ΑΕΚ – Ο Μάκης Αγγελόπουλος πληρώνει τα δικά του λάθη

ΑΕΚ – Ο Μάκης Αγγελόπουλος πληρώνει τα δικά του λάθη

Τα BAN, οι κακές επιλογές, η αστοχία στο «διάβασμα» των γεγονότων, η προσήλωση στο άρμα Βασιλακόπουλου. Ο Μάκης κι οι ευθύνες του…

Αν είχε χιούμορ ο Μάκης Αγγελόπουλος θα κάλυπτε το ένα από τα 14 BAN, που έχει στην πλάτη της η ΑΕΚ κι έτσι θα μπορούσαμε να μιλάμε για… 13-1. Είμαι ο τελευταίος που θα χαρεί για το πρόβλημα μιας μπασκετικής ομάδας. Το αντίθετο, αντιλαμβάνομαι και τις συνθήκες, και τη δυσκολία. Άρα, δεν σκοπεύω να ρίξω… ξύδι στις πληγές, το αντίθετο.

Ο «ισχυρός άνδρας» της ΑΕΚ δεν κατάλαβε ότι με τον τρόπο που κινήθηκε, παρότι έβαλε πολλά χρήματα, παρότι είχε σπουδαίες ιδέες (κορυφαία, κατά την ταπεινή μου άποψη, η ταινία 1968), στην ουσία πριόνισε το κλαδί που κάθονταν. Μοιραία, το κλαδί -αν δεν έσπασε- λύγισε και τώρα παλεύει να σταθεί.

Ο Αγγελόπουλος είναι «παίκτης». Του αρέσει να παίρνει ρίσκα, θέλει να κάνει εντυπωσιακές κινήσεις. Το μεγαλύτερο λάθος ήταν η προσκόλλησή του στο άρμα Βασιλακόπουλου. Είχε συμφωνήσει με τον Μπερτομέου, προτίμησε το Τσάμπιονς Λιγκ. «Πήρε τρόπαιο» θα πείτε. Και; Ποιος ασχολείται; Πόσο βοήθησε την ΑΕΚ, αγωνιστικά ή χορηγικά; Χαρακτηριστικό είναι πως μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΟΠΑΠ έφυγε από την ΑΕΚ κι έγινε χορηγός ονόματος στον Παναθηναϊκό.

Κάποια στιγμή ειπώθηκε ότι ο ίδιος κι η ΑΕΚ εκβιάστηκαν από τον Βασιλακόπουλο. Μα γίνεται ένας παράγοντας αυτού του διαμετρήματος, να «τσιμπά» στις απειλές; Και πώς δεν τρόμαξε ο Προμηθέας, που πήγε στο Eurocup; Τι του έκανε ο Βασιλακόπουλος; Όμως, υπάρχουν κι άλλα.

Αν κάποιος σε εκβιάζει, ΔΕΝ ταυτίζεσαι μαζί του στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ. Η ΑΕΚ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πτώση Χαλβατζάκη. Η ΑΕΚ ήταν που βγήκε μπροστά, όταν αποχώρησε ο Ολυμπιακός. «Θα παίρνουμε πιο εύκολα τίτλους» ήταν το αφήγημα της εποχής. Το αποτέλεσμα όλοι το γνωρίζουν.

Ο Αγγελόπουλος κινήθηκε στην οριογραμμή Βασιλακόπουλου και κάπως έτσι προέκυψε Παπαθεοδώρου. Επίσης γνωστά τα αποτελέσματα. Αντί να καλύπτει τα χρέη του παρελθόντος, ο Μάκης έτρεχε (προς τιμήν του) να καλύπτει τις ανάγκες της ακριβής -πλην όμως αποτυχημένης- ομάδας, που έφτιαξε ο Ηλίας. Αποτέλεσμα;

Η ΑΕΚ κουβαλά 14 BAN, είναι υποχρεωμένη να κατεβάσει αισθητά το εξοδολόγιο κι ανακοινώνει παίκτες, που (για την ώρα τουλάχιστον) δεν έχουν σχέση με αυτούς που είχε πέρυσι. Προσέξτε, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις: Μπορεί να αποδειχθούν ικανότεροι. Σίγουρα θα είναι value for money, καθώς πρωταρχικός στόχος δεν είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά η οικονομική εξυγίανση.

Είχε κι ατυχίες, όπως η πανδημία, που έφερε καθυστέρηση στην αλλαγή έδρας. Η αλήθεια είναι πως οι επιλογές του ήταν ατυχείς. Όποιος δουλεύει κάνει λάθη, το ζήτημα είναι αν και τι έμαθε από αυτά ο Μάκης. Ο χρόνος θα δείξει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ