Αλήθειες που έχασαν τη ψυχραιμία τους…

Αλήθειες που έχασαν τη ψυχραιμία τους…

Στο ποδόσφαιρο δεν πατάς ένα κουμπί. Ισχύει ακόμη και σε μέρη που φτάνει η πρεμιέρα για να αναδείξουν κάποιοι… νέο πρωταθλητή. Έστω μέχρι την επόμενη Δευτέρα!

Δεν το παραδέχονται πολλοί. Είναι όμως τελικά πραγματικότητα. Μας είχε λείψει η Super League και μάλιστα πολύ. Μεγαλύτερη απόδειξη: όλη αυτή η συζήτηση που έχει ανοίξει για τις ομάδες της κορυφής έπειτα από μόλις μια αγωνιστική!

Ένα σωρό υπερβολές. Και προς τα πάνω και προς τα κάτω. Σε τέτοιο βαθμό που αν κάποιος έλειψε από την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο, να ζει πια με τον κίνδυνο ότι επιστρέφοντας θα συναντήσει μια νέα τάξη πραγμάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Προφανώς έχει εξήγηση. Κερδισμένοι της πρεμιέρας ήταν η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Δύο ομάδες που το κοινό τους έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Όχι μόνο από τα αποτελέσματά, αλλά από το επίπεδο ποδοσφαίρου που παρακολουθεί.

Αντίστοιχα «χαμένοι» στην αφετηρία ήταν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ: το 1-2 του πρωταθλήματος την τελευταία τριετία, και βέβαια οι ομάδες που κέρδισαν όλους τους τίτλους –σε πρωτάθλημα και κύπελλο- σε αυτό το διάστημα. Το να γκελάρει ένας από τους δύο ήταν ζήτημα αυτή την τριετία. Το να το κάνουν και οι δύο εντός έδρας με μια ώρα διαφορά, προφανώς και έδωσε άλλη ώθηση στην κουβέντα των συμπερασμάτων.

Κάπως έτσι: Έκανε ο Ματέους Βιτάλ το Σάββατο δύο-τρεις καλές ενέργειες στη Λεωφόρο και το μόνο που δεν γράφτηκε ακόμη είναι ότι ο Τίτε τον αδικεί που δεν τον έχει καλέσει στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας. Ήταν «αόρατος» για ένα ημίχρονο ο Ρόνι Λόπες στο Καραϊσκάκη και ο Ολυμπιακός ψώνισε από… σβέρκο με έναν ποδοσφαιριστή που προ διετίας ανάγκασε την Σεβίλλη να σπάσει τον κουμπαρά της προσφέροντας 25 εκατ. ευρώ στην Μονακό.

Αντίστοιχα και τα πρωτοσέλιδα: «Δεν τους βλέπει» λέει η ΑΕΚ μιας και νίκησε με 3-0 τον Ιωνικό στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς που οι νεοφώτιστοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 33΄: Στο ίδιο που «ξεκλείδωσε» με πέναλτι για το 2-0 στο 61΄. Και «έτσι δεν ΠΑΣ πουθενά» και «τραγωδία» για τον ΠΑΟΚ που ηττήθηκε από τα Γιάννενα έπειτα από ένα ολέθριο λάθος του τερματοφύλακα του.

Να μην ξεχάσουμε φυσικά τη μουρμούρα προς τους πάγκους: «Φτηνές δικαιολογίες» χρησιμοποίησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου υποστηρίζοντας πως το χωράφι της Τούμπας… ήταν χωράφι. Και «δεν μας τα λέει καλά» και ο Πέδρο Μαρτίνς, που επεσήμανε πως οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου χθες στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να «κλέψουν» με καθυστερήσεις περισσότερο χρόνο από εκείνον που παίχθηκε ποδόσφαιρο.

Πάλι καλά που δεν είπε κάποιος ότι ο Πορτογάλος ζήτησε από τον Τικίνιο, τον Ελ Αραμπί και τους άλλους να καταφέρουν να μην βρουν δίχτυα σε αναμέτρηση που ο Ολυμπιακός είχε 18 τελικές! Και ότι ο Ρουμάνος είπε στον Ζίβκοβιτς να χορέψει το ζεμπέκικο της Ευδοκίας στην έξοδο που έκρινε το ματς στη Θεσσαλονίκη.

Υπερβολές. «Αλήθειες που έχασαν την ψυχραιμία τους» κατά τον Χαλίλ Γκιμπράν.

Το περσινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός το κατέκτησε με 26 βαθμούς διαφορά και το προηγούμενο με 18. Σε αυτό το διάστημα οι Ερυθρόλευκοι σκόραραν με συχνότητα 1/5. Χθες είχαν 0/18 σε τελικές εντός εστίας, και 0/13 στο τελευταίο μισάωρο. Θα μπορούσαν να προηγηθούν μόλις στο 3΄αν κάποιος από διαιτητή ή VAR έβλεπαν το πέναλτι στον Βαλμπουενά.

Αν έμπαινε κάποια στιγμή η μπάλα στα δίχτυα μάλλον θα συνέβαινε… χάρη στην καρδιά του πρωταθλητή!

Αν ο κακός ΠΑΟΚ έβρισκε τρόπο να παραβιάσει την εστία του ΠΑΣ στο διάστημα που είχε τον έλεγχο και κάποιες ευκαιρίες, θα έκανε «επαγγελματική νίκη».

Και αν ο Απόλλωνας που για 25 λεπτά έκανε τον Παναθηναϊκό ότι ήθελε στην Λεωφόρο δεν πήγαινε στα αποδυτήρια απροσδόκητα με 2-0 στην πλάτη και δεν έμενε με παίκτη λιγότερο από το 55΄ πιθανότατα κάπου να γράφονταν το περίφημο «Αλαφούζο, πούλα».

Για την ΑΕΚ τα λόγια είναι περιττά. Μια ομάδα που αποκλείστηκε από την Βελέζ τον Ιούλιο, και πριν 15 μέρες δέχθηκε 4 γκολ στον Βόλο, νιώθει ξαφνικά ακαταμάχητη. Ποιος ξέρει; Ίσως τελικά να ήταν θέμα αυτοπεποίθησης.

Το πρωτάθλημα μόλις ξεκίνησε. Και μακάρι να είναι από εκείνα που θα ανεβάσουν τον πήχη προσδοκίας ψηλότερα. Να υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Και να προσελκύσει κόσμο στα γήπεδα. Το πρώτο δείγμα γραφής είναι προς αξιολόγηση από τα τεχνικά τιμ. Και οι πρώτες απώλειες είναι λογαριασμός που «άνοιξε» εν όψει της συνέχειας.

Επί της ουσίας και ο Ολυμπιακός και οι άλλοι είναι νέες ομάδες. Οι πέντε πρώτοι της περσινής βαθμολογίας έχουν κάνει μαζί 50 μεταγραφές! Θέλουν χρόνο. Υπομονή. Και κυρίως: Ψυχραιμία.

Στο ποδόσφαιρο δεν πατάς ένα κουμπί. Ισχύει ακόμη και σε μέρη που φτάνει η πρεμιέρα για να αναδείξουν κάποιοι… νέο πρωταθλητή. Έστω μέχρι την επόμενη Δευτέρα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ