ΑΕΚ : To διπλό στο «Βικελίδης» να γίνει ο οδηγός της

ΑΕΚ : To διπλό στο «Βικελίδης» να γίνει ο οδηγός της

Η αντίδραση της ΑΕΚ στο ματς με τον Άρη, τα «κλειδιά» της νίκης και η ανάγκη για ανάλογη συνέχεια μέχρι το φινάλε της σεζόν

Η εμφατική εμφάνιση της ΑΕΚ στο Βικελίδης και η εντυπωσιακή νίκη της επί του Άρη ξάφνιασε πολλούς. Η Ένωση προερχόταν από ένα αρνητικό σερί και μια καταστροφική εβδομάδα, που περιελάμβανε μια πολύ βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό και άλλη μία από τον ΠΑΟΚ. Εντός έδρας μάλιστα.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις πολλές απουσίες των Κιτρινόμαυρων δεν άφηναν πολλά παράθυρα αισιοδοξίας για το παιχνίδι με τον Άρη. Η ΑΕΚ όμως απέδειξε πως είναι από αυτές τις ομάδες που ξέρουν να διαχειρίζονται την πίεση και να αντιδρούν. Σε ένα γήπεδο που της πηγαίνει, τουλάχιστον τελευταία.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα στο Κλ. Βικελίδης μέσα σε ένα χρόνο (από τον Φλεβάρη του ’20), ενώ ενδιάμεσα υπάρχει και η ισοπαλία-πρόκριση για το Κύπελλο. Η παράδοση ξεκίνησε από πέρυσι, όταν έκλεισε τη σεζόν με τέσσερις νίκες στο Βικελίδης και μία πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου και το σερί συνεχίστηκε και φέτος.

Η ΑΕΚ την Κυριακή μπήκε στο ματς με πλάνο και κυρίως μάτι που γυαλίζει. Στοιχεία που διατήρησε μέχρι το φινάλε του ματς. Το καθαρό 4-3-3 του Μανόλο Χιμένεθ με τρία κλασικά χαφ στον άξονα λειτούργησε. Ενώ πιστεύω πως τελικά βγήκε σε καλό και το απρόοπτο που προέκυψε με τον Αλμπάνη και έφερε στην ενδεκάδα τον Τάνκοβιτς.

Ο Σουηδός ήταν εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο και μια μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα του Άρη. Ενώ εξαιρετικός ήταν και ο… παροπλισμένος Βασιλαντωνόπουλος, που απέδειξε ότι είχε αδικηθεί όλο αυτό το διάστημα.

Πέρα από τα αγωνιστικά νομίζω ότι πιο καθοριστική ήταν η ψυχολογική μετάλλαξη της ΑΕΚ. Η Ένωση άφησε πίσω αυτή την ηττοπαθή νοοτροπία που είχε δείξει στα προηγούμενα ματς. Έπαιξε με αυτοπεποίθηση και ψυχή. Και έτσι πρέπει να πορευτεί μέχρι τέλους.

Τα αγωνιστικά της προβλήματα είναι πλέον καταγεγραμμένα και δεν χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης. Φαίνεται πως τα γνωρίζουν καλά και στη διοίκηση και το καλοκαίρι θα γίνουν οι κινήσεις που πρέπει για να διορθωθούν. Εκείνο που προέχει όμως είναι η ομάδα να προχωρήσει στο υπόλοιπο της σεζόν, με το πνεύμα που έδειξε στο Βικελίδης. Αν το κάνει αυτό, ακόμα και ο τελικός του κυπέλλου δεν φαντάζει τόσο άπιαστος στόχος, παρά την ήττα της προηγούμενης Τετάρτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ