Ολυμπιακός: Για την «περίπτωση» του ελεύθερου Δημήτρη Σιόβα…

Ολυμπιακός: Για την «περίπτωση» του ελεύθερου Δημήτρη Σιόβα…

Ο Γιώργος Χελάκης εξηγεί τι μπορεί να προσθέσει στην άμυνα του Ολυμπιακού η παρουσία του διεθνούς κεντρικού αμυντικού

Μένει ελεύθερος από την Ουέσκα ο Δημήτρης Σιόβας. Σε ηλικία κοντά στα τριάντα τρία ο διεθνή σέντερ μπακ έχει -λένε- στόχο ή να συνεχίσει στην μεγάλη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου ή να επιστρέψει στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Είναι περίπτωση που στον Ολυμπιακό αξίζει να σταθούν ή δεν χρειάζεται και πρέπει να προσπεράσουν. Κατά κοινή ομολογία η πορεία του Σιόβα στη La liga ήταν αξιοσημείωτη.

Και στην Λεγανιές και στην Ουέσκα είχε σταθερά καλή παρουσία και συγκαταλεγόταν στους καλούς κεντρικούς αμυντικούς του πρωταθλήματος. Έχει ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία στο παιχνίδι του όπως η εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, το αριστερό πόδι και τα μακρινά «ανοίγματα» του παιχνιδιού. Προφανώς δεν έχει την ταχύτητα που και ο ίδιος θα ήθελε. Αυτό είναι ίσως το χτυπητό μειονέκτημά του το οποίο φροντίζει να καλύπτει με το σωστό διάβασμα του παιχνιδιού και τις καλές τοποθετήσεις του.

Όλα αυτά αν τα συνυπολογίσουμε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η περίπτωση του Δημήτρη Σιόβα δεν προσπερνιέται αβασάνιστα. Επιπλέον θετικό στοιχείο η προσήλωση στο παιχνίδι και η σοβαρότητα. Στο τελευταίο επιμένω γιατί -κακά τα ψέματα- η σοβαρότητα απουσίασε στον τελικό από την άμυνα του Ολυμπιακού όταν βγήκε ο Σωκράτης.

Στην Ελλάδα με δεδομένη την συνολική ποιότητα του Ολυμπιακού, η σοβαρότητα στην άμυνα αρκεί από μόνη της για να του προσφέρει λύσεις σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Αν έτσι αντικρύσουμε την κατάσταση ο Δημήτρης Σιόβας μπορεί να είναι μια αξιόπιστη λύση. Ενδεχομένως εναλλακτική αλλά λύση σταθερή και σοβαρή. Προφανώς οι κεντρικοί αμυντικοί δεν αρχίζουν και δεν τελειώνουν με τον υψηλόσωμο στόπερ.

Ο Ολυμπιακός έχει να ασχοληθεί με τον Σισέ που επιστρέφει μετά από μια αξιοσημείωτη παρουσία στην Σεν Ετιέν και τον Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς που είναι εξελίξιμος. Εννοείται ότι ψάχνει και άλλες περιπτώσεις όπως πάντα γίνεται στους ερυθρόλευκους. Ολοι οι παίκτες θα αξιολογηθούν από τον Μαρτίνς και τους επιτελείς του. Ανοικτό είναι επίσης το ενδεχόμενο κάποιοι από τους κεντρικός αμυντικούς να φέρουν αξιόλογες προτάσεις για μεταγραφή.

Σε κάθε περίπτωση ο Δημήτρης Σιόβας έχει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για να απασχολήσει τους ερυθρόλευκους ώστε να ενταχτεί και πάλι στο δυναμικό τους. Με αυτό το πρίσμα της χρησιμότητας και όχι της μιας και μοναδικής λύσης μπορεί να εξεταστεί η περίπτωσή του. Και με την υποσημείωση ότι πρόκειται για σοβαρό επαγγελματία με γνώση των ιδιαιτεροτήτων του συλλόγου και με συνείδηση ότι ο κόσμος της ομάδας έχει απαιτήσεις από εκείνον και δεν έρχεται για κάποιου είδους τιμητική αποστρατεία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ