Το νταραβέρι, δεν πεθαίνει ποτέ

Το νταραβέρι, δεν πεθαίνει ποτέ

Ο Κώστας Καίσαρης ανατρέχει στο 1979 και καταλήγει στην υπόθεση του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Στο μαγειρίο γιά την Έφεση. Να χάσει δηλαδή ο ΠΑΟΚ το ματς, αλλά να πάρει πίσω τους τρεις βαθμούς του μηδενισμού.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ιδιαίτερα διδακτικός. Σαράντα χρόνια πίσω. Αγωνιστική περίοδος Ι978-79. Η ομαδάρα της γειτονιάς μου, ο ΑΟ Πετραλώνων, παίζει στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής και διεκδικεί την άνοδο στη Β’ Εθνική. Το ματς είναι Ατσαλένιος-Πετράλώνα. Δεν έγινε ποτέ. Έξω από το γήπεδο, πέφτει το ξύλο της αρκούδας. Ποδοσφαιριστές των Πετραλώνων στο νοσοκομείο και κανά δυό με μαχαιριές.

Οι εκδοχές είναι δύο. Ή μηδενίζεται ο Ατσαλένιος για το ξύλο που φάγανε τα Πετράλώνα, ή μηδενίζονται τα Πετράλώνα, που δεν εμφανίστηκαν στο γήπεδο. Δεδομένου, ότι τα επεισόδια, έγιναν έξω και δεν υπέπεσαν στην αντίληψη του διαιτητή. Πάει ο Καίσαρης στα γραφεία της ομάδας, να μάθει κανένα νέο κι ακούει τον πρόεδρο, να του λέει: «Θα γίνει μάχη. Εμείς, έχουμε τον Έβερτ κι αυτοί τον Μητσοτάκη. Θα δούμε».

ΟΠΩΣ το λέω. Ποιοι Νόμοι και Κανονισμοί, ποια ΕΠΟ, ποια Δικαιοσύνη; Υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας τότε ο Έβερτ, Υπουργός Συντονισμού ο Μητσοτάκης. Υπεράνω όλων, όμως το ρουσφέτι. Στην Α’ Αθήνας που ανήκουν τα Πετράλωνα εκλέγονταν ο Έβερτ. Στα Χανιά ο Μητσοτάκης, αλλά Νο1 στη Κρήτη λογικό να ενδιαφερθεί για τον Ατσαλένιο. Πρόβλημα. Να μηδενιστεί δηλαδή ο Ατσαλένιος και να χάσει ο Μητσοτάκης; Δεν γίνεται.

Να μηδενιστούν τα Πετράλωνα και να χάσει ο Έβερτ; Ούτε αυτό γίνεται. Με τι μούτρα θα αντικρύσουν τους ψηφοφόρους τους; Στον Αθλητισμό, υπάρχει η ήττα. Στη Πολιτική, όχι. Στη Πολιτική νικάει πάντα το νταραβέρι. Βγαίνει λοιπόν η απόφαση. Και τι λέει; Το ματς θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο της Κρήτης. Ρόμπες ξεκούμπωτες οι Κανονισμοί. Τη δουλειά τους Μητσοτάκης και Έβερτ την κάνανε. Για την ιστορία, χάσαμε 1-0 αλλά στο τέλος, ανεβήκαμε στη Β’ Εθνική.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι έχει αλλάξει, σ αυτή τη πουτάνα τη χώρα, στα σαράντα χρόνια που, πέρασαν; Απάντηση: Απολύτως τίποτα. Μεγαλώσαμε, κάναμε παιδιά, βάλαμε κιλά, ασπρίσανε τα μαλλιά μας. Έφυγε η Δεξιά. Ήρθε το ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα δανεικά. Οι Έλληνες ξεσκίζανε τα λεφτά στα μπαρμπούτια και στα μπουζούκια. Ξανάρθε η Δεξιά. Η Ελλάδα χρεοκόπησε. Ήρθανε τα Μνημόνια. Ήρθανε και οι Αριστεροί. Δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Το νταραβέρι δεν πέθανε ποτέ. Οι νταραβεριτζίδες δεν πεθαίνουν ποτέ.

ΙΔΙΑ ακριβώς περίπτωση είναι και το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Ή τραυματίστηκε ο Όσκαρ Γκαρθία και μηδενίζεται ο ΠΑΟΚ (όπως και μηδενίστηκε) ή ο Καταλανός, έκανε θέατρο και πρέπει να μηδενιστεί ο Ολυμπιακός, που έφυγε από το γήπεδο. Μέση λύση δεν υπάρχει. Κωλώνουν όμως οι νταραβεριτζίδες; Με τίποτα. Το σενάριο είναι ήδη έτοιμο: Το παιχνίδι κατακυρώνεται υπέρ του Ολυμπιακού κι ο ΠΑΟΚ παίρνει πίσω τους τρεις βαθμούς.

Να πούνε του Ολυμπιακού, πήγαινε να παίξεις στη Τούμπα δεν γίνεται. Αν πούνε μηδενίζεται ο Ολυμπιακός, θα τους πάρουνε με τις πέτρες. Το πασαλιψάρουνε λοιπόν για να είναι στο μέτρο του δυνατού, όλοι ικανοποιημένοι. Η Ρωσική Αρκούδα και η Τίγρης δηλαδή, που σκοτώνονται για το πρωτάθλημα. Να χάσει ο ΠΑΟΚ το ματς, αλλά να πάρει πίσω, τους τρεις βαθμούς του μηδενισμού. Υπουργοί πρόθυμοι, για τον σχετικό νταραβέρι υπάρχουν.

Ο ΠΑΟΚ, που θεωρεί τη πρώτη απόφαση στημένη, έχει ήδη ξεφωνίσει, τον της Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Σταύρο Κοντονή. Υπάρχει όμως κι ο Παππάς, που είναι ανώτερος στην ιεραρχία. Υπάρχει κι ο Αλέκος ο Φλαμπουράρης, που θα σκρινάρει υπέρ της αντίθετης κατεύθυνσης. «Μάχη γίνεται», όπως μου λέγανε στα γραφεία του ΑΟ Πετραλώνων πριν 40 χρόνια. Εξ ου και η μέση λύση που μεθοδεύεται. Το νταραβέρι, σ αυτή τη πουτάνα τη χώρα, δεν πεθαίνει ποτέ.

Στη μουσική, επιλογή, Samantha Fish & Kingfish Ingram & TY Curtis.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ