Παναθηναϊκός: Να δούμε αυτά που πρέπει να δούμε

Παναθηναϊκός: Να δούμε αυτά που πρέπει να δούμε

Το «ταβάνι» του ρόστερ του Παναθηναϊκού το γνωρίζουμε. Αλλά και να περιμένουμε φορμάρισμα και όλα… ρολόι στο μέσο της προετοιμασίας, θα ήταν παράλογο. Γράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας.

Η γκρίνια πουλάει στο ποδόσφαιρο. Παραδοσιακά, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ο Παναθηναϊκός δεν αποτελεί εξαίρεση και η ήττα από την Αλκμάαρ με 3-0 διογκωνει τη μουρμούρα. Τόσο για το σκορ, όσο και για την απόδοση της ομάδας, η οποία ομολογουμένως ήταν κακή.

Για μισό λεπτό, όμως… Το «ταβάνι» του ρόστερ του Παναθηναϊκού το γνωρίζουμε από πέρυσι. Ούτε αρκούν οι προσθήκες του Κώτσιρα και του Πέρεθ για να ανεβάσουν τόσο πολύ το επίπεδο. Καλοί και χρήσιμοι παίκτες, αλλά ως εκεί. Οπότε, οι αδυναμιες που ανέδειξε η Άλκμααρ δεν θα έπρεπε να προκαλούν έκπληξη.

Με την τωρινή μορφή του, ο Παναθηναϊκός θα βελτιωθεί με τη δουλειά του Γιοβάνοβιτς, κάποιες δυσλειτουργίες θα διορθωθούν και η εικόνα θα ομορφύνει. Αλλά το «ταβάνι» θα εξακολουθήσει να είναι χαμηλό, με πρώτο στόχο τη συμμετοχή στα προκριματικά του Conference League.

Από την άλλη, όμως, ας μην ισοπεδώσουμε το σύμπαν… Το ημερολόγιο δείχνει μόλις 25 Ιουλίου, σχεδόν ένα μήνα πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη σέντρα του πρωταθλήματος. Μήπως θα ήταν περίεργο η ομάδα αυτή την εποχή να έπαιζε πολύ καλά; Να βλέπαμε τώρα ποδοσφαιριστές όπως ο Μαουρίσιο, ο Μακέντα και ο Βιγιαφάνιες να πετάνε; Για σκεφτείτε το…

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Παναθηναϊκός θα μεταμορφωθεί μαγικά και θα διεκδικήσει τον τίτλο. Αντίστοιχα, είναι εσφαλμένη η πεποίθηση ότι θα είναι… σκορποχώρι μέσα στη σεζόν. Όχι, αυτό δεν θα συμβεί. Ο Γιοβάνοβιτς θα περάσει τις αρχές του, θα συγκροτήσει ένα σύνολο με οργάνωση και δομή. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι τα όρια του και θα τα μάθουμε μόλις τελειώσει η μεταγραφική ενίσχυση.

Γενικά, είναι συνετό να κρίνουμε με μέτρο αυτά που βλέπουμε στην προετοιμασία. Δεν θέλει αποθέωση, δεν θέλει καταστροφολογία. Τα δεδομένα τα ξέρουμε, θα μάθουμε σύντομα πόσο θα μεταβληθούν. Αλλά μία ομάδα που έχει προγραμματίσει ουσιαστικά δίμηνη προετοιμασία, θα ήταν παράλογο να φορμαριστεί στο μέσο της, ένα μήνα πριν να παίξει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ