Ο Χάρι Πότερ… μένει στο Χόγκουαρτς, δεν έρχεται στη Λεωφόρο

Ο Χάρι Πότερ… μένει στο Χόγκουαρτς, δεν έρχεται στη Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από έναν καταξιωμένο προπονητή που θα δώσει το στίγμα του Αλαφούζου και πρέπει να αποδεχτεί πως οι εκάστοτε διευθυντές δεν είναι μάγοι...

Η επιλογή του νέου προπονητή για τον Παναθηναϊκό θα είναι εξαιρετικά σημαντική. Διότι θα αποτελέσει το στίγμα του Γιάννη Αλαφούζου για το τι θέλει να πετύχει την επόμενη σεζόν. Αν έχει σκοπό να επαναφέρει την ομάδα σε πρωταγωνιστικό ρόλο ή θα βολευτεί με τη διεκδίκηση της συμμετοχής στα προκριματικά του Conference League.

Επίσης, θα είναι μία απόδειξη ότι ο Γιάννης Αλαφούζος, επιτέλους μαθαίνει από τα λάθη του. Το βιογραφικό, η φήμη και η αξία του νέου προπονητή έχουν σημασία. Γιατί αν ο Αλαφούζος προσλάβει στον Παναθηναϊκό έναν καταξιωμένο τεχνικό, αφενός θα μειώσει το ρίσκο της αποτυχίας (ποτέ στο ποδόσφαιρο δεν μηδενίζεται) και αφετέρου, κανείς δεν θα τον κατηγορήσει για πειράματα.

Για παράδειγμα, εάν τον Γιώργο Δώνη διαδεχόταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου ή ένας ξένος ο οποίος είχε να επιδείξει έργο, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για τον Αλαφούζο. Κανένας δεν ξέρει ποια κατάληξη θα είχε η σεζόν, αλλά ο ιδιοκτήτης θα είχε πράξει όπως έπρεπε. Αντίθετα, η συγκατάθεση του Αλαφούζου στην πρόσληψη του Ντάνι Πογιάτος από τον Τσάβι Ρόκα ήταν ένα κομβικό λάθος για τη φετινή αποτυχία του Τριφυλλιού.

Επίσης, η επιλογή του νέου προπονητή επιβάλλεται να μην αντιμετωπιστεί ως μεμονωμένη, αλλά ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού. Δηλαδή, θα ήταν το ιδανικό ο Αλαφούζος να σκεφτεί ένα μεγάλο παζλ και ο προπονητής να αποτελεί ένα κομμάτι του. Το οποίο θα συμπληρωθεί τον Ιούνιο με τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν το ποδοσφαιρικό τμήμα, σε ένα συνολικό σχέδιο για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού.

Κάποια στιγμή, ο Παναθηναϊκός υποχρεούται να λειτουργήσει στα πρότυπα των club του εξωτερικού. Στάνταρ που ο Ντρεοσί γνωρίζει καλά, αφού έχει εργαστεί με επιτυχία στη Γαλλία και έχει δείξει τις ικανότητες του. Βέβαια, προφανώς δεν ήταν ο κορυφαίος στον τομέα του και δεν είναι καλός σε όλα. Αν ήταν, θα είχε πόστο στην Παρί Σεν Ζερμέν, στη Μαρσέιγ, αλλά σίγουρα όχι στον τωρινό Παναθηναϊκό.

Στον οργανισμό του Παναθηναϊκού πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως ο εκάστοτε (γενικός, αθλητικός, τεχνικός και ούτω καθεξής) διευθυντής έχει προσόντα και αδυναμίες. Αλλά δεν είναι… ο Χάρι Πότερ να τα κάνει όλα και να συμφέρει… Σχολή Χόγκουαρτς δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ