Όταν επιστρέφει ο ποδοσφαιρικός ορθολογισμός και απομένει η παραπάνω ποιότητα…

Όταν επιστρέφει ο ποδοσφαιρικός ορθολογισμός και απομένει η παραπάνω ποιότητα…

Απομένει να προστεθεί κι εκείνη η ποιότητα που για διάφορους λόγους παραμένει -ενώ υπάρχει- εκτός Εθνικής…

Στο παιχνίδι με το Βέλγιο ο Φάντ Σιπ έδειξε να αποκαθιστά τις σχέσεις του με τον ποδοσφαιρικό ορθολογισμό. Δεν θέλω να πω καμία βαριά κουβέντα αλλά όσο να είναι ο Ομοσπονδιακός τεχνικός παρουσίασε μια ομάδα με τους παίκτες στη σωστή τους θέση. Εξαίρεση η αριστερή πλευρά όπου μπροστά από τον Τσιμίκα έπαιξε ο Γιαννούλης σε θέση αριστερού χαφ-εξτρέμ. 

Μένω σε αυτό για να παρατηρήσω πως είναι καλύτερα να παίζει εκεί ο ταλαντούχος Γιαννούλης από το να παίζουν εκεί παίκτες που δεν είναι η δουλειά τους. Δηλαδή ο Μάνταλος ή ο Φορτούνης. Όταν μάλιστα είναι γνωστό πως η ομάδα θα πιεστεί τότε καλύτερα να παίρνουν την πλευρά οι δυο καλύτεροι αριστεροπόδαροι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κατά τα λοιπά η σύνθεση ήταν απολύτως ορθολογική. 

Δεξιά έπαιξε ο Γιώργος Μασούρας, ο καλύτερος εξτρέμ του πρωταθλήματος με βάση την στατιστική αλλά και για δυο λόγους παραπάνω. Ο πρώτος είναι γιατί ο Μασούρας είναι ο πλέον αξιόπιστος στις επιστροφές και στις βοήθειες στην άμυνα. Η τακτική προσήλωσή του είναι εντυπωσιακή. Ο δεύτερος γιατί έχει  τρεξίματα που του επιτρέπουν και να μαρκάρει ψηλά κλέβοντας την μπάλα και να χώνεται στην αντίπαλη περιοχή.

 Σημειώστε ότι οι τρεις φάσεις για γκολ που δημιούργησε και έχασε η Εθνική τον είχαν πρωταγωνιστή. Ισοπαλία πήραμε και με την Ισπανία αλλά είναι ζήτημα αν περάσαμε δυο-τρεις φορές την σέντρα. Το βράδυ της Πέμπτης δεν παίζαμε με την Ισπανία ούτε με το… κανονικό Βέλγιο αλλά έστω κι έτσι η Εθνική λειτούργησε με σχετική ισορροπία στις γραμμές της. 

Η δε αμυντική της λειτουργία ήταν πολύ καλή με τον Τζαβέλλα να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και να σκοράρει. Αυτός μαζί με τον Μασούρα ήταν η καλύτεροι της Εθνικής. Τους ακολούθησε ο Θανάσης Ανδρούτσος που έδειξε πως αυτή την περίοδο δεν υπάρχει καλύτερό του στη θέση του δεξιού μπακ. Η Εθνική τακτοποιημένη σωστά στο γήπεδο μπόρεσε να ανταπεξέλθει στην πίεση που άσκησαν κατά το πρώτο ημίχρονο οι κατά βάση αναπληρωματικοί του Βελγίου.

 Στο δεύτερο ημίχρονο οι πολλές αλλαγές του Μαρτίνες διευκόλυναν την δική μας ομάδα.  Παρά το τέλος της χρονιάς οι διεθνείς έδειξαν διάθεση αν τρέξουν και να προσφέρουν. Ισως αυτός ήταν ο λόγος που ο πρόεδρος της ΕΠΟ Θοδωρής Ζαγοράκης του συνεχάρη. Η διάθεση ήταν φανερή. Ο ορθολογισμός από πλευρά του Φαν τσιπ, επίσης. Απομένει να προστεθεί κι εκείνη η ποιότητα που για διάφορους λόγους παραμένει -ενώ υπάρχει- εκτός Εθνικής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ