«Έντεκα αυτοί, έντεκα εμείς», αλλά…

«Έντεκα αυτοί, έντεκα εμείς», αλλά…

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για το ματς της Εθνικής με την Ισπανία και εξηγεί γιατί θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από τύχη για να φύγει χωρίς... βαριά λαβωματιά από την Γρανάδα

Φαντάζομαι, ελάχιστοι θα πιστεύουν πως η Εθνική μας Ομάδα μπορεί στην κατάσταση που είναι να κοιτάξει στα μάτια την ομάδα της Ισπανίας. Κι ας είπε για το ελληνικό ποδόσφαιρο ορισμένους φιλόφρονες λόγους ο Λουίς Ενρίκε. Τα πράγματα είναι από δύσκολα ως σκούρα. Τα κάνει τέτοια και η χτυπητή αδυναμία που παρουσιάζει το Εθνικό μας συγκρότημα στο κέντρο της άμυνάς της. Αδυναμία που δεν έχει να κάνει με αντικειμενικούς λόγους αλλά με συμπεριφορές που έχουν πληρώσει την Εθνική και αφορούν τόσο την διοίκηση της ΕΠΟ όσο και τον Φαν Σιπ.

Χωρίς Σιόβα, Σωκράτη και Μανωλά το πρόβλημα είναι μεγάλο. Ενδεχομένως γίνει μεγαλύτερο στον βαθμό ποθεί ο κόουτς θεωρήσει πως ένας από τους δυο στο κέντρο της άμυνας μπορεί να είναι ο φιλότιμος πλην ανεπαρκής Σβάρνας. Το πράγμα γίνεται χειρότερο γιατί σε άμυνα και μεσαία γραμμή καταγράφονται ελλείψεις. Αριστερά δεν είναι διαθέσιμος ο φορμαρισμένος Γιαννούλης και στο κέντρο ο βασικός αμυντικός χαφ Κουρμπέλης.

Το αναφέρω αν και για αυτές τις θέσεις υπάρχουν λύσεις. Ωστόσο είναι φανερό ότι η Εθνική πάει στην Γρανάδα πληγωμένη από πολλούς τραυματισμούς και απουσίες. (Πέλκας, Χατζηδιάκος). Από εκεί και πέρα έχουμε να κάνουμε και με τις εμμονές του Ολλανδού τεχνικού που αφορούν την αντιμετώπιση του Φορτούνη ως συμπληρωματικού παίκτη σε αυτή της ομάδα. Με κάθε εκτίμηση στον Τάσο Μπακασέτα που δίνει και την ψυχή του κάθε φορά που βάζει τα γαλανόλευκα, συνιστά πρόβλημα η εξορία του Φορτούνη στα αριστερά ή ο εξοβελισμός του από την εντεκάδα.

Ωστόσο, αυτά είναι θέματα που τα έχουμε συζητήσει και άκρη δεν βρίσκεται. Ο Φαν Σιπ μπορεί να θήτευσε κοντά στον Κρόιφ αλλά είναι ορισμένα πράγματα στη σκέψη του που δεν αλλάζουν, όπως δεν αλλάζουν όσοι τον περιτριγυρίζουν και του πουλούν την πραμάτεια τους. Απέναντι στην Ισπανία έτσι κι αλλιώς η Εθνική μας θα είχε δύσκολο έργο. Πρόκειται για μια ομάδα με πολύ φιλόδοξους παίκτες και εξαιρετική δυναμική. Κι όλοι να έπαιζαν δεν θα μπορούσε να υπάρξει ισορροπία. Πολύ περισσότερο που θα παίξουμε και πάλι με πειραματική σύνθεση.

Η Ισπανία διαθέτει εξαιρετική δύναμη πυρός. Ο Φεράν Τόρες είναι παίκτης που δεν ανακόπτεται εύκολα ειδικά αν βρει χώρους. Οι Γερμανοί που έφαγαν έξι πριν από λίγους μήνες θα αργήσουν να το ξεχάσουν. Οι Ισπανοί που κυριάρχησαν στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας έχουν στόχο να επανέλθουν στην κορυφή.

Το παιχνίδι με την Ελλάδα είναι πρεμιέρα και δεν πρόκειται να τους βρει χαλαρούς ώστε να αιφνιδιαστούν. Πριν καταφύγουμε στη κλασσική ατάκα του Φένετς Πούσκας ας ευχηθούμε ότι ο Φαν Σιπ με τις επιλογές του δεν θα κάνει το έργο τους ευκολότερο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ