Ο εκτελεστικός οίστρος του Ελ Αραμπί θα τον επαναφέρει στην κανονικότητα…

Ο εκτελεστικός οίστρος του Ελ Αραμπί θα τον επαναφέρει στην κανονικότητα…

Ο Γιώργος Χελάκης δεν προσπερνά την εξαιρετική εμφάνιση του λυτρωτή Ρέαμπτσιουκ, την καθίζηση μετά το πρώτο γκολ αλλά εξηγεί γιατί το μεγάλο γεγονός είναι επιστροφή στα γκολ του κορυφαίου εκτελεστή…

Μεταμορφώσεις από το ένα παιχνίδι στο άλλο δεν γίνονται. Γίνονται όμως βελτιώσεις. Κι αυτές προκύπτουν ως αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις. Οι ερυθρόλευκοι στο παιχνίδι με την Αντβέρπ δεν ήταν εντυπωσιακοί.

Ηταν όμως κανονικοί. Εβαλαν την μπάλα κάτω και για μια ώρα μέχρι την γκολάρα του Ελ Αραμπί έπαιζαν καλό ποδόσφαιρο και πίεζαν την αντίπαλο. Κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα, είχαν ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης και δεν άφηναν περιθώρια στους Βέλγους να απειλήσουν ουσιαστικά τον Βατσλίκ με εξαίρεση μια δυο περιπτώσεις.

Όλα αυτά μέχρι το γκολ. Φαινόταν πως η ομάδα του Μαρτίνς κάποια στιγμή θα μετουσίωνε σε γκολ την σαφή υπεροχή της στην αναμέτρηση. Ο κόουτς γρήγορα διαπίστωσε ότι ο Αγκιμπού Καμάρα δεν μπορούσε να λειτουργήσει ως ακραίος επιθετικός, τον έφερες στη μέση, ο παίκτης βρήκε ρόλο και ο συνεπώνυμός του Μαντί τραβήχτηκε στα άκρα συνεχίζοντας την παραγωγική δουλειά του. Το τι συνέβη από το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ και οι ερυθρόλευκοι έμοιαζαν σαν να υπέστησαν ολική καθίζηση μόνο ο προπονητής τους μπορεί να το εξηγήσει.

Η καθίζηση πάντως ήταν απότομη και πλήρης. Η ομάδα έδινε την εντύπωση πως ξέμεινε από δυνάμεις και δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα. Εδώ χωράει η κριτική πως ο Μαρτίνς έπρεπε να την βοηθήσει από τον πάγκο ώστε να την συνεφέρει. Ειδικά όταν διαπίστωνε πως η εδαφική υπεροχή της Αντβέρπ συνοδευόταν από την δημιουργία αλλεπάλληλων ευκαιριών για γκολ. Αν ήταν πρόβλημα έλλειψης δυνάμεων τότε οι αλλαγές θα χρειαζόντουσαν νωρίτερα από την χρονική στιγμή που έγιναν. Ωστόσο όταν έγιναν βοήθησαν τον Ολυμπιακό να πάρει μπρος και να πάρει το ματς. Το γεγονός δεν μπορεί παρά να πιστωθεί στον προπονητή.

Εδώ ισχύει πως ορισμένα πράγματα που εμείς κρίνουμε από το αποτέλεσμα και εκ των υστέρων ό κόουτς έχει την ευθύνη να το βλέπει νωρίτερα. Η επιμονή του στο νεαρό Καρμπόβνικ δικαιώθηκε. Ο Πολωνός ήταν ουσιαστικός στο παιχνίδι του και παραγωγικός τη μια ώρα που η ομάδα του είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Ρέαμπτσιουκ που σκόραρε το γκολ της νίκης ήταν συνολικά ο καλύτερος των ερυθρόλευκων. Κι εδώ ο Μαρτίνς φαίνεται να ήξερε κάτι περισσότερο από όσα ξέρουμε οι προπονητές της εξέδρας.

Ο αναζωογονημένος από τις αλλαγές Ολυμπιακός επέστρεψε στο ματς, πήρε τη νίκη και τώρα έχει ανοικτό το δρόμο μπροστά του ακόμα και για την πρώτη θέση μετά την ισοπαλία στην Φρανκφούρτη. Τι απομένει;

Μα να στηριχτεί στον εκτελεστικό οίστρο στον οποίο ευτυχώς επανήλθε ο Ελ Αραμπί και να απαλείφει τα νεκρά του διαστήματα στο παιχνίδι ώστε να επιβάλλει την αγωνιστική κυριαρχία του. Αρχή γενομένης από το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ