Ανασχηματισμός και στη διαιτησία!

Ανασχηματισμός και στη διαιτησία!

Οι διορθωτικές κινήσεις της ΟΥΕΦΑ αποτελούν «καμπανάκι» (και) για τον Μέλο Περέιρα!

Λέτε να χτύπησε  το… ξυπνητήρι της UEFA και να ασχοληθεί επιτέλους με αυτήν την ΚΕΔ που επί των ημερών της έχουμε δει «πράγματα και θαύματα» από τους διαιτητές στα γήπεδα της χώρας μας;

Κάλιο αργά, παρά ποτέ που λέει και ο λαός, όμως θα κρατήσουμε τις επιφυλάξεις μας γιατί αν και οι νέοι που θα έρθουν θα είναι σαν τον Κουτσοκούμνη και τον Περέιρα, τότε δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε στην εποχή της… κάθαρσης κοντεύουμε να ξεχάσουμε το πραγματικό ποδόσφαιρο. Ακόμη και στα ματς του κυπέλλου που έγιναν ενδιάμεσα και πάλι οι διαιτητές του συστήματος αναδείχθηκαν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές, με πιο ενδεικτικό το 90λεπτο της Λάρισας με την ΑΕΚ. Απίστευτα είναι αυτά που συμβαίνουν και η απορία που προκύπτει είναι εντελώς απλοϊκή. Είναι ποτέ δυνατόν να τα κάνουν μαντάρα οι ρέφερι ακόμη και στα πιο απλά; Τόσο κακούς διαιτητές έχουμε σε αυτή τη χώρα;

Και φυσικά αυτή η κίνηση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αποτελεί ανοιχτή πρόταση μομφής κατά του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή ο οποίος βγήκε και μας είπε πριν από λίγες μέρες ότι «όλα καλά και μη σας νοιάζει τίποτα για τη διαιτησία». Ο ίδιος άλλωστε φέρεται να είχε «παγώσει» το θέμα με τους δύο ξένους αρχιδιαιτητές- γιατί μετά τον Κουκουλάκη θα… αναβαθμιστεί και ο Τριτσώνης- συνεπώς οι προϊστάμενοι του Πορτογάλου δεν ασπάζονται (ούτε κι αυτοί) τη δική του εκτίμηση αφού οι αποφάσεις των διαιτητών είναι για τα αστεία στιγμιότυπα.

Κι όπως είχαμε επισημάνει τις προηγούμενες ημέρες η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει τεράστια ευθύνη γιατί αυτή ανέλαβε το ρόλο του «επιτηρητή» με σκοπό να υπάρξει η… εξομάλυνση στο ελληνικό ποδόσφαιρο την οποία όχι μόνον δεν την έχουμε δει ακόμη, αλλά σε λίγο καιρό θα χρειαστούμε και… κολλύρια για να βοηθήσουμε τα μάτια μας.

Αυτό που απομένει είναι να διαπιστώσουμε πως θα δράσουν οι καινούργιοι και αν πράγματι θα βάλουν τάξη σε αυτήν την ιστορία ή θα προσαρμοστούν κι αυτοί στα δεδομένα της «εξυγίανσης» με σκοπό να μη  διαταραχθούν οι «ισορροπίες». Δεν γίνεται να βλέπουμε διαιτητές που κάνουν τα ίδια «ανθρώπινα λάθη» σε βάρος συγκεκριμένων ομάδων και υπέρ άλλων.

Όσοι παρακολουθούν το ποδόσφαιρο άνθρωποι είναι κι αυτοί και δεν το αντέχουν τόσο… θέαμα. Η λύση μπορεί να δοθεί εύκολα και απλά αρκεί να υπάρχει η βούληση. Όποιος διαιτητής επαναλαμβάνεται στα λάθη του, τότε πάει σπίτι του και τελειώνει το ζήτημα.  Να αντιληφθούν και οι υπόλοιποι ότι έχει αλλάξει το σκηνικό και τότε να δούμε πόσοι θα το αντέξουν το… 50-50!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ