Ολοι οι καλοί (Μπελχαντά) χωράνε…

Ολοι οι καλοί (Μπελχαντά) χωράνε…

 Όταν αθροίζεις παίκτες με ποιότητα βρίσκεσαι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές σου…

Υπάρχουν κάμποσοι που σκέφτονται γιατί ο Ολυμπιακός να δαπανήσει ένα πολύ μεγάλο ποσό για το συμβόλαιο του Γιουνές Μπελχαντά. Ο προβληματισμός είναι καλοπροαίρετος και σε αυτόν μπορούν να γίνουν κάποιες παρατηρήσεις. Ο Μπελχαντά είναι παίκτης με ηγετικά προσόντα. Εχει μια αξιοσημείωτη ικανότητα στο παιχνίδι του. Μπορεί να ξεκινά τις προσπάθειές του από την μεσαία γραμμή και να φτάνει έξω από την περιοχή κουβαλώντας την μπάλα.

Αυτή η ικανότητα είναι εξαιρετικά χρήσιμη σε ομάδες που παίζουν κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Πρόκειται για εξαιρετικό χειριστή της μπάλας και παίκτη που απειλεί εκτός περιοχής με δυνατά σουτ. Εχει την ικανότητα να παίζει ακριβώς πίσω από τον κεντρικό κυνηγό αλλά επί της ουσίας κινείται σε όλο το πλάτος του γηπέδου πίσω από τον φορ κρούσης. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να συμπεριφέρεται και ως κλασσικός εξτρέμ. Είναι παίκτης που ζητεί την μπάλα στα δύσκολα και παίρνει πολλές πρωτοβουλίες μέσα στο παιχνίδι. Είναι μια επιπλέον ποιοτική επιλογή στη διάθεση του Μαρτίνς.

Ολοι γνωρίζουμε πως μια ομάδα ανεβάζει την ποιότητα της και όσο προσθέτει ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ της. Αυτό επιχειρεί να κάνει ο Ολυμπιακός. Δεν πρόκειται για παίκτη που έρχεται να καλύψει ένα υπαρκτό κενό ούτε φυσικά για να πάρει τη θέση κάποιου άλλου που φεύγει. Σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός κανείς δεν είναι μόνιμος. Ολοι υπάρχει περίπτωση να φύγουν αν έρθει πρόταση που να αξίζει. Ο Ολυμπιακός δεν (ξε)πουλάει, όπως είναι γνωστό. Η λογική της απόκτησης του Μπελχαντά έχει να κάνει με την πρόσθετη ποιότητα.

Πρόκειται για κίνηση που οφείλει να κάνει κάθε ομάδα η οποία επιθυμεί και στοχεύει μόνιμα στην αύξηση της αγωνιστικής ισχύος της. Ο Μαροκινός είναι τέτοια περίπτωση. Σε περίπτωση που δεν έμενε ελεύθερος το κόστος της μεταγραφής του ξεπερνούσε τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τώρα που δεν δεσμεύεται από κάποια ομάδα οι ερυθρόλευκοι επιχειρούν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία. Σκέφτονται μες όρους ποδοσφαιρικούς κι όχι με την πρόχειρη σκέψη ποιος θα μείνει έξω για να παίξει ο Μπελχαντά.

Όταν είσαι σοβαρός ποδοσφαιρικός οργανισμός οφείλεις να βρίσκεις τρόπους για να τους αξιοποιείς όλους και να νιώθουν όλοι χρήσιμοι. Αυτή είναι η δουλειά του Μαρτίνς και έχει αποδείξει ότι ξέρει να την κάνει, παρά το γεγονός ότι εμείς οι απέξω μπορεί να γκρινιάζουμε ορισμένες φορές. Όταν αθροίζεις παίκτες με ποιότητα βρίσκεσαι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές σου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ