Ο Βασιλακόπουλος, τα χασομέρια κι ο Ολυμπιακός

Ο Βασιλακόπουλος, τα χασομέρια κι ο Ολυμπιακός

Υπάρχει λόγος και μάλιστα πολύ σοβαρός, τίποτα δεν γίνεται στην τύχη στην ΕΟΚ.

Αν υπάρχει top-5 στα επιχειρήματα των υποστηρικτών (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι και ζουν ανάμεσά μας) του προέδρου της διοίκησης Πρωτοδικείου, σίγουρα συμπεριλαμβάνεται το «γιατί ένας άνθρωπος, που έχει ζήσει τόσα χρόνια σε υψηλά διοικητικά αξιώματα, να θέλει να παρατείνει για λίγες ημέρες, ή λίγους μήνες τη θητεία του; Δεν έχει λογική».

Το είχε υποστηρίξει κι ο ίδιος ο Βασιλακόπουλος, στην τελευταία ραδιοφωνική του συνέντευξη στον over fm. Είναι αληθοφανές κι αν δεν γνωρίζει κάποιος τον Βασιλακόπουλο, αν δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά μαζί του, για να έχει αποκτήσει τη βιωματική εμπειρία πως όταν κάνει κάτι, όταν υπερτονίζει κάτι, έχει κάτι διαφορετικό στο μυαλό του, είναι εύκολο να πειστεί.

Εμείς, όμως, δεν τσιμπάμε.

Προσέξτε λίγο τις ημερομηνίες: Το έφερε από εδώ, το έφερε από εκεί, θέλησε να πάει τις εκλογές στον Σεπτέμβριο. Ου μην κι αργότερα. Υποχρέωσε και τους αντιπάλους του να παίξουν το παιχνίδι του, ορίζοντας εκλογές – παρωδία, δίχως υγειονομικό πρωτόκολλο, στο γήπεδο της Λεωφόρου, έτσι ώστε να μην φαίνεται πως μόνο εκείνος πάσχιζε να αργήσει η μέρα των εκλογών.

Τι κατάφερε; Ακόμα κι αν γίνουν στις 30 Ιουλίου οι εκλογές, ο Ολυμπιακός πρέπει στις 15 του μήνα, ΑΝ ΚΙ ΕΦΟΣΟΝ κατακτήσει αγωνιστικά την άνοδο, να απαντήσει αν θα αγωνιστεί στην Α1 κατηγορία. Έφερε τα πράγματα έτσι, ώστε -αν δεν υπάρξει μεγάλη ανατροπή- οι «ερυθρόλευκοι» να υποχρεωθούν να πουν «επιστρέφουμε» μ’ εκείνον στο τιμόνι της ΕΟΚ.

Είναι πρόδηλο ότι θέλει να υποχρεώσει τη διοίκηση του Ολυμπιακού να αποσυρθεί στο τέλος από το #mexritelous, για να την ταπεινώσει. Μετά θα μπορέσει να αναπτύξει το αφήγημα ότι οι «κόκκινοι» δεν έφυγαν από την Α1 γι’ αυτόν, αλλά για δικούς τους λόγους, αφού με τον Βασιλακόπουλο… επέστρεψαν (αν κι εφόσον κατακτήσουν αγωνιστικά την άνοδο, για να μην πει κανείς ότι προτρέχουμε).

Αν πάλι αποφασίσουν να μην αγωνιστούν στην Α1, επιμένοντας στο #mexritelous, θα έχουν υποστεί αποδεδειγμένη αγωνιστική ζημιά, για την οποία έχει κάθε λόγο να χαίρεται, καθώς είναι από εκείνους τους ανθρώπους, που δύσκολα ξεχνά, που μετατρέπει σε προσωπικό κάθε «πόλεμο», που η ρητορική του είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από τα πιστεύω και τα «θέλω» του.

Σκοπός του, λοιπόν, δεν ήταν να μείνει για λίγες ακόμα ημέρες (ή μήνες) στη θέση του προέδρου, σκοπός του ήταν να οδηγήσει σε αδιέξοδο τους αδερφούς Αγγελόπουλους. Βεβαίως, λογαριάζει πάντα δίχως τον ξενοδόχο και σταθερά αδιαφορεί για το αν οι πράξεις του θα βοηθήσουν ή θα βλάψουν το πρωτάθλημα, κατ’ επέκταση το ελληνικό μπάσκετ.

Αν θέλετε τη γνώμη μου (κανείς δεν με ρώτησε, αυθαίρετα τη λέω) δεν έχουν κανέναν λόγο οι αδερφοί Αγγελόπουλοι να επιστρέψουν σε ένα πρωτάθλημα, από το οποίο έφυγαν για συγκεκριμένους λόγους. Αν δεν αλλάξουν πρόσωπα και πράγματα, ΔΕΝ πρέπει να επιστρέψουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ