Ολυμπιακός – Must win…

Ολυμπιακός – Must win…

Την Πέμπτη το βράδυ ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το πρώτο παιχνίδι που πρέπει πάση θυσία να κερδίσει

Μπορεί κάλλιστα κάποιος να πει, ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίζει το 90% των αγώνων που δίνει. Δεν θα διαφωνήσω. Έτσι είναι φτιαγμένη αυτή η ομάδα. Με μέταλλο πρωταθλητή, με μέταλλο νικητή.

Υπάρχουν βέβαια κάποια ματς, must win, που λένε και στο… χωριό μου. Τέτοιο ακριβώς είναι αυτό της Πέμπτης. Κόντρα στους Βέλγους, ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει την πρώτη μεγάλη νίκη της σεζόν. Πρέπει να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Γιουρόπα Λιγκ. Μια διοργάνωση, που κακά τα ψέματα, είναι περισσότερο στα μέτρα του Θρύλου.

Δεν γράφω ότι η θέση της ομάδας δεν είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Απλά το ξεκαθαρίζω για να μην έχουμε τίποτα παρεξηγήσεις. Στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, οι πιθανότητες για κάτι μεγάλο είναι σαφώς περισσότερες απ’ ότι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί υπάρχουν μεγαθήρια, τα οποία πρέπει να συμβούν πράματα και θάματα για να μπορέσεις να τα ρίξεις στο καναβάτσο.

Στο Γιουρόπα Λιγκ, οι ομάδες είναι πιο βατές. Ο Ολυμπιακός δεν έπεσε σε εύκολο όμιλο. Υπάρχουν δύο δυνατές ομάδες, μία από την Γερμανία (Αϊντραχτ) και μία από την Τουρκία (Φενέρ) και ένα ερωτηματικό. Την πρώτη αντίπαλο στην πορεία για το όνειρο, την Αντβέρπ.

Ωστόσο, για να μπορέσει η ομάδα να κάνει κάτι ξεχωριστό, ο στόχος της είναι να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου και να πάρει απευθείας την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης. Δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά το να αποφύγει ο Ολυμπιακός έναν επιπλέον γύρο, αποτελεί τεράστιο κίνητρο.

Τι πρέπει να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» για να ξεκινήσουν με το δεξί; Πολύ απλά να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους, να κρατήσουν το τελευταίο μισάωρο από το Κυριακάτικο παιχνίδι. Αν δημιουργήσουν πάλι τόσες ευκαιρίες, γκολ θα μπουν. Δεν γίνεται πάλι να έχουμε το ίδιο σκηνικό, με την μπάλα να μην θέλει να μπει στα δίχτυα.

Αν οι πειραιώτες κερδίσουν το βράδυ της Πέμπτης τότε αυτομάτως θα μπει το νερό στο αυλάκι. Είναι να γίνει απλά η αρχή, καθώς είμαι βέβαιος ότι η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιώνεται. Έχει αρκετά νέα πρόσωπα και παίκτες που πρέπει να βρουν ρυθμό. Όταν αυτό συμβεί, τότε θα δούμε τον κανονικό Ολυμπιακό της φετινής περιόδου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ