Ο Ολυμπιακός έχει θέση στην ελίτ της Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός έχει θέση στην ελίτ της Ευρώπης

Σε ένα πραγματικό European Super League και όχι αυτό που ανακοίνωσαν οι πλούσιοι ο Ολυμπιακός δεδομένα θα ήταν μέλος του. Όπως είναι άλλωστε βασικό μέλος του Τσάμπιονς Λιγκ

Η ιστορία ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ένα θέμα που κατά καιρούς απασχολούσε την ποδοσφαιρική επικαιρότητα. Κάτι σαν την Ευρωλίγκα του μπάσκετ αλλά πιο οργανωμένο σε όλα τα επίπεδα, και κυρίως το οικονομικό που στο μπάσκετ δεν μπόρεσαν να πετύχουν. Το Τσάμπιονς Λιγκ μπόρεσε να πάει πολλά βήματα μπροστά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο εξελίσσοντας το πάλαι ποτέ Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Ναι μεν οι πέντε κραταιές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία κατέχουν την μερίδα του λέοντος όμως όλοι είχαν και έχουν δικαίωμα στην ελπίδα. Και αυτή είναι η τεράστια διαφορά του Τσάμπιονς Λιγκ, που μάλιστα από το 2024 αλλάζει και γίνεται ακόμη καλύτερο (θα μπορούσε νωρίτερα είναι η αλήθεια) με αυτό το… πράμα που δημιούργησαν οι πλούσιοι και άκομψα το ονόμασαν European Super League.

Τα χρήματα παίζουν τεράστιο ρόλο στο ποδόσφαιρο, καλώς ή κακώς, όμως ο τρόπος με τον οποίο το οραματίζονται οι 12 παρά είναι προκλητικός. Και η ΟΥΕΦΑ το χρήμα προσκυνά, δεν διαφωνεί κανείς σε αυτό ούτε ξαφνικά η ΟΥΕΦΑ νοιάζεται για τον ρομαντισμό του αθλήματος που έχει χαθεί προ πολλού. Άλλο αυτό όμως και άλλο να αποκλείεις χώρες και συλλόγους από την ελπίδα και από την δυνατότητα να διεκδικήσουν δόξα και χρήματα.

Γιατί επί της ουσίας οι 12 θέλουν να πάρουν για πάρτι τους το ποδόσφαιρο και τα οικονομικά οφέλη του και να αφήσουν τους άλλους να παίζουν για ψίχουλα και χωρίς ουσία.

Μια πραγματική λίγκα διευρυμένη και με σωστά κριτήρια θα μπορούσε σίγουρα να έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Όχι με κλειστά συμβόλαια και αποκλεισμούς όπως επιχειρείται τώρα, αλλά όπως συμβαίνει πάνω κάτω με τον τωρινό τρόπο πρόκρισης των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στην Τουρκία υπήρξε σήμερα ένα δημοσίευμα για το κατά πόσον οι τρεις μεγάλες ομάδες της χώρας τους θα μπορούσαν να είναι στο European Super League ή σε κάποιο παρόμοιο εγχείρημα. Με την κουβέντα να γυρνά και σε ομάδες από άλλες χώρες, όπως η Σέλτικ, ο Άγιαξ και βεβαίως ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός που έχει κερδίσει το δικαίωμα να συμπεριλαμβάνεται σε τέτοιες συζητήσεις και διεργασίες, γιατί απλά είναι σε ένα γκρουπ ευρωπαϊκών ομάδων που βρίσκονται στα υψηλά επίπεδα του ποδοσφαίρου της Γηραιάς Ηπείρου.

Για αυτό και ο Ολυμπιακός έχει τελείως διαφορετική μοίρα από οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αποτελεί επί της ουσίας την βασική δύναμη στα Βαλκάνια.

Αν όλο αυτό που συμβαίνει εδώ και δύο μέρες μπορούσε να φέρει ένα ουσιαστικό κέρδος για το ποδόσφαιρο, ένα υπέρ-πρωτάθλημα που θα συμμετείχε η ελίτ της Ευρώπης, όχι απλά οι πιο πλούσιοι με εγγυημένο συμβόλαιο σε μια κλειστή λίγκα όπως επιδιώκουν να κάνουν οι 12, είναι σίγουρο πως ο Ολυμπιακός θα ήταν μέλος της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ