Ολυμπιακός – Στη ζώνη του λυκόφωτος…

Ολυμπιακός – Στη ζώνη του λυκόφωτος…

Συνέβησαν πολλά, όχι μόνο στο Ράζγκραντ, αλλά από τις παραμονές του αγώνα με την Νέφτσι στο Καραϊσκάκη και μετά που οδήγησαν στον αποκλεισμό.

Η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός έπαιξε πέναλτι σε ευρωπαϊκό ματς. Και ο πρώτος αποκλεισμός μετά από τέσσερα επιτυχημένα καλοκαιρινά μονοπάτια, τρία με τον Μαρτίνς. Με τον Πορτογάλο να αποκλείεται αήττητος, 11 νίκες και 5 ισοπαλίες. Τα πέναλτι όμως πλήγωσαν τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός μένει έξω από τα «αστέρια» από μια ομάδα καλή, έμπειρη σε αυτή την διαδικασία και με καλό υλικό. Μια ομάδα που από την πρώτη στιγμή το λέγαμε πως θα δημιουργούσε προβλήματα στον Ολυμπιακό.

Πως φτάσαμε όμως στον αποκλεισμό; Βλέποντας όσο πιο ψύχραιμα γίνεται τα πράγματα δεν μπορείς να μην σταθείς στα όσα συνέβησαν λίγο πριν το πρώτο ματς με την Νέφτσι. Μην πείτε, τι μας λες τώρα. Εκεί βρίσκεται η κύρια αιτία του «κακού». Εκεί όπου τινάχτηκε στον αέρα όλος ο προγραμματισμός της προετοιμασίας. Δεν ήταν πρόβλημα οι Αζέροι. Και με την Κ19 θα τους πέρναγε, όπως τους πέρασε με δύο πειραματικές ενδεκάδες. Το πρόβλημα ήταν πως βγήκε η μισή και βάλε ομάδα εκτός ρυθμού και η Λουντογκόρετς ήρθε με το πόδι στο γκάζι για να παίξει τον Ολυμπιακό.

Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν σε εκείνο το σημείο δεν είχαν «σκάσει» όλα τα προβλήματα μαζί; Πολύ πιστεύω, αλλά με τα «αν» δεν κάνεις δουλειά.

Ο Ολυμπιακός πληρώνει συν τοις άλλοις την κακή διαιτησία του Σκωτσέζου στο Καραϊσκάκη. Αν υπήρχε VAR θα ήταν σίγουρα τα πράγματα διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός που στα δύο ματς με τους Βούλγαρους δεν έδειξε πολύ καλύτερος, όπως πραγματικά είναι. Το καλοκαίρι θέλει επαγγελματικές προκρίσεις, όπως φαινόταν μετά το πρώτο 45λεπτο πως θα πάρει και στο Ράζγκραντ. Όμως, είπαμε, όσα συμβαίνουν σε ένα χρόνο και βάλε έγιναν σε 20 μέρες.

Το αυτογκόλ του Σεμέδο, το λάθος του Ανδρούτσου, η αποβολή του Μπα. Έλλειψη καθαρού μυαλού, κούραση από την καταπόνηση των προηγούμενων ημερών, γκίνια και η ποιότητα του αντιπάλου, έφεραν τον πρόωρο αποκλεισμό.

Μέσα στη ζωή βεβαίως είναι και η «στραβή». Αυτό που χρειάζεται είναι να βρει τον τρόπο και να προχωρήσει καλύτερος στη δεύτερη τι τάξει διοργάνωση. Με προσοχή θα μπει ομίλους στο Γιουρόπα Λιγκ καθώς η Σλόβαν Μπρατισλάβας είναι χαμηλού επιπέδου ομάδα.

Με ηρεμία θα πρέπει να δει την επόμενη ημέρα, να κάνει τις τελευταίες κινήσεις για το ρόστερ και να παίξει και φέτος σε ομίλους. Πονάει ο αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ όμως ο Ολυμπιακός θα βρει τον τρόπο μέσα από το Γιουρόπα Λιγκ να προχωρήσει, όπως κάνει χρόνια τώρα.

Την ώρα που οι άλλοι στην Ελλάδα έχουν ξεχάσει τι σημαίνει Ευρώπη, τι σημαίνουν όμιλοι, δεν ξέρουν τι σημαίνει Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θυμούνται τι είναι το Γιουρόπα Λιγκ. Την ώρα που οι άλλες ομάδες αποκλείονται από αχαρτογράφητες ομάδες ή χάνουν από ντελιβεράδες!

Ο Ολυμπιακός βεβαίως, δεν πρέπει να κοιτάει τους άλλους, δεν πρέπει να κοιτάει χαμηλά, αλλά ψηλά. Θα τον βρει τον δρόμο με δουλειά, διορθώνοντας τα λάθη και βγαίνοντας επιτέλους από τη ζώνη του λυκόφωτος που βρέθηκε 20 μέρες τώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ