Παναθηναϊκός: Η καθυστέρηση στις μεταγραφές έχει την εξήγηση της

Παναθηναϊκός: Η καθυστέρηση στις μεταγραφές έχει την εξήγηση της

Ένα μήνα πριν τη σέντρα στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός έχει ολοκληρώσει μόλις δύο μεταγραφικές κινήσεις....

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται 7 μέρες στο Χορστ της Ολλανδίας και παρά τις προσπάθειες για το αντίθετο, ο στόπερ που θα ήθελε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει έρθει. Ναι μεν οι επίσημες υποχρεώσεις αργούν να αρχίσουν, αφού μεσολαβεί ένας μήνας μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά από την άλλη, από τα τέλη Μαΐου μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί μόλις δύο κινήσεις: ο Γιάννης Κώτσιρας και ο Ρούμπεν Πέρεθ.

Στο ιδεατό σενάριο, ο Γιοβάνοβιτς θα επιθυμούσε να έχει τους νεοαποκτηθέντες στη διάθεση του από την αρχή της προετοιμασίας. Αλλά αυτό θα προϋπέθετε έναν οργανωμένο οργανισμό, ο οποίος θα είχε τις κατάλληλες δομές και θα έδινε επιλογές στον Σέρβο προπονητή για να επιλέξει.

Στον Παναθηναϊκό αυτό δεν συμβαίνει. Το τμήμα σκάουτινγκ ουσιαστικά μόλις επανιδρύθηκε και δεν μπορεί να παρουσιάσει έργο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Οπότε, η μεταγραφική ενίσχυση βασίζεται στις γνωριμίες του Γιοβάνοβιτς και στις προτάσεις των ατζέντηδων.

Φυσικά, οι παίκτες που προτείνονται καθημερινά περνούν από το φιλτράρισμα του Γιοβάνοβιτς και των συνεργατών του. Ο Σέρβος έχει θέσει αυστηρά κριτήρια και απορρίπτει τη συντριπτική πλειονότητα των προτάσεων. Πρωτίστως, ο Γιοβάνοβιτς ψάχνει για ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα κάνουν τη διαφορά στον Παναθηναϊκό.

Σε δεύτερο πλάνο, ο Γιοβάνοβιτς συγκεντρώνει πληροφορίες και για τον χαρακτήρα τους και για άλλα στοιχεία της προσωπικότητας τους. Αλλά αυτή η διαδικασία θέλει χρόνο, αφού δεν υπάρχουν οι δομές εντός του club για την υλοποίηση τους και την επιφορτίζεται ο Γιοβάνοβιτς.

Σαφώς, ο Γιοβάνοβιτς αποδεικνύεται δύσκολος στην επιλογή του. Στην κυριολεξία, ο 59χρονος τεχνικός «ξεψαχνίζει» τα πάντα. Αυτή η τελειομανία έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Από τη μία μειώνει το ρίσκο, από την άλλη, καθυστερούν οι αναγκαίες ενισχύσεις και κυλά η προετοιμασία

Τέλος, πρέπει να συνυπολογιστεί άλλη μία παράμετρος. Ο Γιοβάνοβιτς έχει εισηγηθεί την απόκτηση παικτών. Αλλά ακριβώς επειδή πρόκειται για ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προέρχονται από γεμάτες σεζόν σε συμμετοχές, έχουν υψηλό κασέ. Ή προτιμούν να μην παίξουν στην Ελλάδα, σε μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια απουσιάζει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Κακά τα ψέματα, ο Παναθηναϊκός δεν είναι αυτός που ήταν. Η προσπάθεια των ανθρώπων της ΠΑΕ να αποσπάσουν το «ναι» σε τέτοιες περιπτώσεις, έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας. Και αναγκαστικά, περιμένουν τον Αύγουστο, ώστε παίκτες που αρέσουν στον Γιοβάνοβιτς, να πιέζονται από τον χρόνο και να γίνουν πιο διαλλακτικοί σε όλα τα επίπεδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ