Θέλει να αλλάξει επίπεδο τον Άρη

Θέλει να αλλάξει επίπεδο τον Άρη

Οι μεταγραφικές κινήσεις από το πάνω «ράφι» δείχνουν τον ξεκάθαρο στόχο του Θόδωρου Καρυπίδη για τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ένας από τους πρώτους κανόνες που μαθαίνει- συνήθως με τον άσχημο τρόπο- κανείς- όταν ξεκινάει την επαγγελματική του ενασχόληση με την δημοσιογραφία, είναι ότι οι μεταγραφές κρίνονται στο γήπεδο.

Μετά από τόσα χρόνια στο συγκεκριμένο επάγγελμα, το να «κρατάς» πισινή, σε ότι αφορά τις κινήσεις που κάνει μια ομάδα, όσο καλές και αν φαίνονται σε θεωρητικό επίπεδο.

Μη διαθέτοντας «μαγική» σφαίρα και μην μπορώντας να γνωρίζεις το τι θα προσφέρουν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές στο χορτάρι, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κρίνεις τις προθέσεις, την αιτία που οδηγεί στις συγκεκριμένες κινήσεις.

Είναι ξεκάθαρο στη περίπτωση του Άρη ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης, που «γλυκάθηκε» από την εξαιρετική πορεία της ομάδας του στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, θέλει να την ανεβάσει επίπεδο. Να την πάει ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά.

Πως θα το πετύχει αυτό; Μα αποκτώντας ποδοσφαιριστές πιο ποιοτικούς από τους ήδη υπάρχοντες, σε θέσεις – κλειδιά και στις τρεις γραμμές. Ο Φαμπιάνο έδειξε εξαιρετικά στοιχεία στο ντεμπούτο του, ενώ τέτοιοι παίκτες είναι οι Ντιαγέ, Ιτούρμπε και Καμαρά (οι δυο τελευταίοι θεωρούνται σχεδόν κλεισμένοι).

Ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Σε θεωρητικό, τουλάχιστον, επίπεδο, γιατί όπως είπαμε και πριν όλα θα κριθούν από την προφορά του καθενός στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό που δεν τίθεται, όμως, σε ζυγαριά είναι η πρόθεση του Καρυπίδη να ενισχύσει τον Άρη. Η για την ακρίβεια, να ξοδέψει πολλά χρήματα για να ενισχύει τον Άρη. Η πρόθεση του αυτή, μάλιστα, δεν άλλαξε ούτε μετά τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa Conference League από την Αστάνα και την απώλεια των πιθανών εσόδων.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης, με τα λάθη του, με τις αδυναμίες του, συνέχισε να κρατάει ψηλά τον πήχη των μεταγραφικών κινήσεων. Συνέχισε να κοιτάει και να «ψωνίζει» από το πάνω ράφι.

Φυσικά και θα μπορούσαν οι συγκεκριμένες κινήσεις να γίνουν νωρίτερα. Όμως ο Άρης ήταν υποχρεωμένος να περιμένει την 1η Ιουλίου. Κάποιοι από τους παίκτες, όμως, με τους οποίους είχε μιλήσει δεν ήταν. Και δεν τον έκαναν…

Παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τα έσοδα που θα έχει από τα εισιτήρια, λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό, είναι διατεθειμένος να ξοδέψει και άλλα χρήματα για να πετύχει τον στόχο του.

ΥΓ. Αν άλλη ομάδα είχε κάνει τις κινήσεις του Άρη στις μεταγραφές, θα υπήρχε τρελή διαφήμιση. Στη Θεσσαλονίκη, είναι απλά Πέμπτη…

ΥΓ1. Είναι δεδομένο ότι ο Άρης θέλει να λύσει το συμβόλαιο του με τον Κώστα Μήτρογλου. Πρόκειται, όμως, για μια υπόθεση που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ