Το Κύπελλο και τα 100 γκολ…

Το Κύπελλο και τα 100 γκολ…

Αυτοί οι στόχοι απέμειναν στους πρωταθλητές...

Δύο στόχοι έχουν απομείνει στη φετινή σεζόν για τον Ολυμπιακό. Το πρωτάθλημα το κατέκτησε με συνοπτικές διαδικασίες, στην Ευρώπη προκρίθηκε πάλι στους 16 του Γιουρόπα και απομένει η κατάκτηση του Κυπέλλου, για να μπορέσουν οι Πειραιώτες να πανηγυρίσουν το δεύτερο στη σειρά νταμπλ. Κάτι που μόνο απλή υπόθεση δεν είναι.

Οι Πειραιώτες έχουν κάνει το πρώτο βήμα για να βρεθούν και πάλι στον τελικό, αφού μετά το 1-1 στην έδρα του ΠΑΣ, κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Προσεκτικοί πρέπει να είναι οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος θα πρέπει να βρει τον τρόπο να μην συνεχίσουν σε χαλαρούς ρυθμούς. Είναι ανθρώπινο, είναι λογικό, αλλά τόσο στην ήττα από τον ΠΑΟΚ, όσο και στη νίκη επί του Αστέρα, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι το μυαλό τους δεν βρίσκεται στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Το συγκεκριμένο κομμάτι, το να επανέλθει και πάλι το κίνητρο στην ομάδα, πρέπει να το βελτιώσει ο Πέδρο Μαρτίνς. Κι επειδή αναφερόμαστε στον Πορτογάλο, είναι δεδομένο ότι θα βρει τον τρόπο, για να κλείσει με μια ακόμη κούπα τη σεζόν ο Ολυμπιακός.

Υπάρχει όμως και ένας άλλος στόχος, επίσης εφικτός, για τους «ερυθρόλευκους». Να ισοφαρίσουν ένα ακόμη θρυλικό ρεκόρ. Έχουμε και λέμε. Σε τρεις σερί αγωνιστικές περιόδους 2013-14, 2014-15, 2015-16 οι Πειραιώτες είχαν πετύχει τριψήφιο αριθμό τερμάτων, σε όλες τις διοργανώσεις. Την πρώτη 118, την δεύτερη 117 και την τρίτη 115. Τρομερή επίδοση.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και φέτος. Πρόπερσι οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς σημείωσαν 104 τέρματα (71 πρωτάθλημα, 11 Κύπελλο και 22 στο Γιουρόπα Λιγκ, μαζί φυσικά με τα προκριματικά). Πέρυσι, ο αριθμός ανέβηκε με τον Ολυμπιακό να σημειώνει 116 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Φέτος, οι πρωταθλητές πλησιάζουν και πάλι τριψήφιο αριθμό τερμάτων. Έχουν σημειώσει 95 γκολ και απομένουν άλλα πέντε για να φτάσουν τα 100 σε όλες τις διοργανώσεις. Ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο υπάρχουν, οπότε η 100άρα δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή της, κάτι που αποτελεί τεράστια επιτυχία. Και βέβαια, δεν είναι μικρή υπόθεση, ούτε για τον Πέδρο Μαρτίνς, στις τρεις χρονιές του στο λιμάνι, η ομάδα να έχει σημειώσει περισσότερα από 300 γκολ!

Υ.Γ. Για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, δύο πράγματα αξίζουν να αναφερθούν κατά τη γνώμη μου. Στην καλή παρουσία του Κρίστινσον, που όσες φορές έχει αγωνιστεί δείχνει καλά στοιχεία και στις 200 συμμετοχές του Αβράαμ, ο οποίος μπήκε με την αξία του, στο κλαμπ των παικτών που έχουν γράψει ιστορία με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ