Η λογική σκέψη του Χιμένεθ μέσα από… παράλογες επιλογές και η μικρή απόσταση από την επιτυχία στην πλήρη αποτυχία!

Η λογική σκέψη του Χιμένεθ μέσα από… παράλογες επιλογές και η μικρή απόσταση από την επιτυχία στην πλήρη αποτυχία!

Ο Χιμένεθ, ασχέτως αν δεν το ομολογεί ξεκάθαρα, φαίνεται να έχει θέσει προτεραιότητες και η πρώτη απ’ αυτές είναι το σπάσιμο της κυριαρχίας του Ολυμπιακού εντός συνόρων και αν προκύψει και καλύτερη πορεία στην Ευρώπη έχει καλώς!

Το εκπληκτικό σαρανταπεντάλεπτο της ΑΕΚ με την Ξάνθη δεν μπορεί παρά να δημιουργεί ερωτηματικά σε όσους παρακολούθησαν το αμέσως προηγούμενο με την Ντινάμο Κιέβου για την φάση των «32» του Europa League! Απορίες, οι οποίες ο μόνος τρόπος να διαλυθούν είναι να σκεφτεί κανείς πως ο πραγματικά μεγάλος στόχος της ομάδας φέτος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από 24 ολόκληρα χρόνια. Κι αυτό είναι απολύτως λογικό! Έτσι μόνο μπορούν να εξηγηθούν οι επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ και η διαχείριση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας.

Χριστοδουλόπουλος, Λιβάγια και Αραούχο ξεκίνησαν μαζί στην αρχική ενδεκάδα και η ΑΕΚ «τελείωσε» το ματς από το πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ, έστω κι από στατικές φάσεις και κάνοντας την άμυνα των φιλοξενούμενων να θυμίζει σκορποχώρι! Όταν ο Γιακουμάκης και ο Κλωναρίδης παίρνουν φανέλα βασικού στην Ευρώπη και οι υπόλοιποι στην Σούπερ Λιγκ, άλλο συμπέρασμα δεν μπορεί να βγάλει κανείς εύκολα.

Η καλή εικόνα του Κλωναρίδη στις τελευταίες προπονήσεις ασφαλώς και «σηκώνουν» επιβράβευση, αλλά όχι στα κρίσιμα παιχνίδια για την επίτευξη του στόχου, όταν οι καλές του εμφανίσεις στην διάρκεια της χρονιάς μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής του Γιακουμάκη φυσικά και θα μπορούσε να αυξηθεί, αλλά σε ματς που θεωρούνται μικρότερης σημασίας. Ναι, ο Τσιγκρίνσκι δεν είναι στην πρώτη του νιότη και «κουβαλάει» κι ένα βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό, αλλά ο χρόνος ξεκούρασης του θα πρέπει να είναι έτσι σχεδιασμένος ούτως ώστε να μην λείπει στα σημαντικά ραντεβού.

Ο Χιμένεθ, ασχέτως αν δεν το ομολογεί ξεκάθαρα, φαίνεται να έχει θέσει προτεραιότητες και η πρώτη απ’ αυτές είναι το σπάσιμο της κυριαρχίας του Ολυμπιακού εντός συνόρων και αν προκύψει και καλύτερη πορεία στην Ευρώπη έχει καλώς! Η ΑΕΚ σπατάλησε, για πολλοστή φορά φέτος, ένα πρώτο ημίχρονο κόντρα στους Ουκρανούς, απόρροια σ’ ένα μεγάλο βαθμό των επιλογών του Ισπανού προπονητή. Χωρίς να είναι κακή, ήταν φανερό πως της έλειψε η ποιότητα τόσο στο επιθετικό, όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι και κανείς δεν μπορεί να ξέρει, παρά μόνο να εικάσει, αν η εμπειρία, οι παραστάσεις και συνεπώς οι εξαιρετικές τοποθετήσεις του Τσιγκρίνσκι μέσα στην περιοχή θα βοηθούσαν στην φάση του κρίσιμου γκολ της Ντινάμο.

Η ΑΕΚ, που με την είσοδο κυρίως του Χριστοδουλόπουλου, αλλά και του Αραούχο στο δεύτερο ημίχρονο έγινε άλλη ομάδα, πίεσε ασφυκτικά την Ντινάμο, εκμεταλλευόμενη και την ανετοιμότητα των αντιπάλων της να βγάλουν σε ψηλό ρυθμό ολόκληρο ενενηντάλεπτο και τελικά αντί να πάει… καβάλα στο άλογο, ταξιδεύει στην Ουκρανία για την πρόκριση με το χάντικαπ του εντός έδρας γκολ που δέχθηκε στο ΟΑΚΑ.

Ναι, η ΑΕΚ κατάφερε σε ένα ακόμα ματς να αλλάξει τα δεδομένα στη διάρκεια του ενενηντάλεπτου έβγαλε για ακόμα μια φορά τεράστια αποθέματα δυνάμεων, δείγμα εξαιρετικής φυσικής κατάσταση για την εποχή, έστω κι αν δεν πρόλαβε να κάνει την ανατροπή κι αυτό σε ένα μεγάλο βαθμό πιστώνεται στην προσωπικότητα και το χαρακτήρα του Χιμένεθ, στοιχεία τα οποία είναι φανερό ότι τα έχει μεταλαμπαδεύσει και στους ποδοσφαιριστές του, αλλά το να παίζεις διαρκώς με την φωτιά κι έχει συμβεί και σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, μπορεί τελικά να εξελιχθεί σ’ ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. Ιδίως όταν κινδυνεύεις να αποκλειστείς από μια, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, χειρότερη ομάδα.

Tην ΑΕΚ δεν την κερδίζει κανείς από τις 23 Οκτωβρίου και μετά, η ΟΥΕΦΑ, μέσω του επίσημου site της, την χαρακτηρίζει ως «draw specialist», αλλά πλέον η νίκη είναι… σχεδόν μονόδρομος, μια που θα της αρκεί και ισοπαλία από 2-2 και πάνω! Οι απουσίες του Βράνιες και του Λιβάγια είναι μεν σημαντικές, αλλά ενδεχομένως να… λύσουν και τα χέρια του Χιμένεθ, που δεν θα μπλέξει ξανά σε ένα κυκεώνα σκέψεων σχετικά με τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Το γεγονός πως λίγες μέρες μετά ακολουθεί ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον καταπληκτικό Ατρόμητο στο Περιστέρι θα δείξει πλέον και τις πραγματικές προθέσεις του Χιμένεθ σε ότι έχει κάνει με την επιλογή στόχων. Κι επειδή η επιτυχία από την αποτυχία δεν απέχει πολύ, στον Ισπανό προπονητή πιστώνεται το γεγονός πως έχει την ομάδα του ακόμα μέσα σε τρεις διοργανώσεις, αλλά με άδεια χέρια στο τέλος της σεζόν το σκηνικό αλλάζει και οι επιλογές του θα μπουν πλέον για τα καλά στο μικροσκόπιο!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ