Δεν έχει λογική για την ΑΕΚ η λύση Λουτσέσκου

Δεν έχει λογική για την ΑΕΚ η λύση Λουτσέσκου

Ο Ρουμάνος τεχνικός είναι όντως βασικός υποψήφιος για τον πάγκο της Ένωσης, όμως μια τέτοια επιλογή μπορεί να προκαλέσει περισσότερη ζημιά στην ομάδα, από τα οφέλη που θα τις προσφέρει.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, παρά τις διαψεύσεις από μεριάς ΑΕΚ, είναι βασικός υποψήφιος για τον πάγκο της ομάδας. Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει δεχθεί κρούση από την Ένωση, με τους Κιτρινόμαυρους να έχουν αποκτήσει μια ξεκάθαρη εικόνα για τις απαιτήσεις του.

Το τελευταίο φανερώνει και την σοβαρή σκέψη που υπάρχει στα υψηλά κλιμάκια της ομάδας, για να δοθούν τα κλειδιά της ΑΕΚ από τη νέα σεζόν στον Λουτσέσκου. Η αλήθεια είναι πως για τον προπονητή Λουτσέσκου υπάρχει μεγάλη εκτίμηση στις τάξεις της ομάδας. Και δη από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο «Τίγρης» είχε ξεχωρίσει τον Λουτσέσκου από την περίοδο που ήταν στον πάγκο της Ξάνθης. Μάλιστα τότε είχε υπάρξει και σκέψη να του προταθεί να αναλάβει την Ένωση. Αυτό δεν συνέβη, ο Λουτσέσκου πήγε στον ΠΑΟΚ και από το 2018 έγινε «κόκκινο πανί» για τον κόσμο της ομάδας.

Οι διαδοχικές δηλώσεις του μετά από εκείνο το επεισοδιακό ματς στην Τούμπα, όπου η ΑΕΚ «κλείδωσε» ουσιαστικά τον τίτλο μετά την είσοδο του οπλοφορούντος Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, δεν έχουν ξεχαστεί από τον κόσμο. Και πως θα μπορούσαν άλλωστε.

Ο Ρουμάνος προπονητής αναφερόταν στην ΑΕΚ με χαρακτηρισμούς όπως «κλέφτες», θεωρώντας ότι… κλάπηκε κάτι από τον ΠΑΟΚ και τον ίδιο. Το τι ακριβώς προφανώς το γνωρίζει μόνο εκείνος. Ίσως για να είναι ικανοποιημένος ο Λουτσέσκου θα έπρεπε να μετρήσει το οφσάιντ γκολ που είχε σημειώσει λίγο πριν το φινάλε η ομάδα του. Μιας και είχε φανεί από όλο τον οργανισμό ΠΑΟΚ πως στόχος εκείνη τη χρονιά ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος με κάθε κόστος και τρόπο.

Η ΑΕΚ τους χάλασε τα σχέδια και κατέκτησε έναν από τους πιο παλικαρίσιους τίτλους της. Ο Λουτσέσκου συνέχισε να την έχει στο… κάδρο, μιας και οι προσβλητικές αναφορές του για την Ένωση δεν σταμάτησαν, ακόμα και μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ.

Όλα αυτά καθιστούν την πρόσληψή του από την ΑΕΚ επικίνδυνη. Είναι ήδη καταγεγραμμένη η άποψη του κόσμου της Ένωσης για αυτό το σενάριο. Είναι δεδομένο πως αν η ΑΕΚ δώσει τα χέρια με τον Λουτσέσκου, οι αντιδράσεις θα είναι έντονες. Και θα κρατήσουν. Δεν έχει λογική για την Ένωση να πάει σε μια τέτοια επιλογή τη δεδομένη στιγμή. Σε έναν προπονητή που όχι απλώς θα διχάσει, αλλά δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτός από τον κόσμο της.

Δεν τίθεται σε καμία περίπτωση θέμα για τις προπονητικές ικανότητες του Λουτσέσκου. Έχει αποδείξει ο Ρουμάνος πως είναι ένας εξαιρετικός τεχνικός, που αφήνει το στίγμα του στις ομάδες που αναλαμβάνει. Και πιθανότατα θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην αγωνιστική ανάταση της ΑΕΚ.

Όμως σε αυτή την περίπτωση τα κριτήρια δεν είναι και δεν θα μπορούσαν να είναι αμιγώς ποδοσφαιρικά. Η Ένωση θέλει το καλοκαίρι να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, να ενισχυθεί, να γίνει ξανά διεκδικήτρια του τίτλου και να φέρει ξανά κοντά της τον κόσμο της. Σε μια χρονιά που την περιμένει και η «Αγια-Σοφιά».

Όλο αυτό δείχνει δύσκολο να επιτευχθεί, όταν στον πάγκο της ομάδας θα βρίσκεται ένας προπονητής μη αποδεκτός από τον κόσμο. Η ΑΕΚ το μόνο που δεν θέλει στη φάση που βρίσκεται, είναι εσωστρέφεια και διχασμούς. Και με τον Λουτσέσκου στο τιμόνι της, μοιάζει δύσκολο έως και απίθανο να αποφευχθούν τα παραπάνω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ