Ο Ολυμπιακός είναι το ποδόσφαιρο, θα σέβεστε…

Ο Ολυμπιακός είναι το ποδόσφαιρο, θα σέβεστε…

Από την μια το ποδόσφαιρο από την άλλη κάτι σαν ομάδα, δημιούργημα που στηρίχθηκε στην… ΕΠΟ.

Δεν ξέρω πόσοι περίμεναν την αποψινή εξέλιξη, πόσοι θεωρούσαν πως η ΑΕΚ μπορεί να προβάλει αντίσταση στον Ολυμπιακό. Όσοι έχουν επαφή με το άθλημα και όσοι δεν έχουν αυταπάτες (σαν τον Αλέξη ένα πράγμα) ήταν λογικό να περίμεναν αυτό που είδαν. Μπορεί όχι το 5-1 που θα μπορούσε και έπρεπε να είναι μεγαλύτερο, αλλά την κατά κράτος επικράτηση του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ. Σαφέστατα και σε ένα 90λεπτο, σε ένα ντέρμπι μπορούν τα πάντα να συμβούν. Για να ευλογήσω τα γένια μου έγραφα χθες πως ο Ολυμπιακός πρέπει να αφήσει στο Ρέντη το +22 και για χίλιους λόγους να νικήσει την ΑΕΚ. Και τόνιζα πως έχω την εντύπωση πως όλοι το κατανοούν στην ομάδα.

Και το έδειξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο. Με τα 4 γκολ του πρώτου ημιχρόνου, με το τελικό 5-1 που θα μπορούσε κάλλιστα ξαναλέω να ήταν μεγαλύτερο.

Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού δεν ήρθε πριν λίγη ώρα στο ΟΑΚΑ. Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού έρχεται εδώ και χρόνια!

Ο Ολυμπιακός είναι το ποδόσφαιρο κύριοι. Οι υπόλοιποι είναι η… ΕΠΟ. Αυτό οραματίστηκαν, για αυτό πάλεψαν, αυτό πήραν. Την ΕΠΟ των βλαχοδήμαρχων-βλαχοπρόεδρων. Και μαζί τις τριάρες και τις πεντάρες από τον Ολυμπιακό.

Αυτό που είδατε απόψε δεν ήταν τίποτα παραπάνω από το επιστέγασμα μιας δουλειάς που γίνεται σοβαρά και με πλάνο κόντρα σε όλους και όλα εδώ και μια πενταετία κοντά. Και ειδικά στα χρόνια του Μαρτίνς, την τριετία που ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη δεν τους νίκησε όλους απλά, τους διέλυσε!!!

Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί ο Ολυμπιακός ασχολείται με το ποδόσφαιρο και οι υπόλοιποι με το παραποδόσφαιρο, αντί-ποδόσφαιρο, όπως θέλετε πείτε. Η ΑΕΚ ήταν πρωταθλήτρια το 2018 και έχει αυτή την λυπηρή εικόνα φέτος, αλλά και πέρσι. Κάθε χρόνο και χειρότερα και οι άνθρωποι της πανηγύριζαν με υφάκι πριν λίγες μέρες γιατί κράτησαν στα χέρια τους την… ΕΠΟ. Ο Ολυμπιακός παίρνει τους τίτλους και τους θριάμβους και αυτοί την ΕΠΟ! Και δεν κατανοούν πως αυτό που συνέβη με την 5αρα είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση.

Δεν σέβονται τον μεγάλο τους αντίπαλο και αυτός τους τιμωρεί. Δεν σέβονται την μοναδική ομάδα που επενδύει στο ποδόσφαιρο, ούτε στη λογική της προσπάθειας να μην κατρακυλήσουμε άλλο, ως Ελλάδα στην Ευρώπη. Και να κάνουμε το αντίθετο από αυτό που λογικά ζητά ο Ολυμπιακός απλά και μόνο επειδή το πρότεινε ο Ολυμπιακός.

Δεν σέβονται τον Ολυμπιακό αυτοί που δεν έχουν το ειδικό βάρος να τον κοιτάξουν στα μάτια. Και που αγωνιστικά παρότι έκαναν τα πάντα για να τον διαλύσουν, δεν τον… βλέπουν καν! Εδώ καλά-καλά ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, τα «συναιτεράκια» της «εξυγίανσης», αυτοί που πανηγύριζαν για την ΕΠΟ σε λίγο δεν θα βλέπουν τον προβληματικό Παναθηναικό…

Αλλά τι κάνουν αυτοί είναι δικό τους θέμα. Ας κρατήσουν για πάντα την ΕΠΟ. Είναι ακόμη πιο γλυκό να τους… γλεντά ο Ολυμπιακός με όποιες και σε όποιες συνθήκες θέλουν.

Γιατί ο Ολυμπιακός είναι το ποδόσφαιρο. Και όποιος δεν τον σέβεται θα πονάει.

Υ.Γ. Όλο και πιο πολύ μου αρέσει η τριάδα στην άμυνα, και νομίζω και στον Μαρτίνς. Δίνει ελευθερία στην ομάδα στα άκρα και αποδίδει εξαιρετικά έως τώρα. Θα το κρατήσει σίγουρα ο Πορτογάλος ως ένα από τα βασικά του πλάνα.

Υ.Γ1. Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο ο Σωκράτης επέλεξε τον Ολυμπιακό αντί της ΑΕΚ.

Υ.Γ2. Η πλάκα είναι πως έχουμε ένα ματς ακόμη στο Καραϊσκάκη και ίσως και τελικό Κυπέλλου.

Υ.Γ3. Στα Γιάννενα την Τετάρτη ο Ολυμπιακός έχει πιο δύσκολο έργο από ότι απόψε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ