62 λεπτά και 61 επαφές από το μέλλον του Ολυμπιακού…

62 λεπτά και 61 επαφές από το μέλλον του Ολυμπιακού…

Ο Αλέξης Καλογερόπουλος έκανε μια εμφάνιση από εκείνες που δείχνουν το αύριο. Ανέτοιμος σωματικά. Ανέτοιμος γενικώς. Αλλά τόσο εντυπωσιακός...

Εδώ και μέρες η ποδοσφαιρική αγορά συζητάει την περίπτωσή του. Ο Ολυμπιακός «βρήκε» έναν παίκτη 16 ετών. Και τον έβαλε να παίξει. Έναν κεντρικό αμυντικό με πολύ καλά σωματικά προσόντα, με προσωπικότητα και με ταλέντο τέτοια, που σε αυτή την ηλικία, με αυτές τις (ανύπαρκτες) παραστάσεις, με τέσσερις μήνες χωρίς προπόνηση (ένεκα covid) και χωρίς καμία πρότερη εμπειρία ή έστω πέρασμα από ομάδα επαγγελματικού επιπέδου, δείχνουν ότι το μέλλον είναι λαμπρό. Ότι η επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού είναι ήδη εδώ. Και λέγεται Αλέξης Καλογερόπουλος.

Ο Ελληνας λάτρης του αθλητισμού τρελαίνεται να βλέπει πιτσιρικαρία. Τρελαίνεται να  βλέπει παιδιά από τα σπλάχνα της ομάδας που αγαπάει να αναδεικνύονται και να βγαίνουν στο προσκήνιο. Ο Καλογερόπουλος είναι το απόλυτο τέτοιο παράδειγμα. Με τη σημαντική σημείωση ότι μόλις στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός, έδειξε πράγματα που λίγοι περίμεναν από έναν παίκτη που δεν έχει γίνει ακόμη 17 ετών και ο οποίος προπονείται σε επαγγελματικό επίπεδο «βαριά» έναν μήνα.

Τα στοιχεία για την παρουσία του Καλογερόπουλου στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης είναι συντριπτικά. Κατέγραψα και τις 61 επαφές με την μπάλα, στα 62 λεπτά που αγωνίστηκε. Από αυτές τις επαφές, οι 48 ήταν πάσες. Οι 5 σωστές, μόλις οι 3 λανθασμένες. Ητοι ποσοστό επιτυχίας σχεδόν 95%. Οι περισσότερες μεταβιβάσεις του ήταν με ασφάλεια, αλλά όχι όλες. Επιχείρησε 5 πολύ καλές κάθετες μπαλιές, περνώντας τις 4 από αυτές, ενώ η 5η κόπηκε την τελευταία στιγμή, πριν ο Μασούρας βγει σε θέση βολής. Επίσης, χρησιμοποίησε περισσότερο το δεξί του πόδι (40 πάσες), αλλά και με το αριστερό είχε πολύ καλές μεταβιβάσεις.

Το πιο σημαντικό στην παρουσία του, ωστόσο, ήταν το γεγονός ότι η «κατήχηση» που του έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς έπιασε τόπο στον απόλυτο βαθμό. Ο Καλογερόπουλος εξαφάνισε τον Χερόνιμο Μπαράλες. Κέρδισε και τις 5 μονομαχίες στις οποίες ενεπλάκη με τον Αργεντινό σέντερ φορ του Αστέρα. Μάλιστα, τον νίκησε, τόσο χαμηλά όσο και στον αέρα, παίρνοντάς του όλες τις κεφαλιές που διεκδίκησαν και εκνευρίζοντάς τον. Μάλιστα, το έκανε, όχι τόσο με τη δύναμή του, όσο με το σωστό τάιμινγκ και τις δυναμικές κινήσεις του. Προκαλώντας κάθε φορά ξεσηκωμό στον ερυθρόλευκο πάγκο. Συνολικά είχε 13 κοψίματα και κλεψίματα. Με καίριες παρεμβάσεις.

Προφανώς και ο Καλογερόπουλος δεν είναι ακόμη έτοιμος. Τουναντίον. Εχει δρόμο ακόμη να διανύσει για να θεωρηθεί τέτοιος. Ακόμη ψηλώνει (πήρε σχεδόν 3 πόντους τον τελευταίο ενάμιση μήνα). Προπονείται σε ανδρικό επίπεδο από τις 27 Μαρτίου. Το σώμα του ουσιαστικά απέχει πολύ ακόμη από το να θεωρηθεί έτοιμου αθλητή. Ακόμη πλάθεται. Και τώρα αρχίζει η ουσιαστική δουλειά.

Και κάπως έτσι προκύπτουν και οι σοβαρές απορίες. Διότι εάν ένας Καλογερόπουλος, απευθείας από την Κ17, επί της ουσίας ανέτοιμος, παίζει με αυτή την ωριμότητα, τη διαύγεια και την άνεση σε επίπεδο Super League, κόντρα σε έναν από τους πιο δύσκολους σέντερ φορ, τι θα κάνει μετά από καλοκαιρινή προετοιμασία, ή έναν χρόνο δουλειάς σε ανδρικό επίπεδο;

Αυτά τα 62 αγωνιστικά λεπτά του Καλογερόπουλου στην Τρίπολη, είναι 62 λεπτά που δείχνουν το αύριο του Ολυμπιακού. Διότι εάν ο μικρός μείνει υγιής συνεχίσει να δουλεύει και να έχει την εξέλιξη που δείχνει, τότε κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που πραγματικά μπορεί να φτάσει. Και αυτό είναι που κάνει την περίπτωσή του πολύ, πολύ ξεχωριστή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ