Η σωστή πρόταση, η τοξική νοοτροπία τους και ο αγώνας κόντρα σε μια ομάδα που τους στέρησε μία εβδομάδα ξεκούρασης…

Η σωστή πρόταση, η τοξική νοοτροπία τους και ο αγώνας κόντρα σε μια ομάδα που τους στέρησε μία εβδομάδα ξεκούρασης…

Οι παίκτες του Ολυμπιακού είδαν την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να μπλοκάρουν την επιπλέον ξεκούρασή τους (και των δικών τους παικτών). Οφείλουν, λοιπόν, να τιμωρήσουν την τοξικότητα.

Το βασικό πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η τοξικότητα. Και το γεγονός ότι οι περισσότεροι σύλλογοι, οι παράγοντές τους, δεν έχουν καμία διάθεση να δώσουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν το σπορ. Καμία διάθεση να συνεργαστούν ακόμη και για το δικό τους καλό. Πηγαίνοντας κόντρα ακόμη και σε προτάσεις που είναι ευεργετικές για το ποδόσφαιρο. Και αποτελούν μέριμνα για την υγεία των ποδοσφαιριστών. Κάτι εξόχως σημαντικό, ειδικά σε μια εποχή, που η υγεία αρχίζει να αποτελεί… πολυτέλεια. Γενικώς.

Μια τέτοια πρόταση έκανε ο Ολυμπιακός πριν λίγες ημέρες. Στο πρόσφατο Δ.Σ. της Super League, οι ερυθρόλευκοι πρότειναν να διεξαχθεί πιο νωρίς ο εφετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Συγκεκριμένα αντί για τις 22 Μαΐου (ως τελευταίο επίσημο παιχνίδι της σεζόν 2020/21) να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου 2021, πριν από τη διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής των πλέι-οφ, που είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 05-06 Μαΐου. Με σκοπό να υπάρξει μία επιπλέον εβδομάδα ξεκούρασης για τις ομάδες και ειδικά όσες θα συμμετάσχουν στα καλοκαιρινά προκριματικά των Κυπέλλων Ευρώπης κι ως εκ τούτου θα ήταν προτιμότερο να ολοκληρωθεί η σεζόν στις 16 Μαΐου με τη διεξαγωγή της 10ης αγωνιστικής των πλέι-οφ, εφόσον έχει τελειώσει νωρίτερα και το Κύπελλο.

Η πρόταση του Ολυμπιακού απορρίφθηκε. Γιατί; Διότι κανείς δεν θέλει να διευκολύνει τους Πειραιώτες. Ακόμη κι αν ευεργετείται ο ίδιος από αυτό. Αντίθετα, φέρεται να προτιμούν να επιβαρυνθούν. Γιατί το μυαλό τους πηγαίνει στο… πονηρό. Λειτουργεί ανάποδα. Από τη στιγμή που δεν έγινε δεκτή η πρόταση και εφόσον οι Πειραιώτες προκριθούν στον τελικό, θα έχουν μία εβδομάδα λιγότερης ξεκούρασης, ενόψει της νέας σεζόν. Κάτι πολύ σημαντικό, για μια ομάδα που έχει επιβαρυνθεί όσο λίγες σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια.

Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο που πρεσβεύουν οι τοξικές νοοτροπίες που απορρέουν από το περιβάλλον, από τα πρόσωπα των ομάδων που «ελέγχουν» το ελληνικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο παρασκηνίου. Είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο της 20ής θέσης στο UEFA Ranking. Είναι το ποδόσφαιρο με μία ομάδα στην Ευρώπη, να παλεύει για όλους. Είναι το ποδόσφαιρο που αξίζει σε αυτούς που του ελέγχουν.

Εδώ, όμως, προκύπτουν μια σειρά από απορίες. Η πρώτη αφορά στη διοίκηση της ΕΠΟ. Τη νέα διοίκηση, με πρόεδρο τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Το Κύπελλο, λοιπόν, αποτελεί διοργάνωση της Ομοσπονδίας. Μια κανονική διοίκηση ΕΠΟ, θα φρόντιζε η ίδια να αλλάξει τον τελικό. Χωρίς παρέμβαση από τις ομάδες. Μια (επί της ουσίας) ποδοσφαιρική ομοσπονδία, θα φρόντιζε για τις ομάδες και τους αθλητές τους. Αλλά για την ΕΠΟ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, σημασία δεν έχει το ποδόσφαιρο. Σημασία έχει τι θέλουν οι «αφεντάδες». Ποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο, όταν μπορείς να «μαγειρέψεις» το πότε, το πού, το πώς της διεξαγωγής ενός τελικού, όπως έκανε πέρυσι η φαιδρότητα του ποδοσφαιρικού παρασκηνίου;

Θέλετε να πάμε και παρακάτω; Με όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πώς να δεχθεί ο Ολυμπιακός κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων; Γιατί να το κάνει; Γιατί να μπει ξανά στη διαδικασία να σώσει τις τσέπες και το μέλλον προσώπων που τάσσονται υπέρ της τοξικότητας. Υπέρ των χτυπημάτων κάτω από τη μέση. Γιατί να σπάει το κεφάλι του για τους άλλους, όταν αυτοί οι «άλλοι» κάνουν ό,τι μπορούν για να τον πλήξουν;

Για όσους ξεχνούν, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που επανέφερε την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων πίσω στο 2011. Για την ακρίβεια, ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στη διάρκεια της θητείας του ως προέδρου της Super League, εγκατέλειψε ένα τεράστιο συμβόλαιο που είχε η ομάδα του, μείωσε τα έσοδα του Ολυμπιακού, για να πάρουν περισσότερα οι υπόλοιπες ομάδες. Εδωσε το γήπεδό του στην ΑΕΚ, για να παίξει στην Ευρώπη. Εκανε πράγματα που οι αντίπαλοί του δεν τα σεβάστηκαν. Και πλέον φτάσαμε στο άλλο άκρο. Οι ίδιες αρχές του ελληνικού ποδοσφαίρου να βάζουν τρικλοποδιές σε μια ελληνική ομάδα, ακόμη και για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της. Όλα καλά, λοιπόν… Απλώς πλέον είναι σαφές ότι δεν έχει αλλάξει κάτι.

Με τον Ολυμπιακό και τους ποδοσφαιριστές του να έχουν ένα επιπλέον κίνητρο στο ΟΑΚΑ. Καθώς απέναντί τους έχουν μια από τις ομάδες που αποφάσισε να τους στερήσει μία εβδομάδα ξεκούρασης. Μία εβδομάδα κοντά στις οικογένειές τους. Όπως έγινε και το καλοκαίρι, άλλωστε. Αυτές οι νοοτροπίες, λοιπόν, επιβάλλεται να τιμωρούνται στο γήπεδο. Διότι το ποδόσφαιρο ποτέ δεν πρέπει να χάνει από το παρασκήνιο και τις σκιές. Πάντα στο τέλος θα νικάει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ