Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Και γιατί να μην το μετρήσουν τρίποντο;

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Και γιατί να μην το μετρήσουν τρίποντο;

Μισές δουλειές από τον «Φάρο» του Βασιλακόπουλου και τον Κορομηλά. Εδώ ακύρωσαν διαιτητές, γραμματεία, φύλλο αγώνα, ας τραβήξουν λίγο την γραμμή πιο μπροστά και ας δώσουν τη νίκη στους «πράσινους»…

Περίεργο άθλημα το μπάσκετ. Ειδικά στην Ελλάδα. Η «υπουργάρα» ο Κοντονής είχε χαρακτηρίσει το μπάσκετ του Βασιλακόπουλου ως «Φάρο» του ελληνικού αθλητισμού. Τότε είχαν… γελάσει μέχρι και οι «Φάροι» ανά την ελληνική επικράτεια. Τώρα βεβαίως ξαναβλέποντας ψύχραιμα το «έργο» του Βασιλακόπουλου όλα αυτά τα χρόνια καταλαβαίνεις πόσο διαφορετικό θα ήταν αυτό το περίεργο άθλημα στην Ελλάδα χωρίς την αφεντιά του.

Πόσα και πόσα άλλωστε δεν έχουν συμβεί για να γίνουν τα χατίρια του Βασιλακόπουλου. Ολόκληρος Ολυμπιακός αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τις εγχώριες διοργανώσεις εξαιτίας αυτού του ανθρώπου που υποτίθεται ότι θα έφευγε μόνος του, όπως δήλωσε πρόσφατα, αλλά γραπωμένος από την καρέκλα συνεχίζει να παραμένει στην ΕΟΚ και να εντυπωσιάζει!

Γιατί αναμφίβολα όσα συμβαίνουν από σήμερα το πρωί στο Μπάσκετ, των γυναικών εν προκειμένω γιατί εκεί δυστυχώς για τον Βασιλακόπουλου και το σύστημα του υπάρχει ακόμη Ολυμπιακός, είναι στιγμές ιστορικές.

Μπορώ να θυμηθώ δεκάδες στιγμές… Φάρου κατά του Ολυμπιακού. Βιβλίο γράφεται εύκολα. Απόφαση σαν την σημερινή δεν μπορώ να θυμηθώ. Βεβαίως μπασκετικός δεν είμαι, περιστασιακά αναφέρομαι δημόσια σε θέματα του περίεργου αυτού αθλήματος. Με ενδιαφέρει πολύ η άποψη των αρμοδίων σε αυτό το θέμα. Επειδή είναι Κυριακή όμως δεν βλέπω και πολύ… κίνηση έως τώρα. Διάβασα με προσοχή την άποψη του Κογκαλίδη. Σαν καλαμιά στον κάμπο, δεκαετίες τώρα ο «Κόγκα». Μάλλον μετά την «σιέστα» της Κυριακής θα πληθύνουν οι απόψεις που θα πάει, τόσο σοβαρό θέμα είναι.

Δεν θυμάμαι άλλωστε πότε να ακυρώνει με το έτσι θέλω μια ομοσπονδία και μια ΚΕΔ μια απόφαση διαιτητών στο γήπεδο. Μια σωστή απόφαση των διαιτητών. Μια απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα από όλους τους αρμόδιους. Και ένα φύλλο αγώνα που έγινε… κωλόχαρτο για την πάρτη του «Φάρου».

Έτσι γουστάρει ο «Φάρος» έτσι αποφασίζει! Σιγά μην δώσει αναφορά ο Βασιλακόπουλος για πιο λόγο θα αδικήσει κατάφορα για άλλη μια φορά τον Ολυμπιακό. 40 χρόνια φούρναρης!

Κορυφαία στιγμή στην καριέρα και του Κορομηλά που τον… θαυμάζαμε χρόνια στα γήπεδα και τώρα θα τον θυμόμαστε και για αυτή την απίθανη απόφαση. Αλλά πραγματικά θλίβομαι. Μισές δουλειές έκαναν οι… Φάροι. Γιατί να μετρήσει δίποντο; Γιατί να υπάρχει περίπτωση παράτασης; Και αν στην παράταση νικήσει ξανά ο Ολυμπιακός τι θα γίνει; Να τρέχουμε πάλι να βρούμε κάποιον τρόπο να ακυρώσουμε και αυτή την νίκη; Εδώ λίγο πριν το τζάμπολ του επόμενου τελικού αποφασίστηκε να βγει από την… κατσαρόλα η απόφαση για την ένσταση του ΠΑΟ.

Για αυτό λοιπόν λέω, μήπως να το ξαναδει ο Κορομηλάς το βίντεο; Μάλλον έχει κάνει λάθος, στην τελική προλαβαίνει να αλλάξει άποψη. Σιγά μην δώσει και λογαριασμό σε κανένα. Να πάει λίγο πιο μπροστά την γραμμή και να χρεώσουν το εκπρόθεσμο σουτ ως τρίποντο. Για να γίνει το 72-73 και ο ΠΑΟ να πάρει περηφανή νίκη που θα τον φέρει αγκαλιά με την κούπα του πρωταθλητή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ