Το «καμπανάκι» του Κόντε και τα περί εκδίκησης

Το «καμπανάκι» του Κόντε και τα περί εκδίκησης

Το γκολ του Ισπανού στην Τούμπα είναι ένα δώρο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πρέπει να ψάξει το διπλό στους Ζωσιμάδες για αγωνιστικούς λόγους.

Η διαχείριση των συναισθημάτων είναι ένα πρόβλημα για τον οργανισμό του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια. Διότι κάθε άλλο παρά υποδειγματική είναι. Για παράδειγμα, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι των αιωνίων στις 14 Φεβρουαρίου στο «Απόστολος Νικολαΐδης», αντί το αποτέλεσμα να αποτελέσει το εφαλτήριο για κάτι καλύτερο, η ομάδα αποδιοργανώθηκε πλήρως και ακολούθησε η κατάρρευση.

Συνεπώς, είναι λογικό να εγκυμονεί ένας φόβος ότι οι παίκτες κινδυνεύουν να παρασυρθούν από τον ενθουσιασμό και να παρουσιαστούν αποσυντονισμένοι το Σάββατο στους Ζωσιμάδες. Να πάρουν αψήφιστα τον ΠΑΣ Γιάννινα, να υπερκτιμήσουν τις δυνατότητες τους και μην συμπεριφερθούν με ταπεινότητα στην αναμέτρηση.

Ωστόσο, υπάρχει μία ασφαλιστική δικλίδα: ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος προπονητής μίλησε μετρημένα μετά την «τεσσάρα» στον Απόλλωνα και κατέδειξε με εμφατικό τρόπο πως δεν σκοπεύει να αφήσει την ομάδα του να ξεφύγει από το δρόμο της. Πρόκειται για ένα σημαντικό στοιχείο, αφού το μέτρο χάνεται εύκολα στο Τριφύλλι.

Εκτός από τον Γιοβάνοβιτς, άλλο ένα πρόσωπο σήμανε… συναγερμό στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Πρόκειται για τον Πέδρο Κόντε, τον σκόρερ του διπλού του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα. Ο Ισπανός «πλήγωσε» τον ΠΑΟΚ στο 87’ και ταυτόχρονα, αφύπνισε τους «πράσινους» προτού καν τελειώσει το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας.

Το γκολ του Κόντε στη Θεσσαλονίκη ήταν ένα ανέλπιστο δώρο για τον Παναθηναϊκό. Όχι επειδή ο ΠΑΟΚ απώλεσε βαθμούς, αλλά κυρίως γιατί ο ΠΑΣ έδειξε ότι παραμένει ένας ισχυρός αντίπαλος, με ποιότητα και ικανότητα να κερδίσει τους μεγάλους. Επειδή πολλοί εκτίμησαν πως η αποχώρηση του Αργύρη Γιαννίκη και αρκετών βασικών, θα αποδυνάμωναν τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Εκ του αποτελέσματος, δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

Φυσικά, δεν πρέπει να περάσουμε στο αντίθετο άκρο. Να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΣ ως ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο. Επειδή ούτε αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο ΠΑΣ έχει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, αλλά ο Παναθηναϊκός της πρεμιέρας μπορεί να φύγει με το διπλό από τους Ζωσιμάδες και να πετύχει το 2Χ2.

Τέλος, δεν τίθεται θέμα εκδίκησης για τα περσινά. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιο μέγεθος για να αποζητά εκδίκηση από μικρομεσαίους του ελληνικού ποδοσφαίρου, με όλο το σεβασμό στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικήσει για να πετύχει τους στόχους του και όχι για άλλο λόγο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ