πρωτάθλημα που οι ερυθρόλευκοι δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση. Ειδικά στις πρώτες αναμετρήσεις οι παίκτες του Μαρτίνς δεν καθάριζαν από το πρώτο ημίχρονο όπως είχαν συνηθίσει τους οπαδούς τους την περασμένη χρονιά. Και λοιπόν; Τώρα που ολοκληρώθηκαν και οι είκοσι έξι αγωνιστικές της κανονικής περιόδου η διαφορά στη βαθμολογία με τους κατά συνθήκη ανταγωνιστές του έχει εκτοξευτεί.

Όσοι πανηγύριζαν για την ήττα του πρωταθλητή στην λεωφόρο τώρα βλέπουν τον βαθμολογικό πίνακα και αντιλαμβάνονται. Λένε ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι ο περσινός. Γιατί άραγε; Διότι κλείνει την κανονική διάρκεια με μία ήττα και τέσσερεις ισοπαλίες! Σε αυτού τους είδους την κριτική δεν υπάρχει λογική παρά μόνο εμπάθεια. Ο Πάμπλο Γκαρσία μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το 3-0 δήλωσε ότι οι δυο ομάδες είναι ισάξιες (!).

Υποθέτω ότι τώρα κοιτώντας όχι μόνο τον Ολυμπιακό αλλά και τη δική του ομάδα θα έχει αλλάξει άποψη. Κι αν δεν έχει αλλάξει ας περιμένει τα πλέι οφ ώστε να … καταλήξει σε συμπεράσματα. Όταν η βαθμολογική διαφορά είναι τόσο μεγάλη περιττεύει κάθε ανάλυση αυτού του είδους. Ο Ολυμπιακός πήγε με αλλαγές στη Λάρισα, συνάντησε μια πολεμική υποδοχή κι έφυγε βάζοντας τρία γκολ χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα.

Όπως οφείλουν να κάνουν οι μεγάλες ομάδες ειδικά όταν έχουν μπροστά τους ευρωπαϊκό ματς. Κι ο Ολυμπιακός έχει τέτοιο άσχετα έχουν ψαλιδιστεί οι ελπίδες του για πρόκριση. Αλλωστε, στα τελευταία παιχνίδι το άγχος δεν είναι για το αποτέλεσμα . Είναι για το να θα βγει το ματς χωρίς τραυματισμούς. Ούτε στη Λάρισα βγήκε. Αποχώρησε τραυματίας ο σκόρερ Χασάν. Με τον καιρό ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει τεχνογνωσία στη διαχείριση τέτοιων παιχνιδιών. Του αρκούν κάποια καλά διαστήματα για να πάρει αυτό που θέλει.

Μπορεί μάλιστα να το κάνει με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Τέτοιος ήταν ο Ανδρούτσος που σκόραρε και έδειξε ότι δικαιολογημένα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και την κλήση στην Εθνική Ομάδα. Ένας παίκτης που έμεινε το καλοκαίρι «στο τσακ» στο ράστερ του Ολυμπιακού αναζητώντας να χωρέσει ως τελευταία εναλλακτική λύση στα χαφ είναι τώρα σημαντική επιλογή για τη θέση του δεξιού μπακ και στον Ολυμπιακό και από ότι φαίνεται στην Εθνική.

Ο Μαρτίνς έχει την ικανότητα να βελτιώνει τους ποδοσφαιριστές του και να παίρνει από αυτούς όσα του είναι απαραίτητα στη διάρκεια της χρονιάς. Κοντά σε όλα αυτά προσθέστε την αγωνιστική βελτίωση του Σωκράτη που βρήκε τον καλό εαυτό του και μπορεί πι αν αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του αναλογούν στο κέντρο της άμυνας. Ωστόσο ο κόουτς πρέπει να βρει τη λύση στις στημένες φάσεις. Φαίνεται ότι η ζώνη που έχει επιλέξει δεν αποδίδει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ