Ο πραγματιστής Τούχελ κατατρόπωσε τον οραματιστή Γκουαρντιόλα. Και λοιπόν;

Ο πραγματιστής Τούχελ κατατρόπωσε τον οραματιστή Γκουαρντιόλα. Και λοιπόν;

Ο Ισπανός θα βελτιώσει κι άλλο το βγαλμένο από υπολογιστή παιχνίδι της ομάδας του, αλλά στο ένα και κρίσιμο ματς πάντα θα ελλοχεύει ο κίνδυνος να αιχμαλωτιστεί από τους συνεχείς πειραματισμούς του…

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έμεινε πάλι στις εντυπώσεις που είχε δημιουργήσει η ομάδα του μέχρι να γίνει ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ. Την κρίσιμη ώρα, την ώρα του παιχνιδιού «μια κι έξω» έχυσε πάλι την καρδάρα με το γάλα. Όταν έγινε αυτό κάποιοι βιάστηκαν να θεωρήσουν ότι ο Τούχελ είναι καλύτερος προπονητή από τον Ισπανό. 

Πρόκειται για υπερβολική διαπίστωση που δεν παίρνει υπόψη της όλα τα δεδομένα. Ο Τούχελ ήρθε περίπου στη μέση της χρονιάς στην Αγγλία κι ανάλαβε την Τσέλσι. Ότι την έστρωσε, την έκανε συμπαγή αμυντικά και της έμαθε τρόπους να κλέβει παιχνίδια είναι γεγονός . Ότι την έκανε με τους τρεις αμυντικούς στην ευθεία να μην παθαίνει ζημιές είναι γεγονός. Ότι την έκανε θεαματική ομάδα που θες να την βλέπεις φαντάζομαι ότι δεν το ισχυρίζεται κανείς. 

Δεν μιλάω για αντιγραφή της λογικής που είχε στην Τσέλσι ο Μουρίνιο όταν και πάλι είχε κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά, αν τα βάλουμε κάτω, με αυτή την τακτική κατέβηκε η ομάδα του κόντρα στην Σίτι. Συσπείρωση στην άμυνα και αντεπιθέσεις. Δεν έτυχε πέτυχε και αυτό δεν μπορείς παρά να το πιστώσουμε στον Γερμανό τεχνικό. Ανέκαθεν οι Γερμανοί ήταν πραγματιστές, προσηλωμένοι στην πραγματικότητα.

 Ο Γκουαρντιόλα είναι περισσότερο οραματιστής προπονητής. Δεν βλέπει μπροστά του ένα αγώνα αλλά την ομάδα του μέσα σε μια πορεία. Κάπου εκεί θεωρώ πως χάθηκε το τρόπαιο για την Σίτι και τον προπονητή της. Η Τσέλσι με τον Τούχελ στον πάγκο της είχε προειδοποιήσει σε προηγούμενα ματς.

 Ο Γκουαρντιόλα διάβασε λάθος τις προειδοποιήσεις. Δεν αναφέρομαι στην εμμονή του να έχει δυο προβεβλημένα σέντερ φορ και να μην χρησιμοποιεί κανένα. Να θεωρεί ότι αυτή την τόσο απαιτητική δουλειά μπορεί να του την κλάνουν ο Ντε Μπρόινε ή ο Φόντεν. Ανάμεσα σε τρεις στόπερ αποδείχτηκε ότι κανείς από τους δυο δεν μπορεί να την κάνει. 

Ωστόσο η μεγάλη ανορθογραφία του ήταν η επιλογή να παίξει χωρίς κλασσικό αμυντικό χαφ αφήνοντας την μεσαία γραμμή στο έλεος του Καντέ που έτρεχε για τρεις. Ο Γκιντογκάν έπαιξε στη θέση αυτή αφαιρώντας ένα επιθετικό όπλο αφού ο τουρκικής καταγωγής Γερμανός διεθνής δεν είχε πια τη δυνατότητα να κινείται κάθετα στην μεγάλη περιοχή των αντιπάλων και να παίρνει την τελική πάσα. Με τον Ρόντρι και τον Φερναντίνιο στον πάγκο, η Σίτι φαινόταν να είναι κομμένη στη μέση. 

Για να μικρύνουν οι αποστάσεις ο Γκουαρντιόλα έβγαλε πιο ψηλά την άμυνά του κι όταν ο Μάουντ έκανε την  τελική πάσα ο Βέρνερ τράβηξε τους στόπερ μαζί του κι ο Χάβερτς έκανε περίπατο. Η Τούχελ σπεκουλάρισε πάνω στις ανορθογραφίες της Σίτι και πήρε το τρόπαιο. Ο Γκουαρντιόλα θα βελτιώσει κι άλλο το βγαλμένο από υπολογιστή παιχνίδι της ομάδας του αλλά στο ένα και κρίσιμο ματς πάντα θα ελλοχεύει ο κίνδυνος να αιχμαλωτιστεί από τους συνεχείς πειραματισμούς του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ