Αν δεν ξέρει κολύμπι ο… ναυαγοσώστης;

Αν δεν ξέρει κολύμπι ο… ναυαγοσώστης;

Η ΟΥΕΦΑ ανέλαβε να σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά παρακολουθεί αμέτοχη το ναυάγιο!

Μία φορά αγωνίστηκαν στο γήπεδο ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ, στο ματς που επικράτησαν με 1-0 οι ερυθρόλευκοι και τώρα θα αναμετρηθούν άλλες τρείς-τέσσερις στα… δικαστήρια από τη στιγμή που δεν έγινε ποτέ το παιχνίδι στην Τούμπα.

Θα δημιουργηθεί κάτι σαν… όμιλος των δικαστηρίων μόνον που τα… ρόστερ θα τα αποτελούν οι δικηγόροι των δύο εταιριών. Είναι πολλές οι εκκρεμότητες που έχουν προκύψει και σε λίγο θα χάσουμε το μέτρημα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να διακοπεί το πρωτάθλημα, όπως ζητάει η ΑΕΚ, προφανώς για να πάρει «ανάσες».

Κι όμως αυτή η διοργάνωση λανσαρίστηκε από κάποιους ως η πιο «συναρπαστική», από τη στιγμή που ξεκαθάρισε από νωρίς ο νικητής, όπως συνέβαινε τα περισσότερα από τα προηγούμενα χρόνια, με τον Ολυμπιακό να ξεχωρίζει και να πηγαίνει έως το νήμα.

Να είναι άραγε ευχαριστημένοι όσοι έδωσαν την «ευλογία» τους για το εγχείρημα της «κάθαρσης»; Γιατί ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έχουν κάθε λόγο να προσπαθούν να κατακτήσουν τον τίτλο, όμως από ένα σημείο και μετά υπήρξε και εξωγενής παρέμβαση για να φτάσει το ποδόσφαιρο έως εδώ.

Τώρα μοιάζουν να είναι εγκλωβισμένοι όσοι μπήκαν μπροστάρηδες σε αυτήν την ιστορία και ψάχνουν τον τρόπο για να… ξεφύγουν. Δεν θα τους είναι και τόσο απλό γιατί το ποδόσφαιρο έχει τους δικούς του τρόπους και μπορεί και αποβάλει ότι πάει κόντρα στη δική του τη λογική αλλά με το ανάλογο τίμημα.

Σε κάθε περίπτωση αυτός ο «γόρδιος δεσμός» δεν κόβεται με το σπαθί και απαιτεί σύνεση, τουλάχιστον την ύστατη στιγμή. Ποιος θα αναλάβει όμως την ευθύνη για να γίνουν τα αυτονόητα; Όταν αφήνεται μονίμως ανοιχτή τη πόρτα στη βία και στο τέλος φταίει μάλιστα και ο προπονητής που έφαγε την χαρτοταινία, αλλά δεν άντεξε στον πόνο, τότε είναι σαφές ότι ο χρόνος τελειώνει επικίνδυνα.

Κι όταν βλέπουμε να επαναλαμβάνονται με μαθηματική ακρίβεια τα «ανθρώπινα λάθη» των διαιτητών υπέρ κάποιων ομάδων και εις βάρος κάποιων άλλων και να μας λέει και ο «επιτηρητής» Περέιρα ότι όλα είναι μία χαρά, τότε πως θα μπορέσουμε να ελπίζουμε σε διαφορετικό αποτέλεσμα;

Να είναι άραγε ευχαριστημένη η ΟΥΕΦΑ με τους χειρισμούς του Πορτογάλου; Αδυνατούμε να το πιστέψουμε και η απορία που μας δημιουργείται είναι τι άλλο περιμένει για να παρέμβει και να σώσει, ότι σώζεται;  Έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, από τη στιγμή που ανέλαβε το ρόλο του ναυαγοσώστη, όταν το ελληνικό ποδόσφαιρο πήγαινε προς τα βράχια, αλλά αν όμως αποδειχθεί ότι δεν ξέρει… κολύμπι, τότε πως θα σώσει αυτόν που της ζήτησε βοήθεια στα κύματα της θάλασσας;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ