Ολυμπιακός : Ο… κατασκευαστής υπεραξιών και ο Θανάσης Ανδρούτσος!

Ολυμπιακός : Ο… κατασκευαστής υπεραξιών και ο Θανάσης Ανδρούτσος!

Εκεί που πονάει το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την αποχώρηση του Βασίλη Τοροσίδη εκεί είναι που ο Πέδρο Μαρτίνς παρουσιάζει τη… νέα πρότασή του…

Πριν από πέντε χρόνια με προπονητή τον ιδιόρρυθμο Πορτογάλο Μπέντο, μας συστήθηκε ο Θανάσης Ανδρούτσος. Μόλις είχε κλείσει το δέκα οχτώ χρόνια του. Ο τότε κόουτς του Ολυμπιακού τον έβαλε βασικό σε κρίσιμα παιχνίδια. Το ίδιο είχε κάνει εκείνη την εποχή και με τον Μανθάτη. Το αποτέλεσμα ήταν ο Θανάσης να φτάσει να κληθεί και στην Εθνική Ομάδα. Όπως γρήγορα μπήκε κι έπαιξε έτσι γρήγορα και παραγκωνίστηκε.

Μπορεί να τον έφερε στη εντεκάδα ή τάση που είχε ο Μπέντο να εμπιστεύεται νέους παίκτες αλλά θα ήταν μάλλον υπερβολή να υποστηρίξουμε πως ο νεαρός παίκτης ήταν έτοιμος να πέσει και α κρατηθεί στα τόσο βαθιά. Ωστόσο από βασικός να φτάσει να γίνει δανεικός η απόσταση είναι μεγάλη. Κι ο Ανδρούτσος τη κάλυψε με πολύ μεγάλη απόσταση. Άρχισαν οι δανεισμοί και η αδυναμία του να στεριώσει κάπου και α καθιερωθεί. Ούτε πέρσι στον Ατρόμητο τα κατάφερε.

Στους περισσότερους κυριαρχούσε η εντύπωση πως ένα ακόμα ταλέντο δεν μπόρεσε να κάνει τις υψηλές πτήσεις και να γίνει αστέρι. Ο Ανδρούτσος φορώντας τη φανέλα των μικρότερων ηλικιακά ομάδων του Ολυμπιακού είχε δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε περισσότερες της μιας θέσεις. Δεκάρι, οχτάρι, αμυντικός μέσος, εξτρέμ και σέντερ φορ. Οι ειδικοί έλεγαν πως η κλασσική θέση του είναι οχτάρι. Καμιά αντίρρηση.

Σε ένα ιδανικό ποδοσφαιρικό κόσμο οχτάρι θα έπαιζε και ενδεχομένως θα διακρινόταν. Ωστόσο, η ευχέρειά του να παίζει σε κάμποσες θέσεις ήταν αυτή που τον ξανάφερες τις κλήσεις της Εθνικής Ομάδας. Κι αυτή τη φορά όχι ως εσωτερικό μέσο αλλά ως δεξιό μπακ. Εκεί που πονάει η Εθνική αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την αποχώρηση του Βασίλη Τοροσίδη. Ο Ανδρούτσος ανάμεσα σε όλα τα άλλα έχει και την άνεση να παίζει πάνω στην γραμμή. Είναι σχετικά γρήγορος έχει δυνάμεις, ξέρει να κλείνει εσωτερικά και ακολουθεί τις φάσεις μπαίνοντας μέσα στην περιοχή του αντιπάλου.

Για τις ανάγκες του Ολυμπιακού που στα περισσότερα παιχνίδια είναι στην επίθεση, ο Ανδρούτσος ανταποκρίνεται με επάρκεια. Αμυντικά έχει πράγματα να μάθει και να αφομοιώσει στο παιχνίδι του. Ωστόσο αυτή την περίοδο είναι ο καλύτερος διαθέσιμος στη θέση του δεξιού μπακ. Επιθετικά ανταποκρίνεται πολύ καλά και αμυντικά χρειάζεται βελτίωση στις μπαλιές που βγαίνουν στην πλάτη της άμυνας.

Ο Ανδρούτσος που χώρεσε σχεδόν από σπόντα στο ρόστερ του Ολυμπιακού στην αρχή της χρονιάς ως εναλλακτική λύση στα χαφ βρίσκεται τώρα έτοιμος να διεκδικήσει θέση βασικού δεξιού μπακ στην Εθνική. Κι ο Ολυμπιακός στην ευχάριστη θέση να διαπιστώνει πως ένας ακόμα παίκτης επί Μαρτίνς αύξησε κατακόρυφα την ποδοσφαιρική του αξία. Μια ακόμα υπεραξία δηλαδή που δημιούργησε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ