Ολυμπιακός : Ποιος δεν κατάλαβε  την κίνηση του Χάκετ;

Ολυμπιακός : Ποιος δεν κατάλαβε την κίνηση του Χάκετ;

Σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ο Ιταλός κέρδισε τόσα πολλά…

Κάποιες στιγμές μένουν στην ιστορία ενός αγώνα και ας μην προκύψει το εύστοχο σουτ. Ακόμη και αν δεν επικρατήσει η ομάδα του, ο παίκτης της μπορεί να γίνει ο πρωταγωνιστής… Το κατάφερε αυτό ο Ντάνιελ Χάκετ ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την Μπάμπεργκ. Τιμήθηκε από την ερυθρόλευκη ΚΑΕ για την προσφορά του στο σύλλογο, αν και φόρεσε τη φανέλα της για μόλις δύο χρόνια και στη συνέχεια φίλησε το σήμα του συλλόγου στο παρκέ…

Σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ο Χάκετ αν και «ξένος» κέρδισε τόσα πολλά. Στο μπάσκετ όπως και σε όλα τα αθλήματα δεν μετριώνται τα πάντα από το νούμερο που υπάρχει στον τραπεζικό λογιαριασμό. Τουλάχιστον δεν είναι για όλους αυτό το κριτήριο και ενίοτε αυτή η εκτίμηση του κόσμου μπορεί να επιφέρει πολλά περισσότερα «κέρδη» σε αυτόν που θα την συγκεντρώσει.

Το ίδιο ισχύει και για το ποδόσφαιρο, όπως μας έδειξε πρόσφατα και η θερμή υποδοχή των οπαδών του Ολυμπιακού προς τον Ερνέστο Βαλβέρδε, όταν γύρισε στο Καραϊσκάκη ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, σε βαθμό που ακόμη κι ο ίδιος ο Βάσκος είχε την απορία αν πραγματικά άξιζε κάτι τέτοιο.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το κριτήριο του κοινού και ας είναι μερικές φορές υπερβολική η αντίδρασή του.  Κι ο Βαλβέρδε είχε αντιμετωπίσει «γκρίνια», ακόμη και για την επιλογή του Φουστέρ, ο οποίος ανακηρύχτηκε στη συνέχεια σε «καλό στρατιώτη».

Οι αξίες δεν χάνονται και κάποια στιγμή αναγνωρίζονται. Συνεπώς όλοι οι υπόλοιποι που συμμετέχουν σε αυτήν τη διαδικασία τα έχουν μπροστά τους τα παραδείγματα. Ο κόσμος έχει ανάγκη και το συναίσθημα πέρα από τον επαγγελματισμό. Και η προσφορά όταν δοθεί θα επιστραφεί πίσω από την εξέδρα και μάλιστα στο πολύ παραπάνω.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν αμφισβητηθεί σε τούτη στη σεζόν επειδή σαφώς και έχουν δώσει τις αφορμές. Κι αυτό που τους απομένει τώρα είναι να κλείσουν τη χρονιά με θετικό πρόσημο, να βοηθήσουν την ομάδα τους να σώσει την παρτίδα. Ας κάνουν το καθήκον τους και στη συνέχεια θα γίνουν οι αφαιρέσεις και οι προσθέσεις, μιας και η μπάλα παίζεται πλέον και στα δικαστήρια.

Αυτό που δεν συγχωρείται από τους οπαδούς της (κάθε) ομάδας είναι η αδιαφορία. Η προσπάθεια εκτιμάται πάντα κι ας μη συνοδευτεί από το επιτυχημένο αποτέλεσμα. Όταν όμως φέρνεις από μόνος σου τα πάνω κάτω, αν και η μπάλα σου έχει δείξει άλλη κατεύθυνση, τότε πραγματικά δείχνεις να μην έχεις καταλάβει τίποτα από την κίνηση του Χάκετ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ