Παιδιά, κάπου ώπα!

Παιδιά, κάπου ώπα!

Όταν ο Γιάννης Αλαφούζος πρότεινε ιδέες για την κεντρική διαχείριση, αυτοί που σήμερα φωνάζουν ως τηλεοπτικά άστεγοι, πετούσαν… αετό.

Οι προβλέψεις για την αναβολή της πρεμιέρας της Superleague επιβεβαιώθηκαν σήμερα, με την έλλειψη απαρτίας στη Γενική Συνέλευση. Ήταν μία αναμενόμενη εξέλιξη, αφού οι δύο γραμμές που έχουν διαμορφωθεί στον Συνεταιρισμό για τα τηλεοπτικά, δεν… τέμνονται με τίποτα μέχρι τώρα.

Ασφαλώς, η κάθε ΠΑΕ δικαιούται να έχει τη δική της οπτική για το ζήτημα και να τηρεί τη στάση που θεωρεί κατάλληλη για τα συμφέροντα της. Αντίστοιχα, οι παράγοντες κρίνονται από τους Έλληνες φιλάθλους και μακροπρόθεσμα, θα «δικαστούν» στη συνείδηση τους.

Όμως, μερικά πράγματα πρέπει να λέγονται με φειδώ. Δεν μπορεί οι έξι ΠΑΕ που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο επειδή αρνήθηκαν την προσφορά που είχαν από την Cosmote, να κατηγορούν ασμένως όποιον τους έρθει στο μυαλό. Γιατί με τον τρόπο τους, «καίνε» τις όποιες γέφυρες έχουν απομείνει για συμβιβασμό.

Στην πράσινη πλευρά του ζητήματος, ο Γιάννης Αλαφούζος δεν μπορεί να ακούει από άλλους παράγοντες στον Συνεταιρισμό ότι κοιτάζει μόνο το συμφέρον του. Μιλάμε για τον άνθρωπο που έχει προσπαθήσει πολλάκις τα τελευταία χρόνια να λύσει το τηλεοπτικό πρόβλημα και έχει προτείνει λύσεις, αλλά δεν έτυχε ανταπόκρισης!

Ο Αλαφούζος ηγήθηκε ενός αντίστοιχου «μετώπου» των τηλεοπτικά άστεγων το καλοκαίρι του 2018, αλλά λειτουργώντας με συναινετική διάθεση εξασφάλισε συμφωνία με την ΕΡΤ για τη μετάδοση των παιχνιδιών. Επίσης, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού εξέφρασε την ιδέα της Liga TV, η οποία θα αναλάμβανε την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών της κατηγορίας, αλλά τότε οι σημερινοί διαμαρτυρόμενοι, πετούσαν… αετό.

Πριν λίγο καιρό, η Κυβέρνηση νομοθέτησε την καταβολή ποσοστού από το Στοίχημα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Κάθε ΠΑΕ της Superleague θα εισπράξει 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ένα ποσό που δεν είχε στο ταμείο της τα προηγούμενα χρόνια. Καίριο ρόλο για αυτή την κρατική πρωτοβουλία διαδραμάτισε ο Γιάννης Αλαφούζος, όπως έχουν παραδεχτεί οι… σημερινοί διαμαρτυρόμενοι.

Ακόμα και στη συμφωνία που πρότεινε η Cosmote στις έξι ΠΑΕ που δεν έχουν συμβόλαιο πριν λίγο και την οποία αρνήθηκαν, ο Αλαφούζος είχε ανάμειξη προς την επίτευξη ενός συμβιβασμού. Αλλά οι ομάδες ήθελαν 300-400.000 ευρώ περισσότερα. Δικαίωμα τους να αρνηθούν, αλλά οι υπόλοιποι δεν μπορούν να δείχνουν εσαεί διαλλακτικότητα…

Κάποια στιγμή, πρέπει να πρυτανεύσει η λογική στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η συζήτηση για την κεντρική διαχείριση πρέπει να γίνει συντεταγμένα, σε ουδέτερο χρόνο και να συμφωνήσουν όλοι. Γιατί όταν τέθηκε το ζήτημα από τον Αλαφούζο σε στιγμές που δεν «έκαιγε», οι μικροί της Λίγκας το παρέπεμψαν στις καλένδες, γιατί τότε το έβλεπαν μακρινό.

Επιπλέον, πάει πολύ να κατηγορούν για μικρότητα και συμφεροντολόγο κάποιον ο οποίος όταν του ζητήθηκε, βοήθησε και έφερε αποτελέσματα. Εκτός και αν εννοούν να είναι δίπλα τους μόνο όταν τον χρειάζονται και όταν δεν τον έχουν ανάγκη, να τον αγνοούν. Στην προκειμένη, αυτοί θα χάσουν με τον τρόπο που σκέφτονται. Βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και όχι μόνο τη μικρή διαφορά που ζητούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ