ΤΙΝΑΦΤΟΡΕ: Ο Κάκος δεν είδε γκολ Μακέντα, αλλά πέναλτι στον Κρμέντσικ! (vids)

ΤΙΝΑΦΤΟΡΕ: Ο Κάκος δεν είδε γκολ Μακέντα, αλλά πέναλτι στον Κρμέντσικ! (vids)

Αν κάποιος δεν έχει δει τις φάσεις της Τούμπας και ακούσει τον Τάσο Κάκο να τις σχολιάζει, θα νομίζει πως ο Παναθηναϊκός ήταν ευνοημένος! Έως και πέναλτι ανακαλύφτηκε.

Έχω εκφράσει πολλές φορές την άποψή μου για τους Έλληνες διαιτητές. Και του παλιούς και τους νεότερους. Υπάρχουν σίγουρα καλοί, μέτριοι, κακοί. Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει κανείς top class διαιτητής. Είναι σαν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θα μπει ποτέ στα top πρωταθλήματα της Ευρώπης. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Έτσι είναι και οι Έλληνες διαιτητές.

Για παράδειγμα ο Τάσος Κάκος. Για χρόνια ψηφιζόταν ως ο καλύτερος Έλληνας διαιτητής. Ποτέ δεν κατάλαβα τον λόγο. Ο Κάκος στην καριέρα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει υποπέσει σε σωρεία σοβαρών λαθών. Στο μεγαλύτερο απ’ αυτά είχε τύχει μάλιστα να είμαι και στο γήπεδο. Στον τελικό της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, όταν είχαν πάει οι ομάδες στα αποδυτήρια επειδή μπήκε ο κόσμος μέσα, χωρίς ο Κάκος να σφυρίξει. Σύμφωνα με τον κανονισμό, θα έπρεπε να γυρίσει πίσω και να σφυρίξει λήξη. Επί της ουσίας ήταν σαν να μην τελείωσε το ματς!

Ήταν τυχερός γιατί ο Γιώργος Σπανός δεν είχε… διάθεση να το τραβήξει στα άκρα. Αν πήγαινε τότε στα δικαστήρια ο Ατρόμητος, θα γινόταν ξανά το παιχνίδι λόγω του λάθους του Κάκου. Και θα είχε τιμωρηθεί ο πρώην διαιτητής, που έκλεισε φύλλο αγώνα χωρίς να σφυρίξει τέλος του ματς. Για κάποιον περίεργο λόγο, λοιπόν, αυτός ο διαιτητής ψηφιζόταν ως ο καλύτερος της γενιάς του.

Στο σήμερα, ο Τάσος Κάκος έχει γίνει σχολιαστής διαιτησίας σε τηλεοπτικό σταθμό. Δεν συμπάθησα ποτέ όσους κρίνουν συναδέλφους τους, χωρίς να τους πέφτει λόγος. Ο διαιτητής έχει τον παρατηρητή που τον κρίνει, τον βαθμολογεί και τον αξιολογεί. Οποιαδήποτε άλλη άποψη, που γίνεται μάλιστα δημόσια σε αθλητική εκπομπή, μου μοιάζει σαν… χτύπημα κάτω από τη μέση για έναν συνάδελφό σου. Ο οποίος, μάλιστα, δεν μπορεί και να απαντήσει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Παρακολουθώντας τον Κάκο χθες το βράδυ να κρίνει τη διαιτησία του Γκεστράνιους στην Τούμπα, σχεδόν νόμιζα πως ζω σε έναν άλλον πλανήτη. Τη μέρα που έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα διαιτητικά εγκλήματα των τελευταίων ετών, με τον Φινλανδό διαιτητή να μη μετράει ένα πεντακάθαρο γκολ – νίκης (και πιθανόν Ευρώπης) του Παναθηναϊκού, ο Κάκος ελαφρά τη καρδία έκανε το άσπρο – μαύρο. Δεν είδε γκολ, γιατί είπε ότι οι παίκτες… σταμάτησαν (λες και ο Βαρέλα θα γινόταν… Μπολτ και θα προλάβαινε τον Μακέντα), αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό. Είναι ότι είδε πέναλτι (!!!!) στη φάση του Κρμέντσικ με τον Πούγγουρα. Μετέτρεψε το επιθετικό φάουλ του άτσαλου Κρμέντσικ σε πέναλτι.

Με λίγα λόγια, όσοι παρακολούθησαν χθες βράδυ την εκπομπή, άκουσαν έναν πρώην διαιτητή να βγάζει αδικημένο τον ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι που γέλασε όλη η Ελλάδα. Που μέχρι και ο Κύζας θα έσκυβε το κεφάλι από ντροπή αν έβλεπε το σφύριγμα του Γκεστράνιους. Κι όμως για τον Κάκο δεν υπάρχει γκολ, αλλά πέναλτι! Δηλαδή όλη η Ελλάδα είπε χθες πως το δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν το 0-1 με γκολ του Μακέντα, αλλά για τον Τάσο Κάκο το δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν το 1-0 με πέναλτι του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις.

ΥΓ: Μαζεύονται πολλά πλέον κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει στην Τούμπα. Θυμίζει… άλλες εποχές η επίσκεψη του Παναθηναϊκού στο συγκεκριμένο γήπεδο. Ο Κύζας, το ανύπαρκτο πέναλτι του Ινσούα στον Πέλκα, το πέναλτι στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων, το φετινό πέναλτι στον Αϊτόρ στο ματς του πρώτου γύρου, το «έγκλημα» του Γκεστράνιους που θα μνημονεύεται για χρόνια.

Όπως μαζεύονται πολλά και τα φετινά σφυρίγματα εις βάρος του Παναθηναϊκού. Πέναλτι, κόκκινες, γκολ που δεν του μετράνε. Κάθε αγωνιστική και μια… πιστολιά. Αν οι χαμένοι βαθμοί από τις διαιτητικές αποφάσεις υπήρχαν, οι πράσινοι θα ήταν εντός θέσεων της Ευρώπης. Ναι, με αυτό το κακό αγωνιστικό χάλι που έχουν. Μήπως οι υπόλοιποι δεν έχουν αγωνιστικά χάλια;

Αυτό το ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ είδε πέναλτι ο Κάκος:

Η άποψη του Κάκου για τις φάσεις της Τούμπας στο 3.30:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ