Ολυμπιακός : Με νοοτροπία… Εμβιλά

Ολυμπιακός : Με νοοτροπία… Εμβιλά

Όταν μιλάμε για τον Θρύλο, όλα είναι πιθανά. Ακόμα και τα θαύματα. Παραδείγματα υπάρχουν…

Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν αφήνει περιθώρια για όνειρα. Η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει άθλο για να συνεχίσει στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ. Το 3-1 με το οποίο κέρδισαν οι Άγγλοι, τους έχει μετατρέψει σε ακλόνητο φαβορί. Κοινώς βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση.

Αυτά είναι τα δεδομένα, αλλά ο Ολυμπιακός έχει μάθει να παλεύει. Δεν βγήκε τυχαία το ΘΡΥΛΟΣ και τώρα ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του, πρέπει να κάνουν μια θρυλική ανατροπή. Μπορούν; Ναι, μπορούν! Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και απίθανο. Οι Πειραιώτες πρέπει να μπουν με νοοτροπία… Εμβιλά.

Ο Γάλλος μεσοαμυντικός, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του πρώτου αγώνα το ξεκαθάρισε. «Όπως ήρθαν αυτοί και μας έβαλαν τρία γκολ, έτσι μπορούμε και εμείς να τους βάλουμε τρία» είπε on camera, ο Εμβιλά και όποιος έχει δει την έκφρασή του στις δηλώσεις, καταλαβαίνει εύκολα ότι δεν ήταν λόγια του αέρα.

Οι παίκτες πρέπει να το πιστέψουν και πρέπει να αγχώσουν τους Άγγλους. Μια ζαριά καλή θέλουν οι Πειραιώτες και το θαύμα μπορεί να συμβεί. Η Άρσεναλ άλλωστε, δεν φημίζεται για την σταθερότητά της, ούτε για αμυντικές αρετές. Αν ο Ολυμπιακός προηγηθεί η ρεβάνς θα αποκτήσει νόημα και οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν τον αγώνα με άλλη ψυχολογία.

Παραδείγματα ιστορικών ανατροπών, υπάρχουν πολλά τα τελευταία χρόνια (στην Ευρώπη φυσικά). Ας ελπίσουμε ο Ολυμπιακός να μπει ξανά σε αυτή την λίστα, αλλά για τον ακριβώς αντίθετο λόγο. Θα δείτε παρακάτω τι εννοώ. Έχουμε και λέμε.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2016-17 στην φάση των «16» η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 6-1 την Παρί. Πρώτο ματς, 4-0 υπέρ των Γάλλων. Τις επόμενες δύο χρονιές, η μπάλα πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τους Καταλανούς. Το 2018 κέρδισαν την Ρόμα με 4-1, αλλά στον επαναληπτικό ηττήθηκαν με 3-0 και την περίοδο 2018-19. Πάλι στο πρώτο ματς κέρδισαν την Λίβερπουλ με 3-0, αλλά στο Άνφιλντ έπεσε τεσσάρα.

Αξίζει να δούμε και παραδείγματα με δύο γκολ διαφορά, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Ολυμπιακού:

2018-19: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε χάσει εντός έδρας από την Παρί με 2-0. Πήγε στο Παρίσι και κέρδισε με 3-1!

2018-19: Η Γιουβέντους με νίκη 3-0 επί της Ατλέτικο, ανέτρεψε το 0-2 της Μαδρίτης.

2015-16: Η Ρεάλ ανέτρεψε το 0-2 του πρώτου αγώνα με την Βόλφσμπουργκ, κερδίζοντας στη Μαδρίτη με 3-0.

2014-15: Η Πόρτο υποδέχθηκε την Μπάγερν και την κέρδισε με 3-1. Στο Μόναχο, οι Βαυαροί κέρδισαν με 4-1 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά.

2013-14: Εδώ υπάρχει ο Ολυμπιακός. Δυστυχώς για αποκλεισμό. Στο Καραϊσκάκη κέρδισε τη Γιουνάιτεντ με 2-0, αλλά στο Ολντ Τράφορντ ηττήθηκε με 3-0.

2013-14: Η Τσέλσι ηττήθηκε στο Παρίσι από την Παρί με 3-1. Στο Λονδίνο οι Άγγλοι κέρδισαν με 2-0…

2012-13: Η Μίλαν νόμιζε ότι είχε αγκαλιάσει την πρόκριση με τη νίκη 2-0, επί της Μπαρτσελόνα. Στο Καμπ Νου είχε… κατηφόρα και τεσσάρα (4-0).

2011-12: Κατηφόρα είχε και στο Λονδίνο για τη Νάπολι. Το 3-1 του πρώτου αγώνα δεν στάθηκε αρκετό για τους Ιταλούς. Ήττα από την Τσέλσι με 4-1 και… φιλάκια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ