Ρίχνει ο ΠΑΟΚ κυβέρνηση;

Ρίχνει ο ΠΑΟΚ κυβέρνηση;

Οι αφελείς κυβερνητικοί όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν. Το θέμα είναι ότι η πόλη θα περάσει μια μεγάλη δοκιμασία και οι οπαδοί (όλων των ομάδων) θα συνεχίζουν να διαπαιδαγωγούνται στην λογική του «δίκιο είναι το δίκιο της ομάδας» τους…

Τι δεν καταλαβαίνουμε; Η Θεσσαλονίκη θα γίνει πεδίο μάχης τις επόμενες μέρες και ειδικά αν ο εφέτης αθλητικός δικαστής επικυρώσει την πρωτόδικη απόφαση τιμωρίας του ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία. Όποιος νομίζει πως πρόκειται για υπερβολική εκτίμηση δεν έχει παρά να ακούσει τα αθλητικά ραδιόφωνα της συμπρωτεύουσας.

Μια πρώτη γεύση έχουμε ήδη πάρει. Το «μπουκάρισμα» στην ΕΡΤ3 που διέκοψε το πρόγραμμά της για να διαβάσουν οι αγανακτισμένοι οπαδοί την ανακοίνωσή τους. Την… κατάληψη των γραμμών του ΟΣΕ προκειμένου να μην περάσουν τα τρένα. Την ματαίωση δημόσιας εκδήλωσης όπου θα μιλούσε ο υπουργός Νίκος Παππάς κι ας λένε οι κυβερνητικοί πως άλλος ήταν ο λόγος. Αφήνω κατά μέρος τα δυο συλλαλητήρια που έχουν ήδη προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο.

Η κατάσταση μύριζε μπαρούτι. Ένα μπαρούτι που δεν έσβησε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης στις προγραμματισμένες συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους οργανωμένων οπαδών. Για να το διατυπώσουμε σωστά δεν ξέρουμε καν αν προσπάθησε να το κάνει. Ο οπαδός του ΠΑΟΚ ότι και να λέμε οι υπόλοιποι για εφαρμογή των κανονισμών, δεν πείθεται. Έχει βαθιά μέσα του ριζωμένη την αντίληψη ότι μονίμως αδικείται η ομάδα του στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Τα δυο χρόνια που πέρασαν αναθάρρησε. Του δημιουργήθηκε η εντύπωση πως τα πράγματα αλλάζουν. Μια κυβέρνηση που αντιμάχεται σε όλα τα μέτωπα τον Βαγγέλη Μαρινάκη και προσεταιρίζεται τον Ιβάν Σαββίδη θα βάλει πλάτη ώστε να αλλάξουν τα πράγματα. Για τον οπαδό που έμενε με την εντύπωση πως τριάντα χρόνια τώρα η ομάδα του είναι της σφαλιάρας και «το κράτος των Αθηνών» της συμπεριφέρεται σαν τον τελευταίο  τροχό της άμαξας, τα περί ισονομίας και εξυγίανσης ήταν κουβέντες και λόγια του αέρα.

Η ζημιά τριάντα χρόνων θα ξεπλενόταν μόνο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Διαμορφώθηκε λοιπόν η αντίληψη ότι το πρωτάθλημα θα έρθει οπωσδήποτε.  Πως όσα έγιναν πέρσι στον ημιτελικό και τον τελικό του κυπέλλου δεν ήταν παρά μια απόδειξη της ισχύος του Σαββίδη και του ΠΑΟΚ. Το πως ακριβώς θα έπαιρνε ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα ήταν δευτερεύον. Από την στιγμή που πέρσι η ομάδα τους έκανε τεράστια φασαρία για να αφαιρεθούν έξι βαθμοί από τον Ολυμπιακό  (υπόθεση Πλατανιά) ώστε να χάσει το πρωτάθλημα και να το πάρει ο ΠΑΟΚ τα περί πρωταθλήματος στα χαρτιά ήταν λόγια του αέρα.

Πέρσι λοιπόν δεν μπόρεσε να το πάρει στα χαρτιά φέτος τα χαρτιά παίρνουν εκδίκηση και στρέφονται εναντίον αυτού που πήγε πέρσι να τα χρησιμοποιήσει. Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τον στερημένο οπαδό. Αυτός φέτος γαλουχήθηκε στο πνεύμα του «ή εμείς η κανείς». Κι αφού ο Ιβάν Σαββίδης είχε δηλώσει πως δεν είχε χρησιμοποιήσει όλη του την δύναμη αλλά αν θα χρειαστεί θα το κάνει ο οπαδός δεν κρατιέται με τίποτα. Δικαιολογημένα ως ένα σημείο σκέφτεται, πως αφού η κυβέρνηση φαίνεται πως κάνει όλα τα χατίρια του ομογενούς επιχειρηματία θα του κάνει κι αυτό ώστε να βγει αληθινός και ο πρωθυπουργός που είχε προβλέψει ότι φέτος το πρωτάθλημα θα το πάρει ο ΠΑΟΚ.

Ο οπαδός δεν κάνει σύνθετες αναλύσεις. Διαπιστώνει πως ό,τι ήθελε ο Ιβάν Σαββίδης στην επιχειρηματική του πορεία στην Ελλάδα, άπλωσε το χέρι του και το πήρε. Ξενοδοχεία, συνεταιριστικές επιχειρήσεις, λιμάνι, έργα στην Εγνατία. Βουλευτές έτρεχαν νύχτα να ψηφίσουν απαλλακτικές των χρεών τροπολογίες, υπουργοί έβγαιναν φωτογραφίες με τον επιχειρηματία στα επίσημα της Τούμπας. Όσα ήταν να δει ο οπαδός για να βγάλει συμπέρασμα τα είδε. Τώρα στέκεται μπροστά στην απόφαση μιας δικαστίνας και δεν μπορεί να  διανοηθεί πως είναι δυνατόν να χάσει το πρωτάθλημα.

Θεωρεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να κάνει κάτι και να λύσει κι αυτό το θέμα για ένα επιχειρηματία που μέχρι και «λαγός» καταδέχτηκε να γίνει για να μπουν -όπως είπε- περισσότερα χρήματα στα δημόσια ταμεία από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Μένος κατά του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη υπάρχει. Μένος κατά της ΑΕΚ και του Μελισσανίδη δημιουργήθηκε. Το μένος κατά της κυβέρνησης όμως θα είναι ανυπέρβλητο όπως φανερώνουν και τα φέιγ βολάν που ήδη ρίχνονται στην πόλη.

Μου είναι άγνωστο αν ο Σαββίδης θα θελήσει να συνδαυλίσει αυτό το μένος διακινδυνεύοντας τα άλλα του επιχειρηματικά συμφέροντα που συνδέονται άμεσα με την κυβερνητική στήριξη και ανοχή. Στην προκειμένη περίπτωση μικρή σημασία έχει.  Οι αφελείς κυβερνητικοί όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν. Το θέμα είναι ότι η πόλη θα περάσει μια μεγάλη δοκιμασία και οι οπαδοί (όλων των ομάδων) θα συνεχίζουν να διαπαιδαγωγούνται στην λογική του δίκιο είναι το δίκιο της ομάδας τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ