Ο Παναθηναϊκός καλυτερεύει, αλλά δεν κόβει τα λάθη

Ο Παναθηναϊκός καλυτερεύει, αλλά δεν κόβει τα λάθη

Το «κλειδί» για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι να πάψει να δέχεται φτηνά γκολ.

Το φιλικό με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ είχε πάρει καλή τροπή για τον Παναθηναϊκό, μέχρι το λάθος που υπέπεσε ο Ζβονιμίορ Σάρλια στο 88′. Μία ολιγωρία του Κροάτη αμυντικού στο ντεμπούτο του, έφερε το 2-2 και προκάλεσε πληθώρα αρνητικών σχολίων στα social media για τον ποδοσφαιριστή.

Γιατί μοιάζει αδύνατο στο τοξικό περιβάλλον που περιβάλλει τον Παναθηναϊκό να τη γλυτώσει ένας νέος παίκτης, μετά από τέτοια παιδαριώδη αντίδραση. Κακά τα ψέματα, με την απόκτηση του Σάρλια ουδείς ξετρελάθηκε. Και η πρώτη εντύπωση από τον 24χρονο στόπερ δεν τον βοήθησε καθόλου.

Όμως, για άλλη μία φορά ένα γεγονός λειτουργεί ως παραμορφωτικός φακός. Με την Αλκμάαρ ο Παναθηναϊκός δέχτηκε δύο γκολ στα δύο τελευταία λεπτά και το 3-0 επιβάρυνε την πραγματική εικόνα. Με τη Φένλο ο Παναθηναϊκός ισοφαρίστηκε με ένα υπηρεσιακό δίδυμο στόπερ. Κόντρα στη Λοκομοτίβα, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός παρότι έμεινε ξανά πίσω στο σκορ, έβαλε τη μπάλα κάτω, προσπάθησε να παίξει ορθολογικά και το γύρισε.

Οι μεσοεπιθετικοί του προσπαθούν να συνδυαστούν, να αναπτυχθούν, κινούνται χωρίς τη μπάλα. Παίκτες οι οποίοι πέρυσι δεν βοηθούσαν, φέτος είναι σε καλή ατομική κατάσταση και έχουν ενέργεια, όπως ο Καρλίτος. Γενικότερα, όποιος είδε το παιχνίδι χωρίς προκατάληψη, διέκρινε τη βελτίωση.

Αρκεί αυτό; Όχι, είναι η ξεκάθαρη απάντηση στην ερώτηση. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να σημειώσει αρκετή πρόοδο ακόμα. Τόσο με τη δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όσο με τη μεταγραφική ενίσχυση. Διότι σε μερικά σημεία, ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από ποιοτικές μονάδες – δεν καλύπτονται όλα τα κενά από την προσπάθεια και τη βελτίωση.

Σε ατομικό επίπεδο, ξεχώρισαν ο Χατζηγιοβάνης και ο Σιδεράς. Ο πρώτος επειδή περνά ένα καλοκαίρι που έχει έντονα στο μυαλό του την αποχώρηση (για την Αλτάι;) και ο δεύτερος λόγω της ηλικίας του. Χωρίς να έχει παραστάσεις και εμπειρία, έχει κερδίσει την προσοχή του Γιοβάνοβιτς και μην μας προξενήσει έκπληξη εάν συνεχίσει στην πρώτη ομάδα. Για να επανέρθουμε στον Χατζηγιοβάνη, έχει τα προσόντα να κάνει τη διαφορά. Όταν παίζει συγκεντρωμένος και αποφεύγοντας τα περιττά. Με αυτό τον Χατζηγιοβάνη, ο Γιοβάνοβιτς θα είναι ευτυχισμένος.

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός προοδεύει και θα συνεχίσει να το κάνει. Αλλά ότι και να «χτίζει» μπροστά, αν δεν βρει τον τρόπο να περιορίσει το ατομικά λάθη στην άμυνα, τότε η πρόοδος σε κάθε άλλο τομέα θα πάει χαμένη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ