Ολυμπιακός – Οι ατάκες του αρχηγού και οι «διαβολοβδομάδες»

Ολυμπιακός – Οι ατάκες του αρχηγού και οι «διαβολοβδομάδες»

Όσα είπε ο Ανδρέας Μπουχαλάκης μετά τον αγώνα δείχνουν πολλά όπως και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός με νίκες «αγοράζει» χρόνο. Αν μάλιστα δούμε τι έκαναν οι άλλοι στην «διαβολοβδομάδα»…

Στην πρεμιέρα με τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, έπαιξε στο τελευταίο μισάωρο πειστικά, είχε 17 τελικές αλλά έμεινε στο μηδέν. Στη Λαμία ο Ολυμπιακός ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν κακός, ταλαιπωρήθηκε από τους γηπεδούχους, έκανε τα εύκολα δύσκολα και στο τέλος καρδιοχτύπησε έως ότου λήξει το ματς και φύγει με το «τρίποντο».

Ευτυχώς ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός και με 2 γκολ σε 6 τελικές πήρε αυτό που χρειάζεται πάνω από όλα αυτή την περίοδο. Νίκες και ας μην παίζει καλά. Γιατί ακόμη δεν παίζει καλά η ομάδα; Πρώτα από όλα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Σχεδόν κάθε χρόνο στο ξεκίνημα της σεζόν έχει «ζόρια», είτε είναι απώλειες βαθμών είτε νίκες με την ψυχή στο στόμα.

Φέτος τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα μια και το σοβαρό θέμα που προέκυψε με τον κορωνοϊό μέσα στο καλοκαίρι άλλαξε τα δεδομένα της προετοιμασίας ενώ και οι περισσότεροι από τους νεοαποκτηθέντες παίκτες θέλουν χρόνο για να βρουν ρυθμό και «χημεία» στη νέα ομάδα.

Ο Ονιεκούρου για παράδειγμα μπαίνει όλο και περισσότερο στην ομάδα αλλά ακόμη δεν «πατάει» όσο καλύτερα θα ήθελε, ο Κούντε είναι πίσω, ο Τικίνιο ψάχνει ακόμη μέσα από τα ματς ρυθμό, ο Καρμπόβνικ μπήκε κατευθείαν στα βαθιά, και ο Λόπες θέλει δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο που μπορεί.

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός από την αρχή στη σεζόν στηρίζεται στους παίκτες που είχε και πέρσι, όπως συνέβη και στη Λαμία με τον Σισέ και τον Μπουχαλάκη ξέχωρα από σκόρερ να είναι και αυτοί που ξεχώρισαν.

Τον αρχηγό που παρεμπιπτόντως με λίγες λέξεις μιλώντας μετά το τέλος του ματς έδειξε ακριβώς πως είναι αυτή την στιγμή η κατάσταση στην ομάδα. Έδειξε ποια είναι η ουσία αυτή την στιγμή και τι πρέπει να κατανοήσουν όλοι μέσα στην ομάδα.

Ο «Μπούχα» που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι γίνεται, τι πρέπει να γίνει και τι… θα γίνει στην ομάδα. Στον Ολυμπιακό άλλωστε δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ξέρουν πως το άκρως απαιτητικό πρόγραμμα επιβάλλει τόσο την βελτίωση όσο και τα αποτελέσματα. Προέχουν βεβαίως οι νίκες.

Την Τετάρτη με τον Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη, την Κυριακή σε ένα πολύ δύσκολο ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη και με τον ΠΑΟ στο Φάληρο κλείνοντας μέχρι τη διακοπή.

Και ενδιάμεσα ένα καλό αποτέλεσμα στην Πόλη που θα τον κρατήσει ψηλά στον όμιλο του Γιουρόπα. Με τη μια «διαβολοβδομάδα» να υποδέχεται την άλλη. Δεν είναι εύκολο από Πέμπτη αργά το βράδυ να παίζεις ξανά Κυριακή και το ανάποδο.

Θέλει πάνω από όλα να είναι έτοιμοι όσοι περισσότερο γίνεται. Αν μάλιστα ρίξετε μια ματιά στα όσα έχουν συμβεί αυτή την εβδομάδα στις υπόλοιπες ομάδες θα δείτε την δυσκολία που αντιμετωπίζουν άπαντες. Η Φενέρ στην Τουρκία έχασε, η Αιντραχτ και πάλι δεν τα κατάφερε, η Αντβέρπ το έσωσε στο φινάλε.

Στο φινάλε αυτό που μένει, ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο είναι το αποτέλεσμα. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν πιο γρήγορα όσο «αγοράζεται» ο χρόνος που χρειάζεται η ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ