Όταν είσαι πρωτοπόρος και εκτός γηπέδων…

Όταν είσαι πρωτοπόρος και εκτός γηπέδων…

Αν θέλουμε και στην δεύτερη κατηγορία, πραγματικούς (όσο γίνεται) επενδυτές, καθαρά (όσο γίνεται) παιχνίδια και διαφάνεια (όσο γίνεται) η πρόταση που υποστηρίζει ο Ολυμπιακός είναι η λύση.

Πρωτοπόρος όχι μόνο στους βαθμολογικούς πίνακες αλλά και στις τομές που έχει ανάγκη το ποδοσφαιρο για να προοδεύσει. Δεν ξέρω αν είναι στόχος του Ολυμπιακού να καινοτομεί με ιδέες και προτάσεις που εκσυγχρονίζουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Σημασία έχει ότι δεν κάθεται πάνω στα κερδισμένα αδιαφορώντας για όσα γίνονται γύρω του.

Έχοντας εδώ και πολύ καιρό ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα θα μπορούσε να ασχολείται μόνο με τα του οίκου του, αφήνοντας τους άλλους να βράζουν στο ζουμί τους. Φαίνεται πως δεν σκέφτεται με αυτό τον τρόπο. Καταθέτει προτάσεις για να βγάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο από τα πολλαπλά αδιέξοδά του. Προτάσεις που θα έπρεπε να εκπορεύονται από τους θεσμικούς φορείς τις καταθέτουν οι ερυθρόλευκοι και πιέζουν ώστε να υλοποιούν με λειτουργικό τρόπο προς όφελος των πολλών. Η ανακοίνωσή του για τις Ομάδες Β κινείται ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση.

Χρόνια τώρα ο Ολυμπιακός έχει τοποθετηθεί καθαρά υπέρ της δημιουργίας Β ομάδων που θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας χωρίς φυσικά να έχουν το δικαίωμα ανόδου στην πρώτη. Πρόκειται για θεσμό που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην χώρα μας αντί θεσμικά να κινηθεί το ποδόσφαιρο σε αυτή την κατεύθυνση αγκομαχάει μπροστά στα αυτονόητα.

Κάπως έτσι φτάσαμε να είναι ο υπουργός Αθλτηισμού εκείνος που συγκαλεί τους φορείς για να προχωρήσει η υλοποίηση του θεσμού. Αντί οι ίδιοι οι φορείς να σπεύσουν και να καταθέσουν προτάσεις, χάνουν την πρωτοβουλία από τα χέρια τους δημιουργώντα την εντύπωση ότι δεν τους ενδιαφέρει ή ότι έχουν άλλου είδους προτεραιότητες. Ο Ολυμπιακός έρχεται με την τελευταία ανακοίνωσή του να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Δηλώνει ορθά κοφτά ότι οι Β ομάδες δεν θα έχουν δικαίωμα ανόδου και το κυριότερο δεν θα μοιράζονται τα επιπλέον έσοδα που θα προκύψουν από τηλεοπτικά διαιώματα και χορηγούς. Επομένως θα έχουμε ένα πρωτάθλημα με μεγαλύτερο αγωνιστικό ενδιαφέρον, περισσότερα έσοδα για τις ομάδες που θα διεκδικούν την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Τα κέρδη προφανή αλλά υπάρχουν και «ζημίες». Θα μειωθούν δραματικά τα περιθώρια για άλλου είοδους νταραβέρια. Για προσυνεννοημένα αποτελέσματα, περίεργα σκορ και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Λυπάμαι να το πω αλλά η δυσανεξία πολλών ομάδων να δεχτούν τη νέα κατάσταση σχετίζεται με όλα τα παραπάνω. Αν όμως θέλουμε και στην δεύτερη κατηγορία, πραγματικούς (όσο γίνεται) επενδυτές, καθαρά (όσο γίνεται) παιχνίδια και διαφάνεια (όσο γίνεται) η πρόταση που υποστηρίζει ο Ολυμπιακός είναι η λύση. Καλό θα ήταν όλες οι μεγάλες ΠΑΕ να τοπθετηθούν με σαφήνεια για να ξέρουν και οι φίλαθλοι τι (τους) γίνεται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ