Ολυμπιακός: Αυτό που λέμε, με όλους τους τρόπους και η… παγίδα

Ολυμπιακός: Αυτό που λέμε, με όλους τους τρόπους και η… παγίδα

Τα ντέρμπι με την ΑΕΚ που… δεν είναι ντέρμπι και το μεγάλο ντέρμπι που έρχεται την Τετάρτη.

Με… εξυγίανση, με κόντρα διαιτησία, με ρόστερ που επιβάλλει η «δική της» ΕΠΟ, με φιέστα, με πεντάρα, με τεσσάρες, με τριάρες, με κίνητρο, με σερί στο Καραϊσκάκη, με διπλό στο ΟΑΚΑ, σε τελικό, χωρίς κίνητρο ως πρωταθλητής, με αλλαγές στην 11αδα, με ξένους διαιτητές, με Έλληνες διαιτητές, με βασική ομάδα.

Με κάθε τρόπο, όλο και κάποιον θα ξέχασα. Το μόνο ίδιο είναι ο Μαρτίνς που όπου την βρίσκει την ΑΕΚ την κάνει να υποφέρει. Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να μετατρέπει τα ντέρμπι με την ΑΕΚ σε εύκολη υπόθεση, ειδικά στο Καραϊσκάκη. Και αυτό είναι μια ακόμη κατάκτηση της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς καθώς μπορεί να μην… φαίνονται τα ντέρμπι τα ματς με την ΑΕΚ αλλά εννοείται πως είναι και πάντα θα είναι μεγάλα παιχνίδια.

Αν η ΑΕΚ περάσει τον ΠΑΟΚ και συναντήσει τον Ολυμπιακό στον τελικό θα είναι ξανά ένα μεγάλο ματς που τα πάντα μπορούν να συμβούν.
Έχω την αίσθηση πάντως πως δεν θα ήθελαν και άλλη συνάντηση με τον Ολυμπιακό φέτος στην ΑΕΚ όσο και αν αυτό ακούγεται βαρύ.

Το χθεσινό 2-0 που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι 4-0 ήρθε απλά να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά την μεγάλη ποιοτική και αγωνιστική διαφορά των δύο ομάδων. Και πλέον νομίζω πως και η ψυχολογική πίεση που δέχονται στην ΑΕΚ είναι τεράστια όταν βλέπουν απέναντι τους τα ερυθρόλευκα.

Αυτό βεβαίως είναι θέμα της ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός από την άλλη έκανε καλά την δουλειά του και οφείλει να συνεχίσει να την κάνει μέχρι το τέλος. Με σοβαρότητα, γνωρίζοντας πως τα ντέρμπι δεν μπορείς να τα αφήνεις στην μοίρα τους ακόμη και αν έχεις καθαρίσει από τον Ιανουάριο το πρωτάθλημα.

Το μεγαλύτερο ντέρμπι πάντως για τον Ολυμπιακό είναι την Τετάρτη. Ο ΠΑΣ δεν έχει χάσει σε 90λεπτο από τον Ολυμπιακό, στο 93 το έβαλε ο Χασάν στο 1-0 του πρωταθλήματος στο Καραισκάκη. Θα έρθει με το μαχαίρι στα δόντια. Ο Μασούρας είπε χθες κάτι πολύ σωστό. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν οι παίκτες του ΠΑΣ και αυτό τους κάνει πιο επικίνδυνους. Στον Ολυμπιακό από την άλλη έχουν να χάσουν πολλά. Και από την άλλη να κερδίσουν το αυτονόητο, την πρόκριση στον τελικό.

Η… παγίδα είναι μεγάλη και πρέπει οπωσδήποτε να την αποφύγουν γιατί αλλιώς το βράδυ της Τετάρτης μπορεί να αποδειχθεί από πολύ δύσκολο έως στενάχωρο…

Έχω την αίσθηση πάντως πως όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν με τον ΠΑΣ. Τα λόγια και οι πράξεις του Μαρτίνς ήρθαν την κατάλληλη στιγμή μετά την αναμενόμενη και ανθρώπινη χαλάρωση. Τώρα όμως θέλει το πόδι στο γκάζι μέχρι και τις 22 Μαίου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ