Παναθηναϊκός – Το παιχνίδι στα Γιάννινα «ξεκλειδώνει» τη συνέχεια

Παναθηναϊκός – Το παιχνίδι στα Γιάννινα «ξεκλειδώνει» τη συνέχεια

Η σεζόν του Παναθηναϊκού δεν θα κριθεί σήμερα στους Ζωσιμάδες. Αλλά είναι μία ευκαιρία για να διαμορφώσει τις πιο ευνοϊκές συνθήκες.

Αντικειμενικά, ένα παιχνίδι στη δεύτερη αγωνιστική είναι πολύ νωρίς για να κρίνει οτιδήποτε. Η νίκη δεν εξασφαλίζει το παραμικρό και η ήττα δεν κοστίζει έναν στόχο. Αυτό ισχύει εν μέρει και για το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες. Το Τριφύλλι ούτε θα σωθεί, ούτε θα καταστραφεί στην Ήπειρο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Παρόλα αυτά, κατά ένα άλλο μέρος, το σημερινό παιχνίδι είναι «κλειδί» για το επόμενο καρέ που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός μέχρι τη διακοπή του Οκτωβρίου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μία τετράδα αγώνων που περιλαμβάνει μετά τον ΠΑΣ, τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τον ΝΠΣ Βόλο στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Δηλαδή, τρία εκτός έδρας εκ των οποίων τα δύο ντέρμπι και μόλις ένα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Άρα, καθίσταται σαφές πως θα είναι διαφορετικό για τον Παναθηναϊκό να αρχίσει το καρέ με «διπλό» στους Ζωσιμάδες, με 2Χ2, με ψυχολογία και αυτοπεποίθηση και αλλιώς εάν ηττηθεί. Οι προϋποθέσεις που θα διαμορφωθούν για τα επόμενα ματς, θα αλλάξουν άρδην ανάλογα με την κατάληξη που θα έχει το σημερινό (17/9) ματς.

Ο Γιοβάνοβιτς προσπαθεί να επιβάλλει τη λογική του «παιχνίδι με παιχνίδι». Αλλά ειδικά σε μία εβδομάδα που θα διεξαχθούν τρεις συνεχόμενες αγωνιστικές με την εμβόλιμη, δεν είναι δυνατόν να μην την αντιμετωπίσεις ως μία ενότητα. Αυτό ισχύει και για τον σχεδιασμό του Σέρβου προπονητή. Ο οποίος ξέρει καλύτερα απ’ όλους τη δυναμική που θα αποκτήσει ο Παναθηναϊκός με ένα διπλό σήμερα το βράδυ.

Επιπροσθέτως, ο Παναθηναϊκός δεν είναι δυνατόν να αναζητά ποδοσφαιρική εκδίκηση από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι πολύ μεγάλο μέγεθος για να μπει σε αντιπαράθεση με τον «Άγιαξ της Ηπείρου», με κάθε σεβασμό στην οντότητα του. Αλλά, ο Παναθηναϊκός πρέπει να κλείσει τους λογαριασμούς του και να αποδείξει πως τα περσινά τελείωσαν και φέτος η ιστορία γράφεται αλλιώς. Απόψε στους Ζωσιμάδες είναι μία μεγάλη ευκαιρία…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ