Άρης : Τους αφήνει να… μαλώσουν

Άρης : Τους αφήνει να… μαλώσουν

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου απέδειξε ότι είναι αφεντικό για την δεύτερη θέση και αναγκάζει τις υπόλοιπες ομάδες να ανταγωνιστούν μεταξύ τους για τα άλλα δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Ο Άρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Έκανε επίδειξη δύναμης, ανατρέποντας το εις βάρος του σκορ και παίζοντας σαν τη γάτα με το ποντίκι τον αντίπαλο του.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να σηκώσει το κεφάλι ακόμα και όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ από μια στημένη φάση, ακόμα και όταν η ψυχολογία τους έγινε ακόμα χειρότερη, όταν ο Μάνος έχασε το πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Σε αντίθεση με τον αγώνα με την ΑΕΚ, στα μάτια των ποδοσφαιριστών του Άρη υπήρχε αυτή τη φορά η αποφασιστικότητα. Υπήρχε η επιθυμία για την νίκη. Έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα, κέρδιζαν όλες τις προσωπικές μονομαχίες.

Φυσικά, σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε και η αποβολή του Μαουρίτσιο. Που ήταν απόλυτα σωστή, καθώς ο Βραζιλιάνος έκανε πολύ σκληρό φάουλ.

Ακόμα και χωρίς τo αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως, ο Άρης θα κέρδιζε το παιχνίδι. Ήταν ξεκάθαρο μέσα από την εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Άρης χρειαζόταν μια τέτοια νίκη, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα με την ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Τόσο βαθμολογικά, καθώς τα πράγματα θα γινόταν δύσκολα σε περίπτωση νέας ήττας, όσο και ψυχολογικά.

Ο Ματέο Γκαρσία χρειαζόταν, επίσης, μια τέτοια εμφάνιση, όπως αυτή που πραγματοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης της Λεωφόρου.

Όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε αλλά και γιατί στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και ο Μάντζιος τον πέρασε στον άξονα, έκανε «σμπαράλια» την άμυνα του Παναθηναϊκού, θυμίζοντας τον γνωστό Ματέο.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είναι παίκτης ψυχολογίας και αυτή η εμφάνιση μπορεί να τον βοηθήσει να αποδώσει στον αγωνιστικό χώρο ανάλογα με τις αδιαμφισβήτητες δυνατότητες του.

Ο Άρης έκανε με το διπλό στην Λεωφόρο ένα τεράστιο βήμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης της βαθμολογίας.

«Αναγκάζει» παράλληλα τις υπόλοιπες ομάδες να … μαλώσουν για τα υπόλοιπα δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια. Το αποτέλεσμα απέναντι στον Παναθηναϊκό, αποδίδει και ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.

Γιατί με βάση την εικόνα της στο γήπεδο η ομάδα του Άκη Μάντζιου είναι η δεύτερη καλύτερη του ελληνικού πρωταθλήματος καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

ΥΓ. Η διαιτησία για σεμινάριο του Εσθονού Τόβερ στο παιχνίδι της Λεωφόρου, δικαιώνει απόλυτα τη θέση της ΠΑΕ Άρης για ξένους ρέφερι σε όλους τους αγώνες των Play Off.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ