Ο ξεροκέφαλος Λεβ, ο ανεξάντλητος Γκοσένς και ο ηγέτης Μίλερ

Ο ξεροκέφαλος Λεβ, ο ανεξάντλητος Γκοσένς και ο ηγέτης Μίλερ

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για το «τρίγωνο» που σκόρπισε την Πορτογαλία στους… τέσσερεις ανέμους

Tα κλισέ και τα στερεότυπα για τους Γερμανούς είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε. Απλά η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ έκανε ότι έπρεπε για να τα επιβεβαιώσει. Τα «πάντσερ» αιφνιδιάστηκαν, έμειναν πίσω στο φορ αλλά δεν λύγισαν.

Τουναντίον συσπειρώθηκαν, αντεπιτέθηκαν και έφτασαν σε μια μεγάλη νίκη. Πρωτομάστοράς της ο Γιόακιμ Λεβ που δεν ίδρωσε το αυτί του από την δικαιολογημένη κριτική μετά την ήττα και την άσχημη εμφάνιση κόντρα στην Γαλλία.

Ολος ο κόσμος του έλεγε πως δεν γίνεται να παίζει χωρίς κλασσικό φορ σε μια ομάδα που πάντα είχε τέτοιους και πάντα έτσι έπαιζε. Κι όμως ο Λεβ έμεινε στις απόψεις του και το παιχνίδι με την Πορτογαλία ήρθε για να τον μετατρέψει σε περίπου ήρωα από αποδιοπομπαίο τράγο.

Είναι περίεργη κατάσταση το ποδόσφαιρο. Το περίφημο απόφθεγμα ότι «δεν μπορεί να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα κάνοντας ακριβώς τα ίδια πράγματα» δεν ισχύει στην μπάλα. Ο Λεβ έκανε ακριβώς τα ίδια και το αποτέλεσμα αντί για ήττα ήταν θρίαμβος.

Η Πορτογαλία με το ακμαίο ηθικό και το γκολ με το οποίο προηγήθηκε, είδε τα ραδίκια ανάποδα μέσα σε λίγα λεπτά. Και μην υποστηρίξει κανείς ότι το πέτυχε με δυο αυτογκόλ. Μέσα θα πήγαινε η μπάλα ακόμα κι να δεν την έσπρωχναν ο Ρούμπεν Ντίας και ο Γκερέιρο.

Παίζοντας χωρίς σέντερ φορ η Γερμανία άλλαζε πολύ γρήγορα την μπάλα και οι αμυντικοί των Πορτογάλων δεν μπορούσαν να βρουν άκρη. Αυτός που ήταν εξτρέμ στην προηγούμενη φάση, στην επόμενη βρισκόταν στην καρδιά της περιοχή τους.

Ο παμπόνηρος Τόμας Μίλερ είναι που κρατούσε την μπαγκέτα σε αυτό το αλλόκοτο ανακάτεμα της Γερμανίας. Ετσι και αλλιώς είναι δύσκολο να καταλάβεις που παίζει αυτός ο απίθανος τύπος πού κοντρολάρει και νομίζεις πως δεν το έχει ξανακάνει.

Τρέχει παντού μαρκάρει ακατάπαυστα, χώνεται στην περιοχή, παριστάνει το δεκάρι και τους μπερδεύει όλους εμπνέοντας ταυτόχρονα τους συμπαίκτες του. Ο Γκνάμπρι που στην Μπάγερν παίζει κλασσικός εξτρέμ στην Εθνική παίζει κυρίως στον άξονα σαν ψευτοεννιάρι. Αντε να βγάλει άκρη μαζί του ο Πέπε.

Εκεί που η Γερμανία υπερέχει αισθητά και φαίνεται να υπερέχει κάθε άλλης ομάδας στο ΕURO, είναι αριστερά. Δεν γράφω αριστερά στην άμυνα για τον απλούστατο λόγο ότι ο Ρόμπιν Γκοσένς παίζει όλη την πλευρά. Είναι ταυτόχρονα και μπακ και εξτρέμ. Ανεξάντλητος σε δυνάμεις καταπίνει χιλιόμετρα και αντιπάλους.

Τι να τους κάνει τους κλασσικούς εξτρέμ ο Λεβ όταν έχει τον άσο της Αταλάντα να τα κάνει όλα, ακόμα και να σκοράρει με κεφαλιά που θα τη ζήλευε και ο Μίροσλαβ Κλόζε; Η Γερμανία νικώντας την Πορτογαλία της υψηλής ποιότητας έστειλε το μήνυμα. Ποιο είναι ακριβώς δεν αναφέρω γιατί τότε πάμε στα κλισέ και τα στερεότυπα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ