Αρκεί το τρία στα τρία στη Λεωφόρο;

Αρκεί το τρία στα τρία στη Λεωφόρο;

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει στη σκέψη του το απόλυτο από εδώ και στο εξής ώστε να αγγίξει την ευρωπαϊκή έξοδο.

Το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Αστέρα Τρίπολης είναι ο πρώτος από τους τέσσερις τελικούς που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός για να βγει στην Ευρώπη. Για να ξεπεράσει δηλαδή την ΑΕΚ, την οποία και κυνηγάει, αφού πολύ δύσκολα θα καταφέρει να πιάσει έναν εκ των ΠΑΟΚ ή Άρη που έχουν ξεφύγει κατά πολύ.

Με δεδομένο, κιόλας, πως την ίδια μέρα η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον… κακό της δαίμονα ΠΑΟΚ και είναι πιθανή μια δική της απώλεια, καταλαβαίνει κανείς πως οι πράσινοι θα πρέπει οπωσδήποτε να βρουν την πρώτη τους φετινή νίκη απέναντι στον δικό τους κακό δαίμονα: σε τρεις αναμετρήσεις έως τώρα με τον Αστέρα έχουν δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

Και έτσι θα πάει η κατάσταση στο φινάλε. Κερδίζει ο Παναθηναϊκός τον Αστέρα; Μένει ζωντανός για την επόμενη… μάχη με την ΑΕΚ. Κέρδίζει και την ΑΕΚ; Μένει ζωντανός για το επόμενο ματς με τον Άρη. Κάθε παιχνίδι και τελικός. Κάθε παιχνίδι και… επιβίωση. Οποιαδήποτε… γκέλα θα τον αφήσει οριστικά εκτός Ευρώπης.

Το τριφύλλι έχει τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του στην έδρα του. Και πολλοί πιστεύουν πως το τρία στα τέσσερα ίσως να φανεί αρκετό για να προλάβει το τρένο της Ευρώπης. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Διότι σε μία τέτοια περίπτωση, επί της ουσίας θα ψάχνει τρεις γκέλες της ΑΕΚ. Μία αν υποθέσουμε πως θα την κερδίσει την Κυριακή (άρα η διαφορά στον έναν) και άλλες δύο ώστε να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας από εκείνη.

Η ΑΕΚ από την άλλη ψάχνει δύο νίκες στα τέσσερα τελευταία της παιχνίδια. Αν η μία απ’ αυτές είναι απέναντι στον Παναθηναϊκό τότε… καθάρισε. Σαφώς και η Ένωση έχει τον πρώτο λόγο, τον οποίο τον έχει κερδίσει από το συν τέσσερα που είναι στη βαθμολογία. Πλην όμως ούτε στην ΑΕΚ νιώθουν την ασφάλεια του ότι εκείνοι θα είναι στο τέλος οι… νικητές της κούρσας.

Η άσχημη ψυχολογική τους κατάσταση και ο τρόπος που ήρθε ο αποκλεισμός από το Κύπελλο ίσως την επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό εν όψει της συνέχειας. Το θέμα είναι κατά πόσο είναι σε θέση να το εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός, σε μια περίοδο που δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάποια εντυπωσιακή αλλαγή στον τρόπο που αγωνίζεται, αλλά οφείλει να βγάλει τη θέληση και το πάθος που χρειάζεται ώστε να φτάσει στον στόχο του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ