Ολυμπιακός: Αυτοί που δεν είναι… από εδώ

Ολυμπιακός: Αυτοί που δεν είναι… από εδώ

Όσο ο Ολυμπιακός διαθέτει ποιότητα και πληθώρα που… δεν ανήκουν εδώ; Δεν υπάρχει οτιδήποτε που δεν φαντάζει φυσιολογικό.

Ρολόι ελβετικό από εκείνα που δεν χάνουν δευτερόλεπτο. Είκοσι-επτά γκολ και οκτώ ασίστ πέρσι. Είκοσι-έξι γκολ πέντε ασίστ φέτος με… κάβα ακόμη πέντε αναμετρήσεις ως το φινάλε της σεζόν.

Εκτελεστής με επιδόσεις «ξένες» στο ελληνικό ποδόσφαιρο της τελευταίας 10ετίας. Κάποιος που είναι 33 και απορείς ακόμη, για το πως βρίσκεται στα μέρη μας.

Δεν ανήκει εδώ ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, και δεν χρειάζονταν το σημερινό «κονσέρτο» για να το καταλάβουμε. Δεν ανήκουν εδώ ο Ρούμπεν Σεμέδο, ο Γιαν Εμβιλά, ο Μαντί Καμαρά, ο Σωκράτης, ο Ζοσέ Σα (που σήμερα πρέπει να δέχτηκε ένα από τα πιο αστεία γκολ της καριέρας του).

Δεν ανήκει εδώ το βάθος της ομάδας που κρατά στα χέρια του ο Πέδρο Μαρτίνς.

Και όσο ο Ολυμπιακός διαθέτει ποιότητα και πληθώρα που… δεν ανήκουν εδώ; Δεν υπάρχει οτιδήποτε που δεν φαντάζει φυσιολογικό.

Πάει για δεύτερο νταμπλ στη σειρά λέμε. Ποιος ακριβώς θα τον ανακόψει από το τρίτο, δεν λέμε. Γιατί η φωτογραφία της στιγμής σχηματίζει μια τέτοια διαφορά που δεν «καλύπτεται» σε ένα καλοκαίρι. Πολλώ δε μάλλον από αντιπάλους με έσοδα Conference League και από σχεδιασμούς που τέσσερα-πέντε ματς πριν από το φινάλε δεν έχουν προχωρήσει ούτε στο… Α.

Ξέρει στα αλήθεια κανείς αν του χρόνου θα είναι εδώ ο Πάμπλο Γκαρσία, ο Λάζλο Μπόλονι, ο Μανόλο Χιμένεθ;

Ξέρει κανείς πως σκοπεύει ο ανταγωνισμός να διαχειριστεί τον λιγότερο από μήνα προθεσμία που θα του προκύψει από το φινάλε ως την επόμενη προετοιμασία του, για να αλλάξει την εικόνα του; Τα ρεπορτάζ των ημερών είναι ενδεικτικά.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουν τον Ιβάν Σαββιδη έχοντας στις υποχρεώσεις και την συμφωνία με τον επόμενο τεχνικό διευθυντή.

Στην ΑΕΚ υποστηρίζουν πως «τσεκάρουν» μεταγραφικούς στόχους προκαταβολικά (προφανώς με την εντύπωση πως όποιος και αν είναι ο προπονητής δεν θα διαφωνήσει).

Στον Παναθηναϊκό έχουν πάρει προ καιρού διαζύγιο με τη λογική, άρα ποιος ξέρει…

Και από τους τρεις ο φετινός Άρης έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο. Και με τους τρεις (όπως επιβεβαίωσε άλλωστε στους προημιτελικούς με τον Παναθηναϊκό) θα είχε άλλες πιθανότητες τελικού ο ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό το τόσο ενδιαφέρον project που σχημάτισε ο Αργύρης Γιαννίκης γύρω του.

Και ενώ η ψαλίδα ανοίγει και άλλο; Στον Ολυμπιακό κάνουν σκάουτινγκ στη Δανία. Όχι για τα επόμενα όπως νομίζουν οι περισσότεροι αλλά για τα «μεθεπόμενα». Γιατί τα επόμενα τα έχουν ήδη προγραμματισμένα.

Έτοιμες είναι οι μεταγραφικές λίστες στο λιμάνι. Τουλάχιστον πέντε τα ραντεβού που έχουν κάνει ως τώρα οι «εμπλεκόμενοι» στον σχεδιασμό, δίχως να τους πιάσουν τα radar. Μια σειρά από επιλογές για κάθε θέση ,περιμένοντας τις τελικές οδηγίες από τον κόουτς.

Έτοιμο και το νέο ρόστερ που έπειτα από 12 ανανεώσεις μες τη σεζόν περιμένει τους Χολέμπας και Μπουχαλάκη για να κλείσει τον λογαριασμό στο «14».

Θα γίνει όλο αυτό κατανοητό από τις 23 Μαϊου και έπειτα. Όταν θα «γυρίσει» και επίσημα η σελίδα στην επόμενη σεζόν. Μέχρι τότε; Οι Ερυθρόλευκοι έχουν άλλες δουλειές. Τα είπε ο Μαρτίνς «Μπροστά μας υπάρχει ένας μεγάλος στόχος. Το κύπελλο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ