Έρχονται Ολυμπιακός, γίνονται… Ολυμπιακάρες!

Έρχονται Ολυμπιακός, γίνονται… Ολυμπιακάρες!

Δεκάδες τα παραδείγματα κορυφαίων αθλητών και προπονητών που έρχονται από τα ξένα στο μεγάλο λιμάνι και λατρεύουν τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο. Το έχει ο Θρύλος…

Μια ατάκα ιστορική. Από το στόμα του κορυφαίου Ερνέστο Βαλβέρδε. «Ήρθα Ολυμπιακός, φεύγω Ολυμπιακάρας» είχε πει με δάκρυα στα μάτια το «μυρμήγκι». Ο σπουδαίος προπονητής που σημάδεψε όχι μόνο την πορεία του Ολυμπιακού αλλά και ολάκερου του ελληνικού ποδοσφαίρου αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της μαγείας του Θρύλου. Ίσως την πιο τρανή. Στον Ολυμπιακό πορώνεσαι, παθιάζεσαι, γίνεσαι ένα με τον κόσμο του, την δύναμή του. Στον Ολυμπιακό τα παραδείγματα επιπέδου Βαλμπουενά, για να πάμε στην επικαιρότητα, είναι δεκάδες.

Έρχονται ξένοι στην ομάδα και γίνονται ένα με αυτή. Παθιάζονται από το πάθος που βγάζει αυτή η φανέλα. Η ερυθρόλευκη ριγωτή με τον δαφνοστεφανωμένο στο στήθος. Γιατί ο Ολυμπιακός σε μαγεύει. Σε όλα τα επίπεδα. Πόσο δε μάλιστα όταν μιλάμε για τον νεότερο Ολυμπιακό, τον τεράστιων επιτυχιών στην Ελλάδα, τον διακρίσεων στην Ευρώπη. Της «χρυσής» εποχής του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά επιβεβαίωσε απλά τον κανόνα. Πόσοι και πόσοι ξένοι διαχρονικά ήρθαν… ξένοι στο μεγάλο λιμάνι και ρίζωσαν συνεχίζοντας να υπηρετούν τον Ολυμπιακό ακόμη και μετά το τέλος της καριέρας τους.

Μια απλή ματιά σε αυτούς που «τρέχουν» την ομάδα, πείθει. Καρεμπέ και Μοντέστο εγγυώνται το παρόν και το μέλλον του συλλόγου. Η ζωή τους είναι ο Ολυμπιακός και μετά το τέλος της καριέρας τους. Ο Ιμπαγάσα ήρθε στο φινάλε της καριέρας του και είναι εδώ υπηρετώντας τον Ολυμπιακό. Καμπιάσο, Τσόρι, Φουστέρ «λιώνουν» για τον Θρύλο! Ο «μάγος» Ζιοβάνι ακούει Ολυμπιακό και δακρύζει. Τα καλύτερα χρόνια της ζωής του! Ακόμη και όσοι δεν πετυχαίνουν όσα θα ήθελαν φεύγουν σαν φίλοι και θυμούνται με αγάπη και χαρά τον Ολυμπιακό. Ακόμη και όσοι δεν τα βρίσκουν για να ανανεώσουν, όπως ο Ομάρ Ελαμπντελαουί φεύγουν με δάκρυα και νοιώθουν την απουσία της μαγείας του Θρύλου από την πρώτη μέρα που δεν είναι στην ομάδα. Είναι όπως πάντα Ολυμπιακάρες γιατί λατρεύουν τον σύλλογο που τους δίνει τόσα πολλά σε όλα τα επίπεδα.

Ακόμη και όσοι φεύγουν με άσχημο τρόπο, ελάχιστοι όπως ο τεράστιος Ριβάλντο. Για τον Ολυμπιακό μιλά με νοσταλγία ο Ριβάλντο όταν θυμάται την καριέρα του στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός έχει αυτό το κάτι. Το ξεχωριστό. Ένας σύλλογος ευρωπαϊκός σε όλα τα επίπεδα που ξέχωρα από τις διακρίσεις και τα πλουσιοπάροχα συμβόλαια που δίνει, προσφέρει την δυνατότητα στον κάθε ένα να δουλέψει με τις καλύτερες συνθήκες γνωρίζοντας πως μέσα από τον Ολυμπιακό μπορεί να κερδίσει πάρα πολλά. Αν μιλάμε για νεαρούς ποδοσφαιριστές όπως ο Ποντένσε, ένα βήμα παραπάνω σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, κορυφαίο όπως αυτό της Πρέμιερ Λιγκ. Όπως ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς.

Το δέσιμο των Ελλήνων παικτών με τον Ολυμπιακό είναι λογικό. Είναι λογικό ο Μανωλάς να θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού στο κλείσιμο της καριέρας του. Ο Φορτούνης να θέλει να παίζει στον Ολυμπιακό της καρδιάς του. Ο Βαλμπουενά δεν γεννήθηκε Ολυμπιακός, έμαθε σε αυτά τα δύο χρόνια στον Πειραιά τι είναι ο Ολυμπιακός. Κάτι παραπάνω από μια ομάδα. Ο Θρύλος είναι μαγεία, για αυτό έρχονται Ολυμπιακός και καταλήγουν Ολυμπιακάρες!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ