Ολυμπιακός : Απονομή με 10 Έλληνες στην 11άδα…

Ολυμπιακός : Απονομή με 10 Έλληνες στην 11άδα…

Και μπορεί. Και γίνεται…

Το σχετικό «καλαμπούρι» συνέβη στα αποδυτήρια του Ρέντη πριν από καμιά 45αριά ημέρες. Τότε που ο Αβραάμ Παπαδόπουλος διαπίστωσε ότι έκανε το ντεμπούτο του στο κύπελλο Ελλάδας, τις μέρες που ο Κωνσνταντίνος Τζολάκης και ο Βασίλης Σουρλής έβγαιναν (κυριολεκτικά) από το… αυγό τους.

Στις 14 Νοέμβρη 2002, το Άρης-Πατραϊκός που ο Αβραάμ πήρε το χρίσμα από τον Γιώργο Φοιρό.

Στις 8 Νοέμβρη 2002 γεννημένος ο Τζολάκης. Στις 16 Νοέμβρη ο Σουρλής! Και όλοι μαζί στις 20 Γενάρη 2021 στην αποστολή για το Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-3 της ίδιας διοργάνωσης. Χάσμα… γενεών που λένε!

Και σύντομα: Ίσως όλοι μαζί στην ίδια εντεκάδα σε κάποια από τις στροφές πλει-οφ που αναμένονται ως τυπική διαδικασία. Θα έχει ενδιαφέρον ο Πέδρο Μαρτίνς να το επιχειρήσει. Να δούμε μια εντεκάδα «ελληνική», όπως την ονειρεύτηκε και την ανακοίνωσε πριν από δέκα χρόνια ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Σε εκείνη την «κοπή πίτας» της ακαδημίας, που εκμυστηρεύτηκε για πρώτη φορά την πρόθεση του να ντύσει ξανά στα Ερυθρόλευκα τον Κώστα Φορτούνη.

Ναι, κύκλους κάνει η ζωής. Κύκλους και το ποδόσφαιρο. Όμορφους κύκλους μάλιστα, αν όλα είναι τακτοποιημένα και σωστά καμωμένα.

Έχουν πάρει μολύβι και χαρτί και σημειώνουν τα Σούπερ Λιγκ κατορθώματα των Ερυθρόλευκων οι περισσότεροι θέλοντας να αναδείξουν την υπεροχή τους. Δεν είναι εύκολο όμως να «καταγράψουν» πως επί της ουσίας υπάρχει για πρώτη φορά μετά από χρόνια μια «ισχυρή» βάση δεδομένων για Ολυμπιακό με κορμό ελληνικό.

Ο Φορτούνης 28. Ο Μπουχαλάκης και ο Μασούρας 27. Ο Σωκράτης 32. Αδιαμφισβήτητοι και σημαντικοί. Ο Ανδρούτσος 23 και ο Βρουσάι 22 στα πιο μεγάλα κέρδη της σεζόν. Οι δύο μικροί -που επιβάλλεται να βγουν και να αποδείξουν ότι αξίζουν αυτόν τον θόρυβο- στα 18 τους. Οκτώ, οι πέντε από τις ακαδημίες. Και οι βετεράνοι Αβραάμ και Χολέμπας, δέκα. Να μπουν όλοι μαζί στο γήπεδο κάποια στιγμή ενώνοντας παρελθόν, παρόν και μέλλον. Ένας σέντερ φορ λείπει, αλλά δεν υπάρχει Σούπερ Λιγκ εντεκάδα δίχως Ελ Αραμπί. Έχει κάνει το πρωτάθλημα ο Μαροκινός, υπόθεση αυστηρά προσωπική με 39 γκολ σε δύο σεζόν!

Αυτή θα είναι 11άδα απονομής ή φιέστας. Όχι η «σύμπτωση» αν ο τόπος είναι η Τούμπα ή η Λεωφόρος.

Ο Ολυμπιακός της δεκαετίας και παράγει και κυρίως αναδεικνύει Έλληνες παίκτες. Το επιβεβαιώνουν σε μια στιγμή, ο Τσιμίκας, ο Ρέτσος, ο Λυκογιάννης, ο Νικολάου, ο Διαμαντάκος, ο Φετφατζίδης. Αλλά και ο Μανωλάς, ο Σιόβας, ο Σάμαρης, ο Μήτρογλου που μόλις επέστρεψε. Δεν υπάρχει «γενιά» δίχως μια τέτοια ιστορία.

Τώρα όμως έχει μια ακόμη πιο μεγάλη ευκαιρία. Γιατί υπάρχει ήδη μια 6άδα πρώτης γραμμής μέσα από τη διαχείριση του Πέδρο Μαρτίνς. Και υπάρχουν bonus δύο μικροί που αυτή τη στιγμή στη μεταγραφική αγορά δεν έχουν «τιμή» για να υπολογίσεις όχι τόσο την αξία, αλλά την προσδοκία.

Ο Τζολάκης μετρά ήδη 7 συμμετοχές, με «σημείο» αναφοράς εκείνον τον τελικό κυπέλλου στον Βόλο. Ο Σουρλής πάει από το δύσβατο μονοπάτι και χθες έπαιξε για μόλις 2η φορά στη Σούπερ Λιγκ; Και για εκείνον αργά η γρήγορα θα φτάσει το πλήρωμα του χρόνου. Τέτοια «μπαλαδόφατσα» με μπόι, δύναμη και τεχνική κατάρτιση δεν συναντάς κάθε μέρα.

Στις ακαδημίες έπαιξε κυρίως στο «10» ή και σαν δεύτερος επιθετικός. Ο Φρανσουά Μοντέστο και ο Πέδρο Μαρτίνς εδώ και μια διετία βλέπουν στο πρόσωπο του έναν άλλο… Μπουχαλάκη: 6-8 με το κεφάλι ψηλά και την ικανότητα να «δημιουργεί» από την πίσω ζώνη. Deep lying playmaker. Θέλει δουλειά, μυαλό μες το κεφάλι. Θέλει όμως και… τους μισούς κεντρικούς χαφ της Σούπερ Λιγκ στην καθισιά του ο μικρός.

Δεν είναι μυστικό ότι πέρσι το καλοκαίρι η Μπενφίκα δεν χτύπησε την Ερυθρόλευκη πόρτα μόνο για τον Σεμέδο. Το έκανε και για τον Σουρλή, έστω και αν σε αυτή την περίπτωση την βρήκε κλειστή.

Και οι Λουζιτανοί είναι βέβαιο πως κάτι παραπάνω ξέρουν: Τον Ρενάτο Σάντσες τον έδωσαν με 35 εκατ ευρώ στη Μπάγερν το καλοκαίρι του 16 όταν ο Πορτογάλος μέσος ήταν ακόμη 18 χρονών! Τριάντα πέντε, όσες και οι συμμετοχές του στη Μπενφίκα σε αυτή την ηλικία. Τέχνη που ξέρουν να τη «διδάξουν»…

Για την ιστορία: O Χρήστος Τζόλης που φέτος έκανε «πάταγο» με τη φανέλα του ΠΑΟΚ (37 συμ) είναι επίσης παιδί του 2002. Μεγαλύτερος βεβαίως σχεδόν έναν χρόνο (γεννημένος τον Γενάρη) από τους δύο Ερυθρόλευκους, αλλά της ίδιας ευλογημένης φουρνιάς. Του 2001 είναι ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (20συμ) που φέτος αποτελεί το μεγαλύτερο κέρδος του Παναθηναϊκού στη σεζόν.

Τι πιο ωραίο να ολοκληρωθεί «μαθηματικά» η δουλειά από τον Ολυμπιακό μια ώρα αρχύτερα στα πλει-οφ και να βρεθούν και οι Ερυθρόλευκοι εκπρόσωποι της νουβελ-βαγκ στο χορτάρι με τους συμμαθητές τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ