Όταν «ξεθολώνει» το μυαλό του Φαν Σιπ

Όταν «ξεθολώνει» το μυαλό του Φαν Σιπ

Ποιος είναι ο καλύτερος δεξιός μπακ στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ο Θανάσης Ανδρούτσος. Βάλτον μέσα. Ποιος είναι ο καλύτερος και πιο παραγωγικός επιθετικός; Ο Γιώργος Μασούρας; Μέσα κι αυτός!

Θολούρα. Το γράφω όπως το πιστεύω. Μια θολούρα επικρατεί εδώ και καιρό στο μυαλό του Ομοσπονδιακού τεχνικού Φαν Σιπ. Θολούρα που είτε του τη δημιούργησαν είτε την… διαθέτει από μόνος του. Ξεθολωμένος θα έβλεπε καθαρά τι είχε ανάγκη η ομάδα του στο παιχνίδι με την Γεωργία και τώρα όλα θα ήταν καλύτερα. Θολωμένος όπως ήταν δεν είδε ούτε τα προφανή με αποτέλεσμα να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας οι Γεωργιανοί και να κάνουν δύσκολο ως ακατόρθωτο τον δρόμο της Εθνικής προς το Κατάρ.

Μακάρι να ξεθόλωσε όπως δείχνει τελευταία αλλά μπορεί στο μεταξύ το πουλάκι της πρόκρισης να έχει πετάξει. Στο ματς με την Νορβηγία ο κόουτς συνέχισε στις ράγες του ποδοσφαιρικού ορθολογισμού όπως είχε κάνει και στην αναμέτρηση με το Βέλγιο λίγες μέρες νωρίτερα. Ποιος είναι ο καλύτερος δεξιός μπακ στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ο Θανάσης Ανδρούτσος. Βάλτον μέσα. Ποιος είναι ο καλύτερος και πιο παραγωγικός επιθετικός; Ο Γιώργος Μασούρας; Μέσα κι αυτός!

Μια παροιμία λέει κάνε με σοφό να σε κάνω πλούσιο. Ο Φαν Σιπ, όπως όλοι μας, δεν είναι σοφός. Θα μπορούσε να είναι προνοητικός και ορθολογιστής. Δεν ήταν με αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη ο Ανδρούτσος να παρακολουθεί τον Μπακάκη και ο Μασούτρας2 να μπει για μόλις είκοσι λεπτά. Μην το αρνηθείτε. Ένα πρόβλημα με τους παίκτες του Ολυμπιακού το είχε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός. Προφανώς δεν οφείλεται στο ότι από μικρό ήταν αντιολυμπιακός. Όταν ήρθε του το… δημιούργησαν. Στον βαθμό που θα το ξεπεράσει και θα βλέπει ότι βλέπουμε κι εμεί οι κοινοί θνητοί τότε μπορεί να υπάρξει βελτίωση.

Ωστόσο η ισοπαλία με την Γεωργία δεν βγαίνει εύκολα. Θα χρειαστούν υπερβάσεις με την Σουηδία. Η Εθνική στα φιλικά παιχνίδι α με το Βέλγιο και την Νορβηγία έδειξε ότι μπορεί να τις κάνει. Κάτω από προϋποθέσεις βέβαια. Κόντρα στη Νορβηγία και για ένα ημίχρονο η Εθνική έβαλε την μπάλα κάτω κι έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο τηρουμένων των αναλογιών. Με ένα μόνο ημίχρονο δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να γίνει δουλειά. Ούτε είναι σίγουρο ότι απέναντι σε ομάδα με μεγαλύτερη ποιότητα το παθητικό παιχνίδι ενός ημιχρόνου δεν θα στοιχίσει.

Όταν όμως η Εθνική μετρά δέκα παιχνίδια χωρίς να χάσει, μπορείς να λες πως κάτι έχει γίνει με την άμυνά της. Ο Μαυροπάνος έπαιξε βασικός σε άμυνα των τριών στόπερ και τα πήγε πολύ καλά. Το σχήμα λειτούργησε σε γενικές γραμμές και ο Φαν Σιπ έχει λόγους να το ξαναδοκιμάσει. Ειδικά όταν ο Ανδρούτσος με τον Τσιμίκα δίνουν επιθετικά στην ομάδα όσα χρειάζεται για να βγάζει φάσεις. Οι δυο τους ανέβαιναν συχνά είχαν συμμετοχή στα δυο γκολ και ήταν από τους κορυφαίους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ