Το ταβάνι αυτής της ΑΕΚ είναι συγκεκριμένο

Το ταβάνι αυτής της ΑΕΚ είναι συγκεκριμένο

Η Ένωση αποκλείστηκε από το κύπελλο δικαιότατα, με δύο ήττες από τον ΠΑΟΚ, με το ματς της Τούμπας να κλείνει και τον κύκλο αυτής της ομάδας

Ήμουν από εκείνους που έβλεπαν με συγκρατημένη αισιοδοξία της ρεβάνς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Η Ένωση έχει δείξει πως σε καταστάσεις που την έχουν… ξεγραμμένη αντιδρά. Όπως αποδείχθηκε η συγκεκριμένη ομάδα που φτιάχτηκε το καλοκαίρι, έχει απολέσει αυτό το στοιχείο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε ένα ξεκάθαρο πλάνο στο μυαλό του. Ο Ισπανός τεχνικός ήθελε να κάνει μια συντηρητική προσέγγιση στο ματς. Να το πάει σε χαμηλό τέμπο, να διασφαλίσει το μηδέν και να ψάξει το γκολ με υπομονή και χωρίς ρίσκα.

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ άργησε να γίνει επιθετική. Ήξερε εξαρχής τι χρειαζόταν για να προκριθεί και δεν το πέτυχε. Το 3-5-2 λειτούργησε σχετικά καλά στο ανασταλτικό κομμάτι. Μπροστά όμως υπήρχε θέμα. Η Ένωση δυσκολευόταν πολύ να απειλήσει. Ενώ φάνηκε ανήμπορη να διαχειριστεί το προβάδισμά της.

Σίγουρα οι πολλές απουσίες έπαιξαν τον ρόλο τους. Εκείνες των Γκαρσία και Ολιβέιρα κυρίως. Μιας και οι επιλογές του Χιμένεθ ήταν περιορισμένες. Η ουσία είναι πως η ΑΕΚ απέτυχε να ανατρέψει την κατάσταση και να προκριθεί σε έναν ακόμα τελικό.

Φάνηκε και στα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ πως υστερεί. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης διαθέτει ένα πιο οργανωμένο σύνολο και δίκαια πήρε την πρόκριση. Μιας και στα δύο ματς ήταν συνολικά καλύτερη.

Ίσως αν η ΑΕΚ δεν πετούσε όλο το πρώτο ημίχρονο, όπου με το ζόρι έκανε τελική προσπάθεια, τα δεδομένα να ήταν διαφορετικά. Ίσως να έβαζε μεγαλύτερη πίεση στον ΠΑΟΚ και αυτό να λειτουργούσε υπέρ της. Δεν το έκανε όμως. Ίσως και ο Χιμένεθ να μην εμπιστευόταν το υλικό του, για να διεκδικήσει το παιχνίδι πιο δυναμικά. Αυτή είναι η μοναδική εξήγηση που βρίσκω για την προσέγγισή του.

Η ΑΕΚ που είδαμε συνολικά στα δύο ματς δεν άξιζε την πρόκριση. Είναι σαφές πως έχει δρόμο να διανύσει για να επιστρέψει ξανά στον δρόμο των επιτυχιών. Χρειάζεται δουλειά αλλά και ενίσχυση. Μιας και το ταβάνι του συγκεκριμένου ρόστερ έχει πλέον καταγραφεί ξεκάθαρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ