Μια νύχτα στον παράδεισο…

Μια νύχτα στον παράδεισο…

Ο Ολυμπιακός έβγαλε την πλάτη από τον τοίχο. Και το γκολ του Ρέαμπτσιουκ του προσφέρει άλλες δυνατότητες.

Το τι σημαίνει «νίκη εντός έδρας» στο νέο format του Europa League, μπορεί μάλλον να το εξηγήσει καλύτερα απόψε η Άιντραχτ: το 1-1 στη Φρανκφούρτη με τη Φενερμπαχτσέ βάζει ζόρια στους Γερμανούς με το καλησπέρα στη διοργάνωση. Και που να μην έχανε το πέναλτι ο Πέλκας στις καθυστερήσεις…

Το γκρουπ είναι ισορροπημένο. Και όσοι πίστεψαν ότι η Αντβέρπ είναι εδώ ως «φτωχός συγγενής» μάλλον θα πρέπει να ρίξουν μια ματιά στη στατιστική του Καραϊσκάκης: 17 τελικές οι Βέλγοι στη ρουλέτα της πρεμιέρας.

Θα μπορούσαν στο 86΄με τον Μπενσόν να κάνουν την τέλεια ληστεία. Τραβούσαν τα μαλλιά τους ένα λεπτό αργότερα όταν ο Μάριος Βρουσάι και το υποδειγματικό του κοντρόλ έδινε την ευκαιρία στον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ για το γκολ της… ζωής του.

Ευτυχώς το all in του Πέδρο Μαρτίνς στο 81΄όταν τους άλλαξε –σχεδόν- όλους από τη μέση και μπροστά έπιασε τόπο.

Το πρώτο του Μολδαβού με την Ερυθρόλευκη. Την κατάλληλη στιγμή. Το γκολ που ίσως από τις 16 του Σεπτέμβρη να έβαλε τον Ολυμπιακό στα μπαράζ του Φλεβάρη. Όπως εκείνο πέρσι τέτοιες μέρες του Αχμέντ Χασάν στη Μαρσέιγ που κράτησε τα σύνορα ανοιχτά ως τον Μάρτη.

Θα γίνει μάχη. Να είστε βέβαιοι. Όχι μόνο για την κορυφή αλλά και για τις 3 θέσεις του ομίλου που δίνουν εισιτήριο για το… παρακάτω των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Μάχη για το «1» του γκρουπ και την απευθείας πρόκριση στους «16» του Europa League.

Μάχη για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα «μπαράζ».

Μάχη πιθανότατα και για την 3η που δίνει δεύτερη ευκαιρία μέσω του Conference.

Απόψε μετά την πρώτη στροφή η βαθμολογία λέει Ολυμπιακός 3, Φενέρ 1, Άιντραχτ 1 και Αντβέρπ 0. Όποιος έχει εικόνα από τα δύο ματς ξέρει ότι θα μπορούσε η σειρά να σταθεί και ανάποδα.

Και σε δύο εβδομάδες οι Ερυθρόλευκοι πάνε στην Πόλη και οι Γερμανοί στο Βέλγιο. Και ο Ολυμπιακός μετά έχει να πάει και στην Φρανκφούρτη. Εκτός έδρας υψηλού κινδύνου το ένα μετά το άλλο. Σκέψου να μην σημάδευε σωστά ο Ρέαμπτσιουκ στο 87΄ή ακόμη χειρότερα να σημάδευε σωστά ο Μπενσόν στο 86΄.

Δεν είναι έτοιμοι οι πρωταθλητές. Έχουν να διαχειριστούν αυτή τη δύσκολη μετάβαση από την προηγούμενη αγωνιστική τους version στην επόμενη. Το γεγονός λοιπόν ότι το πρόγραμμα τους έβαλε με τη πλάτη στον τοίχο από την πρεμιέρα, για την πιο must win αναμέτρηση ήταν κανονικός μπελάς για τον Πέδρο Μαρτίνς. Μια άκρως επικίνδυνη αποστολή που εξελίχθηκε σε νύχτα στον παράδεισο.

Θα την βρει την άκρη ο Πορτογάλος. Η ιστορία λέει πως πάντα την βρίσκει. Έχει σημασία όμως μέχρι τότε ο Ολυμπιακός να μην βρεθεί εκτροχιασμένος.

Απόψε πήρε μια νίκη που του προσφέρει τα πολυτιμότερα αγαθά. Βαθμούς, χρόνο, ησυχία. Το τρίπτυχο της ευτυχίας.

Δύσκολα. Στο παρά… τρία. Αλλά έγινε. Και δίνει άλλες δυνατότητες στον Ολυμπιακό για το ταξίδι που μόλις άρχισε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ