«Κόουτς, οι κοντοί ήμασταν όλοι εδώ χθες»…

«Κόουτς, οι κοντοί ήμασταν όλοι εδώ χθες»…

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μάλλον πρέπει να είναι ευχαριστημένος από την περιφέρειά του. Οι… κοντοί έκαναν αυτό που έπρεπε, μένει να δούμε τους «ψηλούς».

Ο αστικός (δημοσιογραφικός) μύθος μιας άλλης εποχής θέλει τον Γιάννη Ιωαννίδη ενοχλημένο, επειδή διέρρευσε στον Τύπο η απουσία του Παναγιώτη Φασούλα από την προπόνηση. Τότε, λοιπόν, μάζεψε τους παίκτες του στο κέντρο και τους ρώτησε αν ήταν όλοι παρόντες στη… χθεσινή προπόνηση. Ήθελε να βρει ποιος διέρρευσε την είδηση. Ο Θύμιος Μπακατσιάς φέρεται να είπε τη μυθική ατάκα «κόουτς, οι κοντοί ήμασταν όλοι εδώ χθες».

Έκανε λογοπαίγνιο, εξαιτίας του ότι στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης οι κοντοί ήταν στο ένα καλάθι κι οι ψηλοί στο άλλο. Δεν μάθαμε ποτέ αν όντως συνέβη το γεγονός, πάντως στα δημοσιογραφικά τραπέζια το λέμε ακόμα και γελάμε. Κι αν θέλουμε να έρθουμε στο σήμερα, ο Μπαρτζώκας είδε όλους τους «κοντούς» να φωνάζουν «παρών».

Η εξάδα με Ουόκαπ, Σλούκα, Λούντζη, ΜακΚίσικ, Ντόρσεϊ και Λαρεντζάκη, μοιάζει να είναι ΟΚ. Το ίδιο ματς (με τη Μονακό) είδαμε, ο ΜακΚίσικ ήταν πολύ κακός, όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι. Μήπως πιστεύετε ότι ο κόουτς του Ολυμπιακού θα κρατήσει έξω στην τρίτη περίοδο τον παίκτη (Ντόρσεϊ), που πήρε φωτιά στη δεύτερη; Προφανώς όχι. Η περιφερειακή γραμμή είναι γεμάτη.

Βγάζει ενέργεια, έχει παίκτες που μπορούν στην καλή τους μέρα να φορτώσουν το καλάθι, παίζουν άμυνα, έχει μέγεθος, έχει δημιουργία, έχει προσωπικότητα. Είναι «τόσο όσο» για μια ομάδα με τα στοιχεία του Ολυμπιακού, με τις δυνατότητες και τις απαιτήσεις.

Οι… άλλοι έξι πρέπει να βρεθούν μαζί και κάτι τέτοιο δεν έγινε, από τη στιγμή που Παπανικολάου και Πρίντεζης ήταν εκτός 12άδας. Με αυτούς μαζί, την εντυπωσιακή βελτίωση του Βεζένκοφ, τις απαντήσεις που δίνει στο «γιατί τον κράτησαν» ο Ζαν-Σαρλ, θα μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.

Για την ώρα είδαμε τους δύο σέντερ να ξοδεύουν εύκολα τα φάουλ, κάτι που λογικά δεν θα γίνει σε κανονικές συνθήκες αγώνα. Ο Ολυμπιακός, πάντως, διαθέτει παίκτες, που παίζουν παραπάνω από μία θέσεις, άρα μπορεί να εμφανίσει διαφορετικές εικόνες. Κόντρα στη Μονακό υπήρξε ζήτημα με το μέγεθος, αλλά δεν είναι παράλογο, τη στιγμή που λείπουν 2/12 κι οι δύο που θα πρόσδιδαν ύψος στην πεντάδα.

Θα ήταν ψέματα να πούμε ότι στο ξεκίνημα του αγώνα δεν μας ήρθαν εικόνες από την περσινή σεζόν, όμως οι «ερυθρόλευκοι» γρήγορα μάζεψαν την κατάσταση. Ο Ντόρσεϊ έδειξε γιατί τον περίμενε τόσο ο Μπαρτζώκας, οι δύο πόιντ γκαρντ προσφέρουν ασφάλεια, ο Βεζένκοφ με τον Ζαν-Σαρλ δίνουν το κάτι παραπάνω, αλλά όλα αυτά τα περιμέναμε.

Αυτό το λίγο που πατάει, δείχνει να πατάει καλά ο Λούντζης. Ο δε Λαρεντζάκης παίρνει τον χρόνο που δικαιούται, έχει πλέον ξεκάθαρο ρόλο, δίνει ενέργεια, βγάζει άμυνες, στην καλή του μέρα μπορεί να σκοράρει. Και δεν είναι από εκείνους που ζητούν 20 ακατέβατα λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Εκεί και βρέθηκαν και μοιράστηκαν οι ρόλοι.

Βεβαίως, όποιος επιχειρήσει αρχές Σεπτεμβρίου να βγάλει συμπεράσματα, κινδυνεύει να εκτεθεί. Εμείς προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε, να αποκωδικοποιήσουμε τις εικόνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ